Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Coredon Alanyaspor Fenerbahçe Alanyaspor MAÇI DAKİKA DAKİKA ÖZETİ! Fenerbahçe'ye derbi şoku! - Fenerbahçe Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir'i 2-0 yenerek kritik 3 puan kazanan Fenerbahçe, Alanyaspor maçını da Brezilyalılarıyla kazanarak çıkışını sürdürdü. Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım, sarı kart gördü ve gelecek hafta oynanacak Beşiktaş derbisinde cezalı duruma düştü. Sarı-lacivertliler, puanını 44'e yükselterek maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - ALANYASPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Fenerbahçe'de Aykut Kocaman, Mathieu Valbuena'ya ilk 11'de görev verirken Nabil Dirar'ı bu sezon ilk kez yedek bıraktı. Maça hızlı başlayan sarı-lacivertliler, 20. dakikada Giuliano ile harika bir gol attı: Mathieu Valbuena'nın ara pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Giuliano topu önüne topuğuyla aldı ve kaleci Riou'yu da geçerekskoru 1-0'a getirdi. Bu golün hazırlayıcısı olan Valbuena, ligdeki asist sayısını 9'a yükseltti.

        Fenerbahçe, dakikalar 27'ye geldiğinde bir gol daha buldu: İlk golü atan Giuliano'nun pası ile sağ çaprazda topla buluşan Aatif Chahechouhe, ceza sahası içerisine girer girmez yerden pasını arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Fernandao'ya gönderdi. Fernandao'nun gelişine çektiği şut Aytemiz Alanyaspor ağları ile buluştu ve fark 2'ye çıktı.

         YENİLMEZLİK SERİSİ 15 MAÇ!
        YENİLMEZLİK SERİSİ 15 MAÇ! Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı. Süper Lig'de mevcut en uzun yenilmezlik serisini elinde bulunduran sarı-lacivertli ekip, söz konusu 15 karşılaşmada 9 galibiyet, 6 beraberlik aldı. Fenerbahçe, ligde son olarak 7. haftada deplasmanda Teleset Mobilya Akhisarspor'a kaybetmişti.

        Sarı-lacivertliler ilk yarının sonlarına doğru 3. golüne çok yaklaştı: Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Mehmet Topal'ın çektiği şut yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Direkten dönen topla ceza sahası içerisinde bulunan Fernandao'nun müsait durumda yaptığı vuruşta top farklı şekilde auta gitti. İlk yarıda başka gol olmadı ve Fenerbahçe, devre arasında soyunma odasına 2-0 önde gitti.

        Fenerbahçe, ikinci yarıya da hızlı başladı. Sarı-lacivertliler 52. dakikada gole çok yaklaştı: Savunmadan seken topla altıpas içerisinde buluşan Fernandao'nun çektiği şutu Barış Başdaş uzaklaştırdı. Fenerbahçeliler bu pozisyonda topun çizgiyi geçtiğine yönelik itirazlarda bulundu.

        SÜPER LİG FİKSTÜRÜ SÜPER LİG PUAN DURUMU

        Sarı-lacivertliler, dakikalar 59'a geldiğinde penaltı kazandı: Aatif'ın yerden pası ile ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Josef De Souza, Taha Yalçıner'in yaptığı sert müdahale ile yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Ümit Öztürk, Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi. 60. dakikada topun başına geçen Giuliano hata yapmadı ve farkı 3'e çıkardı. Brezilyalı yıldız bu sezon ligdeki 10. golünü kaydetti!

        Dakikalar 82'ye geldiğinde Hasan Ali sarı kart gördü ve 23. haftada oynanacak Beşiktaş maçında cezalı duruma düştü.

        90+1. dakikada Fernandao oyundan çıkarken taraftarlardan alkış aldı. Sarı-lacivertlilerde Brezilyalı oyuncunun yerine oyuna Eljif Elmas dahil oldu.

        Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe maçı 3-0 kazanarak puanını 44'e yükseltti. Alanyaspor ise haftayı 21 puanla kapadı.

        FENERBAHÇE: 3 - AYTEMİZ ALANYASPOR: 0

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Ümit Öztürk, Ali Saygın Ögel, Osman Gökhan Bilir

        FENERBAHÇE: Kameni, Isla, Neustaedter, Neto, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Chahechouhe (Dk. 70 Alper Potuk), Valbuena, Giuliano (Dk. 70 Dirar), Fernandao (Dk. 90+1 Eljif Elmas)

        AYTEMİZ ALANYASPOR: Riou, Gassama, Tzavellas, Barış Başdaş, Nsakala, Villafanez, Fofana (Dk. 46 Taha Yalçıner), Efecan Karaca (Dk. 85 Wanderson), Junior Fernandes (Dk. 75 Filipe Augusto), Emre Akbaba, Douglas

        GOLLER: Dk. 20 ve Dk. 60 (Penaltıdan) Giuliano, Dk. 27 Fernandao (Fenerbahçe)

        SARI KART: Dk. 82 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

        MAÇIN DAKİKALARI

        İLK YARIDAN DAKİKALAR

        5. dakikada Villafanez'in ara pasına hareketlenen Junior Fernandes'in kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşta, Kameni soluna giden topu son anda çeldi.

        20. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağ kanattan topla içeriye giren Isla, meşin yuvarlağı yay üzerinde bulunan Valbuena'ya aktardı. Valbuena'nın ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Giuliano, kaleciden sıyrıldıktan sonra meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0.

        23. dakikada Douglas, savunmadan atılan uzun pasta topu ceza sahasında Junior Fernandes'e indirdi. Fernandes'in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Douglas'ın vuruşunda kaleci Kameni meşin yuvarlağı ayağıyla uzaklaştırdı.

        26. dakikada soldan Nsakala'nın ortasında arka direkte bulunan Junior Fernandes, topu kale sahasındaki Douglas'a aktardı. Bu oyuncunun kafa vuruşunda topu kaleci Kameni kontrol etti.

        27. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Giuliano'nun ara pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Chahechouhe'nin yerden ortasında, kale sahasında müsait durumda bulunan Fernandao'nun vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0.

        40. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın ortasında Fernandao, topu ceza sahası içi sol çaprazında bulunan Mehmet Topal'a bıraktı. Mehmet'in sol ayağıyla vuruşunda meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Fernandao'nun, rakibinden sıyrıldıktan sonra penaltı noktası üzerinde müsait durumda vuruşunda top farklı şekilde auta çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

        51. dakikada De Souza'nın ara pasıyla sağ taraftan ceza sahasına giren Isla, meşin yuvarlağı yerden Fernandao'ya çıkardı. Savunmanın müdahalesiyle havalanan topa gelişine Fernandao'nun vuruşunda Barış Başdaş meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. Pozisyonun devamında Chahechouhe'nin vuruşunda top yandan auta gitti.

        57. dakikada Giuliano'nun ortasında, ceza sahası içinde iyi yükselen Neustaedter'in indirdiği topla penaltı noktasında buluşan De Souza'nın sol ayağıyla vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        58. dakikada çalımlarla ceza yayına giren Chahechouhe'nin plase vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

        59. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Chahechouhe'den aldığı pasla ceza sahası içinde topla buluşan De Souza, Taha Yalçıner'in müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. 60. dakikada penaltı için topun başına geçen Giuliano, meşin yuvarlağı ve kaleci Riou'yu ters köşelere gönderdi: 3-0.

        Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 3-0 galip ayrıldı.

        VOLKAN DEMİREL SON ANDA KADRODAN ÇIKARILDI

        Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle son anda maç kadrosundan çıkarıldı. Süper Lig'de son 11 maçta da kaleye geçen Volkan, bağırsak enfeksiyonu geçirdiği için Aytemiz Alanyaspor karşısında forma giyemedi. Volkan'ın yerine kaleyi Kamerunlu file bekçisi Kameni korudu. Kameni, Süper Lig'de 11 maç sonra kaleye geçti.

        VALBUENA 11'E DÖNDÜ

        Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Valbuena, ligde bir maçlık aradan sonra ilk 11'de forma şansı buldu. Geçen hafta Medipol Başakşehir karşısında yedekler arasında oturan ve oyuna giremeyen Valbuena, Dirar'ın yerine ilk 11'de sahaya çıktı.

        REKLAM

        DIRAR İLK KEZ YEDEK

        Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Kocaman, Faslı futbolcusu Dirar'ı bir lig maçında ilk kez yedek bıraktı. Sakat olduğu için Beşiktaş ve Teleset Mobilya Akhisarspor maçlarında kadroda yer almayan Dirar, Süper Lig'de 19 karşılaşmada da ilk 11'de forma giymişti.

        ZEYTİN DALI HAREKATI'NA DESTEK

        Fenerbahçeli taraftarlar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

        Tribünlerdeki taraftarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar" şeklinde bağırdı. Tribünlerde "Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçiğimizi Yanındayız", Kahramanlar Can Verir, Yurdu Yaşatmak İçin" gibi birçok pankart açıldı.

        Ayrıca tribünde "Çocuk istismarına, teröre idam." pankartı da yer aldı.

        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ