Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fatih Sultan Mehmed'in eşi kimdir? Fatih Sultan Mehmed'in kaç tane eşi vardı?

        Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi ile birlikte Fatih Sultan Mehmed'in kaç tane eşinin olduğu merak konusu olmuştu.Fatih'in eşleri ve eşlerinden olan çocukları hakkındakimerak Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi ile birlikte ortaya çıktı. Fatih Sultan Mehmed 7 kez evlilik yapmış ve bu evliliklerinden5 tane çocuğu olmuştur. Çocukları iseII.Bayezid, Şehzade Mustafa, Korkut, Gevherhan Sultan ve Cem Sultan'dır. PekiFatih Sultan Mehmed'in eşi kimdir? Fatih Sultan Mehmed'in kaç tane eşi vardı? İşte tüm detaylar...

        FATİH SULTAN MEHMED'İNKAÇ TANE EŞİVARDI?

        Fatih Sultan Mehmed'in Eşleri: Emine Gül-Bahar Hatun, Helene Hatun, Alexias Hatun, Gülşah Hatun, Sitti Mükrime Hatun, Çiçek Hatun ve Anna Hatun'dur.

        REKLAM

        Fatih Sultan Mehmed'in 1. eşi Emine Gül-Bahar Hatun; Akkoyunlulara gelin giden Gevherhan Sultanın annesidir. Ayrıca Fatih Sultan Mehmed'in babası II. Murad'ın oğlu Fatihin; evliliklerini tasvip etmediği Emine Gül-Bahar Hatun'dan II. Beyazid dünyaya gelmiştir.

        FATİH SULTAN MEHMED'İN EŞLERİ...

        Fatih Sultan Mehmed'in 1. eşi:Emine Gül-Bahar Hatun; Akkoyunlulara gelin giden Gevherhan Sultanın annesidir. Ayrıca Fatih Sultan Mehmed'in babası II. Murad'ın oğlu Fatihin; evliliklerini tasvip etmediği Emine Gül-Bahar Hatun'dan II. Beyazid dünyaya gelmiştir.

        Fatih Sultan Mehmed'in ikinci eşiolan Helena Hatun; Mora Despotu Demetrus'un kızıdır.

        Fatih Sultan Mehmed'in üçüncüeşi olan Alexias Hatun; Bizansın prenseslerindendir.

        Fatih Sultan Mehmed'in dördüncü eşiolan Gülşah Hatun; Karamanoğlu beyliğinden olan İbrahim Beyin kızıdır. Gülşah Hatun aynı zamanda Karaman Sancakbeyi Şehzade Mustafa'nında annesidir.

        Fatih Sultan Mehmed'in beşinci eşi olanSitt-i Mükrime Hatun; Dulkadiroğlu Süleyman Beyin kızıdır. (Fatih'in babası II. Murad; oğlu Fatih Sultan Mehmed ile Dulkadiroğlu Süleyman Beyin kızı olan Sitti Mükrime Hatun ile evliliklerini onaylaması sonucu Fatih Sultan Mehmed'in Eşi Olmuştur.)

        REKLAM

        Fatih Sultan Mehmed'in altıncı eşiolan Çiçek Hatun; Fatih Sultan Mehmed'in çocuğu Cem Sultan'ın annesidir. Çiçek Hatun Türkmen Beyi kızıdır.

        Fatih Sultan Mehmed'in yedinci eşiolan Anna Hatun; Trabzon imparatorunun kızıdır ve Fatih Sultan Mehmed ile evlilikleri kısa sürmüştür.

        Haberi Hazırlayan: Engin Karaaslan
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ