Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş CANLI YAYIN! Fenerbahçe - Beşiktaş maçı canlı skor: FB BJK maçı kaç kaç? FB BKJ derbisi ilk 11'ler ve kadrolar! Beşiktaş derbi - Beşiktaş Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kadıköy'de uzun yıllar unutulmayacak bir derbi yaşandı. Ligin 27. haftasında oynanan maçta; Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 1-0 geriye düştüğü ve 10 kişi kaldığı maçta 4-2 yenerek tarihi bir zafere imza attı. Fenerbahçe taraftarı 90 dakikanın ardından alınan skora isyan etti. Bu sonuçla beraber Beşiktaş puanını 52 yaparken, Fenerbahçe ise 54 puanda kaldı.

        Stat: Ülker

        Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy

        Fenerbahçe: Altay Bayındır, Serdar Aziz (Dk. 68 Emre Mor), Samet Akaydın, Szalai, Osayi-Samuel (Dk. 64 Zajc), Ferdi Kadıoğlu, Arao, Mert Hakan Yandaş (Dk. 63 Rossi), Arda Güler (Dk. 77 İrfan Can Kahveci), Pedro (Dk. 77 Serdar Dursun), Valencia

        Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç (Dk. 11 Welinton), Colley, Masuaku, Hadziahmetovic (Dk. 46 Redmond), Salih Uçan, Fernandes (Dk. 55 Necip Uysal), Ghezzal (Dk. 46 Maxim), Cenk Tosun (Dk. 90+4 Tayfur Bingöl), Aboubakar

        Goller: Dk. 41 Valencia (Penaltıdan), Dk. 90+5 İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Dk. 58 ve 62 Cenk Tosun, Dk. 76 Redmond, Dk. 90+1 Aboubakar (Beşiktaş)

        Kırmızı kart: Dk. 50 Welinton (Beşiktaş)

        Sarı kartlar: Dk. 30 Aboubakar, Dk. 45+2 Colley, Dk. 48 Fernandes, Dk. 75 Maxim (Beşiktaş), Dk. 30 Samet Akaydın, Dk. 37 Mert Hakan Yandaş, Dk. 45+7 Osayi-Samuel (Fenerbahçe)

        TARİHİ GECEDE YAŞANANLAR...

        Karşılaşmada ilk ciddi atak 8. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Pedro'nun sol kenarda Tayyip Talha'dan kaptığı top Arda Güler'in önüne düştü. Topla ceza sahası içine kat eden Arda'nın vuruşunda, top Masuaku'ya çarparak kornere çıktı.

        VALENCIA KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI

        27. dakikada Arda Güler, orta sahada kaptığı topu ilerde bekleyen Valencia'ya gönderdi. Ceza sahasında kale önüne kadar topu süren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Valencia'nın vuruşunda kaleci Mert Günok, gole izin vermedi.

        REKLAM

        FENERBAHÇE PENALTI KAZANDI

        38. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Sol kenardan kullanılan serbest vuruşta arkaya seken topu sağ çaprazda bekleyen Arda Güler çok iyi kontrol etti. Sağdan kale karşısına kadar çalımlarla paralel giden Arda Güler, Onur Bulut'un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Halil Umut Meler beyaz noktayı işaret etti. Beşiktaşlı futbolcular karara uzun süre itiraz etse de karar değişmedi. Penaltıyı kullanan Valencia, sol direk dibine gönderdiği topla Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren isim oldu.

        ALTAY KALESİNDE DEVLEŞTİ

        43. dakikada bu kez Beşiktaş tehlike yarattı. Uzaklaştırılamayan topa, Welinton ceza sahası çizgisi üstünden vurdu. Altay Bayındır'ın bu oyuncunun vuruşunda çıkardığı ve oyun alanına dönen topu savunma uzaklaştırdı.

        Bu pozisyondan 3 dakika sonra siyah-beyazlılar bu kez Aboubakar ile gole çok yaklaştı. Samet Akaydın'ın kontrol edemediği top Aboubakar'ın önüne düştü. Aboubakar'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Altay Bayındır, golcü oyuncunun ayaklarına uzanarak topu kontrol etti. İlk 45 dakika Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

        PENALTI VE KIRMIZI KART

        Mücadelenin 51. dakikasında Fenerbahçe bir kez daha penaltı kazandı. Arda Güler'in harika pasında topla buluşan Enner Valencia, ceza alanı içinde Welinton'un arkadan yaptığı müdahale sonrasında yerde kaldı ve hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Pozisyonun ardundan Welinton ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Enner Valencia'nın yaptığı vuruşta top sol kale direğine çarparak auta çıktı.

        REKLAM

        BEŞİKTAŞ, TOSUN PAŞA İLE GERİ DÖNDÜ

        58. dakikada Beşiktaş, Cenk Tosun'un golü ile maçta eşitliği yakaladı. Oyuna ikinci yarıda giren Nathan Redmond'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Cenk Tosun, ön direkten gelişine yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı Altay Bayındır'ın solundan uzak köşede ağlarla buluşturdu.

        Bu golden tam 4 dakika sonra Beşiktaş, yine Cenk Tosun'un golü ile maçta bu kez 2-1 öne geçti. Nathan Redmond'ın ara pasıyla topla buluşan Cenk Tosun, hızla ilerleyerek ceza yayından yaptığı düzgün vuruşla topu ağlarla buluşturmayı başardı.

        KADIKÖY'DE SKOR 1-3 OLDU

        Beşiktaş, 75. dakikada Nathan Redmond'ın golü ile maçta farkı ikiye çıkardı. Salih Uçan'ın pasıyla topla buluşan Nathan Redmond, hızla ilerleyerek ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert ve düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Altay Bayındır'ın sağından köşede ağlarla buluşturdu.

        BİR GOL DE ABOUABAKAR'DAN GELDİ

        90+1. dakikada Cenk Tosun, Ferdi Kadıoğlu'ndan kazandığı topu Aboubakar'a gönderdi. Bu oyuncunun sol çaprazdan sert vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-4.

        MAÇIN SKORUNU BELİRLEYEN GOL: 2-4

        90+5. dakikada ev sahibi ekip farkı ikiye indiren golü attı. İrfan Can Kahveci sol çaprazda buluştuğu topa plase vurdu. Meşin yuvarlak üst ağlara gitti: 2-4.

        PUAN DURUMU

        Bu sonuçla 63 puanlı lider Galatasaray'ın 3 puanla kapattığı haftada mağlubiyet yaşayan sarı-lacivertliler, 1 maç eksiğiyle sarı-kırmızılıların 9 puan gerisinde kaldı. Beşiktaş ise puanını 52'ye çıkardı. Beşiktaş ise 10 kişi kaldığı derbiyi 4-2 kazanarak puanını 52'ye yükseltti. Siyah-beyazlılar, 1 maçı eksik olan Fenerbahçe'yle aradaki farkı 2 puana indirdi.

        REDMOND DERBİYİ ÇÖZEN İSİM OLDU

        Beşiktaş'ta ikinci yarıda Amir Hadziahmetovic'in yerine 46. dakikada oyuna giren Nathan Redmond derbiye damga vurdu. Siyah-beyazlı oyuncu 58 ve 62. dakikalarda Cenk Tosun'un, 90+1. dakikada Aboubakar'ın attığı gollerin pasını verirken, 75. dakikada uzak mesafeden attığı golle derbinin sonucuna direkt etki etti ve siyah-beyazlı takımın galibiyetinde kritik rol oynadı.

        NOTLAR

        - Beşiktaş'ın başarılı forveti Cenk Tosun, kariyeri boyunca Fenerbahçe'ye karşı oynadığı maçlardaki ilk gollerini kaydetti.

        - Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Vincent Aboubakar, Fenerbahçe'ye karşı oynadığı maçlarda 4. golünü kaydetti.

        - Kadıköy'den galibiyetle dönen Beşiktaş, üst üste 4. galibiyetini aldı.

        - Siyah-beyazlı ekip Fenerbahçe deplasmanında kazandığı maçla bu sezon ilk kez bir derbiden 3 puanla ayrıldı.

        - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın başında görev yaptığı 12 maçta Kadıköy'de ilk galibiyetini aldı

        - Fenerbahçeli taraftarlar, Kadıköy'de Beşiktaş'ı alkışladı.

        - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, derbiyi tribünde takip etti.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ