Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:25:29 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son Dakika: Fed faiz kararını açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        ABD Merkez Bankası'nın ( Fed) kritik faiz toplantısı sonuçlandı. Fed toplantısından faizlerin oybirliği ile sabit tutulması kararı çıktı.

        Aralık ayındaki son toplantıda yapılan 25 baz puanlık artışla yüzde 1.25-1.50 aralığına yükselen faiz oranı böylelikle değişmedi. Ekonominin kademeli ek faiz artışlarını desteklediği de gelen son dakika haberleri arasında.

        FED, enflasyonun izleneceğini belirtirken ekonomik görünüme dair risklerin dengeli olduğunu yineledi. İstihdam ve üretimin güçlü olduğuna vurgu yaptı.

        ABD piyasalarında satış baskılarının etkisini artırması ile yüzde 1'i aşan düşüşler görülmüştü. FOMC kararları öncesinde ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 2,7349 ile Nisan 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, dolar endeksi 89,0-89,6 dar bandındaki dalgalı seyrini devam ettirmişti.

        REKLAM

        Fed tarafından yapılan açıklamada enflasyonda bu yıl artış beklendiği ancak orta vadede yüzde 2'de dengeleneceği söylendi.

        Dün Dow Jones endeksi yüzde 1,37, S&P 500 endeksi yüzde 1,09 ve Nasdaq endeksi de yüzde 0,86 değer kaybetmişti.

        Analistler, dün başlayan ve kararları bugün açıklanacak, Janet Yellen'ın başkanlığındaki son FOMC toplantısından faiz değişikliği beklemiyordu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ