Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de gündem yine Mathieu Valbuena! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Mathieu Valbuena... Sezon başında teknik direktör Aykut Kocaman’ın ısrarları sonucunda takıma alındı. Ardından Kocaman’ın her fırsatta Fransız yıldızın takımın lideri olacağını belirten açıklamaları geldi. Ancak bunların devamı gelmedi.

        2

        Ne olduysa oldu Aykut Kocaman, ısrarla istediği ve “Liderim olacak” dediği oyuncuyu kulübeye mahkum etti. Ne eleştiriler ne de taraftar baskısı geri adım attırmadı.

        3

        Oysa Fransız yıldız her oyuna girdiğinde “Ben bu takımda banko 11’de oynarım” dercesine katkı verip takımını sırtladı. Buna son örnek ise dün akşamki Osmanlıspor maçında yaşandı.

        4

        Osmanlıspor karşısında ilk 45 dakika sonunda ıslıklanarak soyunma odasına giren Fenerbahçe, Valbuena’nın oyuna girmesiyle adeta şahlandı.

        5

        56. dakikada Skrtel’in gol attığı pozisyonda korneri kullanan kişi olarak skora doğrudan katkıda bulundu.

        6

        İlk yarıda pozisyon bulamayan Sarı-Lacivertliler, ikinci devrede ise birçok gol fırsatı yakaladı ve bunların ikisini değerlendirerek 3 puanı aldı. Kısacası Mathieu Valbuena’yı anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz...

        7

        İSTATİSTİK

        Valbuena 2. kez ikinci 45’te oyuna girdi. İlk maçta rakip Karabük’tü. O maçta da ilk yarı isabetli şut yoktu. Valbuena bu 2 maçta atılan 4 golün 3’üne katkı yaptı.

        8

        Valbuena’sız 45 dakika 0 pozisyon, 0 isabetli şut, 0 gol.
        Valbuena’lı 15 dakika 2 pozisyon, 2 isabetli şut, 2 gol.

        9

        Valbuena’nın 45 dakikada verdiği şut pası sayısı 6.
        Diğerlerinin 90 dakikada verdiği şut pası sayısı 5.

        10

        İlk yarıda 6 korner atışında 0 sonuç.
        Valbuena’nın topun başına geçtiği 2. köşe atışında gol.

        11

        SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER:

        "Valbuena oyuna girmeden önce de maça 22 bin taraftar gelmişti, girdikten sonra da. Oyuna girmesiyle takım da tribün de kendine geldi. Taraftarı memnun etmek hiç zor değilken maça gelen insanları yok sayıp saygısızlık etmeye hiç gerek yoktu."

        12

        "Valbuena bu maçta da iyi oynayıp bir de asist yaparak haftaya yedek kulübesindeki yerini garantiye aldı."

        13

        "Fenerbahçe’nin üç öne çıkan yıldızı Giuliano, Valbuena ve Soldado aynı anda sahada olduğunda maç izlemenin tadı çıkmaya başlıyor. Diğer türlü çok kısır geçiyor."

        14

        "Aykut Kocaman yatsın kalksın yedek bıraktığı Valbuena’ya dua etsin, Valbuena’nın kurtardığı maçlar olmasa çoktan gitmişti."

        15

        "Hasan Ali ve Alper korner kullanırken Valbuena'nın kenarda ısındığı, küme hattındaki Osmanlıspor'a diş geçiremeyen bir Fenerbahçe..."

        19

        "Aykut Kocaman'ın anlaması lazım Valbuena savunmaya eksi bir oyuncu katar ama hücumda da bir oyuncu fazla eder. Fenerbahçe hücum eder bu böyle gelmiş böyle gider Fenerbahçe savunma yapmaz Yaptıran da fazla kalmaz."

        20

        "Fenerbahçe'nin rakiplerine sorsan Fener'deki hangi oyuncudan çekinirsin diye tartışmasız Valbuena derler ama Aykut hoca oynatmıyor. Tezat değil mi? Zamanında Alex'i oynatmamıştı. Nasıl bir düşüncedir anlamıyorum."

        21

        "Önce Alex şimdi Valbuena sırada kim var söylesene Aykut Kocaman...

        Ne yapmaya çalışıyorsun.

        Bak burası senin egonu tatmin edeceğin yer değil ve şu bir gerçek.

        Valbuena'dan yedek senden de hoca olmaz kabul et."

        22

        "Fenerbahçe bu sezon Kadiköy'de 2 maç kaybetti. Başakşehir ve Akhisar. Valbuena iki maçta da ilk 11'de başlamıştı. Ah ezber ah... Hatta şöyle de denebilir Fenerbahçe bu sezon 4 maç kaybetti, 3'ünde Valbuena ilk 11'de başlamıştı. Sonuç: Valbuena böyle oynayınca çok daha verimli oluyor."

        23

        "Aykut hoca sizin kişisel zevkinizi tatmin edemez. Doğrusu neyse onu yapar. Valbuena yedekte iyiyse yedektir. Soldado çıktıysa ya kötü oynamıştır ya da bu maçta olduğu gibi sarı kart görüp cezalı duruma düşmesin diye çıkarmıştır."

        24

        "Ezber ne kötü bir şey. Düşünmeden merak etmeden konuşmak hele. Geçen sene Valbuena 43 maçta görev almış, 26'sında ilk 11'de başlamış. Ve bunların çoğunda 90 dakikayı tamamlayamamış. Sonuçta geçen sezon 17 gole katkı sağlamış. Bu sezon şimdiden 22 gole katkı vermiş."

        25

        "Valbuena’dan yedek, Aykut Kocaman'dan antrenör, Aziz Yıldırım’dan başkan Olmaz..."

        26

        "İlk yarı Osmanlıspor'u seyrettiniz mi? İkinci yarı 60. dakikadan sonra yürüyecek hali bile kalmadı. Son dakikalarda artık Fenerbahçeli futbolcular topu alıp Osmanlıspor sahasına koşuyordu. Valbuena yorulmuş takıma karşı oynadı, ayrıca Alper Potuk çok kötü oynadı."

        27

        "İlk yarıda 7 maçta puan kaybettik, hepsinde Valbuena ilk 11 oynadı."

        28

        TRANSFER İDDİASI

        Fenerbahçe'de ilk 11'e girmekte zorlanan Mathieu Valbuena'nın Sarı-Lacivertli kulüpteki geleceği tartışma konusu olmuştu. Gelen haberler Fransız futbolcunun sezon sonunda takımdan ayrılma ihtimalini güçlendirecek nitelikte. Valbuena'ya ülkesi Fransa'dan oldukça ciddi bir teklifin geldiği bildirildi.

        29

        Takvim'in haberine göre; Valbuena'ya transfer teklifinin altyapısında forma giydiği Bordeaux kulübünden geldiği bildirildi. Valbuena'nın da bu teklifi değerlendirip futbolu Bordeaux formasıyla bırakmayı planladığı ifade ediliyor.

        30

        Eğer transfer gerçekleşirse UEFA ile finansal fair play anlaşması bulunan Fenerbahçe, hem ciddi bir finans yükünden kurtulucak hem de yeni transferler için kaynak üretmiş olacak.

        31

        Fenerbahçe yönetimi ve teknik kadronun da zaten forma şansı bulmakta zorlanan Valbuena'nın transferine olumlu yaklaşacağı da gelen haberler arasında.

        32

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ