Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Facebook yüz tanıma özelliği nedir, nasıl açılır, nasıl kapatılır? - Teknoloji Haberleri

        Yakın bir zamanda Facebook tarafından duyurulan yüz tanıma özelliği birkaç gün önce Türkiye'de de kullanıma sunuldu. Sosyal medya devi, bu özelliği kullanıma açmadan önce kısa bir bilgilendirme yazısı paylaşarak "Yüz tanıma özelliği nedir?" sorusuna da cevap veriyor.

        Facebook tarafından paylaşılan uyarı yazısında, bu özellik sayesinde kullanıcıların etiketlenmediği fotoğrafların bulunarak kullanıcıya sunulması, profil fotoğraflarının çalınarak üçüncü kişilerce kullanılmasının önüne geçilmesi ve görme bozukluğu yaşayanların Facebook tecrübelerini iyileştirmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

        Facebook’un yüz tanıma özelliği doğrudan açık olarak kullanıma sunuluyor. Yani sizin bu özelliği açmak için ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Bununla birlikte yeni özelliği kullanmak istemeyenlerin yapacağı şey ise son derece basit. Facebook hesabında Ayarlara Git seçeneğine tıkladıktan sonra Yüz Tanıma ayarları başlığı görünüyor. Burada yer alan "Facebook'un fotoğraf ve videolarda seni tanıyabilmesini istiyor musun?" sorusuna hayır denildiği taktirde, bu yeni özellik de kullanım dışı bırakılmış oluyor.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ