Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Fedon: Evlilik kurumu ortadan kalkmalı - Magazin haberleri
        1

        İşte Fedon'un açıklamalarından bazı bölümler:

        2

        72 yaşındayım. Mutlu ama tedirginim. Sağlığım yerinde ama her an her şeyin başıma gelebileceğinin bilinciyle yaşıyorum. Hastalık olsun, yolculuk olsun...

        3

        İyi bir koca olamadım ama iyi bir eşim. Çocuklarıma çok iyi babalık yaptım. Hiçbir zaman boşanmadık ama eşim artık benim teyzem, kardeşim, annem... Saygım sonsuz. Ölene kadar başımın üstünde yeri. Ama kardeş kardeş ayrı odalarda yatıyoruz. O konuda vicdan azabım büyük ama neye yarar? 17 yaşında almışsın, ömrünü yemişsin... Bu saatten sonra başımda gezdirsem ne fayda? O da ayrı mevzu.

        4

        Ölümden korkmam ben. Biliyorum ki çoğu gitti azı kaldı... Ama benim ölümüm bile havalı olacak! Öyle aylarca serumla yatarak ölmek istemem. Hız tutkunuyum. Ya sürat teknesiyle giderken teknem devrilsin ya da motorsikletle giderken asfalta çakılayım, küt diye gideyim isterim.

        5


        Evlenmek en büyük pişmanlığım. Ama iki çocuğum var varlıklarına şükrettiğim. Onlar için onun da yaşanması gerekiyormuş demek.

        6

        Şimdi utanıyorum söylemeye ama kompleksler, terbiyesizlikler yaptım geçmişte. Bir kadına tokat attım.

        7

        7 değil 77 göbek İstanbulluyum. Ama kapılarımızın altından, “Asalaklar ülkemizi terk edin” diye atılan kağıtları gördüm. Darp edildim. Gasp edildim. Ölüm tehditleri aldım, “Gavur tohumu ülkemizi terk et” diye. Belimde silahla geziyorum, koruma amaçlı. Yakışır mı bana? Ben barış adamıyım. Vergimi ödüyorum. Dedem bu topraklar için savaşırken öldü. Askere gönüllü gittim.

        8

        Erkek çapkın değildir. Çapkın olan kadındır. Erkek ona eşlik eder. Ben sabaha kadar bir kadına yazayım, çizeyim... O bana yol vermezse hangi kapıdan girebilirim? Bunlar erkeğin yanılsaması. “Çapkınım” deyince güç bende sanıyor. Kadın seni seçmezse bir halt değilsin sen. Kadın tavlar erkeği. Erkek tavladım sanır.

        9

        Evlilik falan, bırakın bunları. Doğaya aykırı. Her şey formalite. Ben belki göremeyeceğim belki ama insanoğlu bu evlilik formalitesinden sonunda kurtulacak. Bu kurum ortadan kalkmalı. Mecbur muyum ben 50 sene aynı kadınla yatıp kalkmaya! Kadın da aynı adamla 50 yıl yatmaya mecbur değil.

        13
        14
        15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ