Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Fatih Terim sonrasında Süper Lig tepetaklak oldu! Başakşehir, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray... - Rams Başakşehir Haberleri
        1

        21 Aralık 2017'de "Nerede kalmıştık..." Tweet'iyle Galatasaray'a geri dönen Fatih Terim, ligde dengeleri değiştirdi! İmparatorun sarı-kırmızılı takımın başına geçmesinden bu yana zirve yarışında en çok puan toplayan takım Galatasaray oldu!

        2

        Fatih Terim döneminde 10 maça çıkan Galatasaray, bu süreçte 7 galibiyet aldı! Ligde bu süreçte en fazla gol atan takım yine sarı-kırmızılılar oldu. Terim öncesinde zirve yarışında en çok gol yiyen ekiplerden biri olan Galatasaray, İmparator sonrasında zirve yarışında kalesinde en az gol gören takım oldu!

        3

        Bu sezon ligde Igor Tudor yönetimindeki 16 müsabakalık periyotta kalesinde 21 gole engel olamayan Muslera, Terim idaresinde çıktığı 9 maçta ise sadece 7 gol yedi.

        4

        RAKİPLER DÜŞÜŞE GEÇTİ

        Fatih Terim'in gelişi sonrasında zirve yarışında en fazla puan kaybı yaşayan takım, Fenerbahçe oldu. 17. hafta öncesinde 5 maçlık galibiyet seri bulunan sarı-lacivertliler, Terim'in göreve geldiği 17. haftada Atiker Konyaspor'la berabere kaldı.

        5

        Fenerbahçe, 19 ve 20. haftalarda da aldığı iki beraberlikle zirve yarışında yara aldı. Trabzonspor deplasmanından 1 puanla dönen sarı-lacivertliler, sonrasında içerde oynadığı Gençlerbirliği maçında da 2 puan bıraktı.

        6

        2-0'lık Başakşehir galibiyetiyle zirveye yeniden ortak olan Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor galibiyetinin ardından iddiasını sürdürdü. Kocaman yönetimindeki sarı-lacivertliler, sonrasında ise önce Beşiktaş'a sonrasında da Akhisarspor'a mağlup oldu.

        7

        Bu sezon özellikle iç saha performansıyla dikkat çeken Yeni Malatyaspor deplasmanından da 3 puanla dönen Fenerbahçe, derbi öncesinde 6 puan gerisinde bulunduğu Galatasaray'la 0-0 berabere kalınca fırsatı tepti. Terim'in göreve gelmesinden bu yana sadece 4 galibiyet alabilen Fenerahçe, 16 puan topladı, 16 gol atarken kalesinde 11 gol gördü.

        8

        17. haftayı 2-1'lik galibiyetle kayıpsız geçen Başakşehir, sonrasında oynadığı Bursaspor ve Karabükspor maçlarında aldığı farklı galibiyetlerle moral depoladı. Arda Turan'la kadrosunu güçlendiren İstanbul temsilcisi Konyaspor deplasmanından 1 puanla döndü.

        9

        Evindeki kritik maçta Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan ve oynadığı futbolla kafalarda soru işaretleri yaratan Başakşehir, Trabzonspor deplasmanında rakibini 1-0 mağlup etti. Trabzonspor galibiyeti sonrasında Ümit Özat yönetiminde çıkışa geçen Gençlerbirliği ile berabere kalan Başakşehir, Göztepe galibiyetinden sonra ise hiç beklemediği bir yenilgi aldı!

        10

        Mesut Bakkal'la ikinci maçına çıkan Aytemiz Alanyaspor'a konuk olan Başakşehir, sahadan 4-1'lik mağlubiyetle ayrılmasının yanında Emre Belözoğlu ve Epureanu'nun cezalarının şokunu yaşadı. Başakşehir, Beşiktaş karşısında bu önemli futbolcularından yararlanamadı.

        11

        Kritik mücadelede Beşiktaş'ı 10 kişi kalmasına rağmen 1-0 mağlup eden Başakşehir, 10 haftalık bu süreçte 6 galibiyet elde etti. Rakip ağlara 17 gol bırakan Başakşehir, rakiplerinden 9 gol yedi ve bu süreçte 20 puan topladı.

        12

        17. haftada Demir Grup Sivasspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olan Beşiktaş, sonrasında Antalyaspor ve Kasımpaşa galibiyetleriyle moral depoladı. Bursaspor deplasmanında 1 puanı son anlarda kurtaran Beşiktaş, farklı Karabükspor galibiyetiyle moral depoladı.

        13

        Atiker Konyaspor deplasmanında da kayıp yaşayan Kara Kartal, kritik virajda FEnerbahçe'yi 3-1 mağlup etti ve çok önemli bir galibiyet aldı. Beşiktaş, derbi sonrası Trabzonspor'a konuk olurken 3 puanı 2 golle aldı. 10 haftalık yenilmezlik serisi yaşayan Gençlerbirliği'ni ağırladı.

        14

        Siyah-beyazlılar, bu maçtan da tek gollü galibiyetle ayrılmayı başardı ve Başakşehir deplasmanı öncesinde Bayern Münih karşısında rotasyon yaptı.

        15

        Şenol Güneş ve öğrencileri, Başakşehir karşısında sahadan 1-0 mağlup ayrılırken oynadığı futbolla taraftarlarını üzdü. 10 haftalık bu süreçte 6 galibiyet alabilen Beşiktaş, 19 gol atarken kalesinde 9 gol gördü. Kara Kartal, 10 haftada 20 puan topladı.

        16

        Fenerbahçe, Fatih Terim sonrasında 10 haftada 14 puan kaybederken Başakşehir ve Beşiktaş, 10'ar puan kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ