Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de tarihi kongre.... Aziz Yıldırım ve Ali Koç son sözlerini söylediler! - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Kulübü, Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda ilk gün tamamlandı. Hem Sarı-Lacivertliler’in hem de diğer futbolseverlerin yakından takip ettiği tarihi kongrede 20 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Aziz Yıldırım ile eski yöneticilerden Ali Koç, başkanlık içinyarışıyor.Son haftalarda karşılıklı yapılan açıklamalarla tansiyon iyice yükselirken, kongrenin ilk gününde adaylar, son kez üyelere seslendi. Son olarak 28 Nisan’da gerçekleştirilen Divan Kurulu’nda yan yana bulunan Yıldırım veKoç, 35 gün sonra ilk kez karşı karşıya geldiler.

        ALİ KOÇ'UN KONUŞMASI

        FenerbahçeBaşkan Adayı Ali Koç, Genel Kurul Üyeleri’nin huzuruna çıktı. Seçim sürecinde çok üzüldüklerini ve arzulamadıkları söylemler olduğunu söyleyen Koç, “Değerlerimizi yok saymanın bize kazancı olmaz. Seçimi kazanmak için her yola başvurdunuz ve mubah dediniz” ifadelerini kullandı.

        Fenerbahçe’de yarın yapılacak olan oylama öncesinde Başkan Adayı Ali Koç, Genel Kurul Üyeleri’nin karşısına çıktı. Seçimin hayırlara vesile olmasını dileyen Koç, “31 Mayıs’ta şehit düşen 3 kahraman askerimizi saygıyla anıyorum. Mekanları cennet olsun. Allah yakınlarına sabırlar versin. Başkanım,Fenerbahçetarihine yazılacak çok ama çok önemli işlere imza attınız. SadeceFenerbahçeiçin değil Türk sporu için de önemli hizmetleriniz oldu. Tesisleşme, stat, salon, amatör şubelere yatırım, hayatınızıFenerbahçe’ye vakfetme Tüm bunlar için ben de herFenerbahçeli gibi size ve yönetimlerinize minnettarım. 3 Temmuz’da ödediğiniz ve camia olarak ödediğimiz bedel, bu süreçte dimdik duruşunuz, kaçtı denildiğinizde Türkiye’ye dönmeniz ve size kaçtı diyenlerin kaçması, bizlere verdiğiniz cesaret, sadeceFenerbahçe’ye değil, tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Bunun için de size minnettarız. Her zaman yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz.Fenerbahçecamiası FETÖ saldırı karşısında dimdik durmuştur ve durmaya da devam ediyor. Ne şikesi, memleket elden gidiyor sözünü o dönemde biz anladık ancak ülkemizin anlaması biraz zaman aldı. Bu da korkunç bedellere sebep oldu. Liderliğiniz olmasa bu tabloFenerbahçeiçin daha vahim olabilirdi. Allah korusun, bundan sonraki süreçte arzulamadığımız bir sonuç çıkması durumunda, başta ben olmak üzere bu camia aynı refleksi yine sergileyecektir” diye konuştu.

        “KİMİN DOĞRU SÖYLEDİĞİNİ, GENEL KURULUN VİCDANINA BIRAKIYORUM"

        Aziz Yıldırım’ınFenerbahçeve Türk sporuna çok büyük katkıları olduğunu söyleyen Ali Koç, “Özellikle de 3 Temmuz’daki dik duruşunuz için daima müteşekkir olacaktır. O dönem de bizler de size ve kulübe sahip çıkabilmek için elimizden geleni yaptık, takdir sizindir. Seçim takviminde bu noktaya gelene kadar pek çok şey yaşadık. Çoğumuz üzüldük, arzulamadığımız söylemler ve konular oldu. 2 taraf da pek çok söylem ve ifade kullandı, bilhassa mayıs ayının son 2 haftasında. Benimle ilgili itham ve iddialarda bulunuldu. Yaşanan bazı hadiselerde gerçekleri çok farklı bir şekilde, siyah ve beyaz kadar farklı biçimde ifade ettik. Gerekli yanıtları verdiğim bu hususlarla ilgili her zaman karşı karşıya televizyona çıkıp konuşalım istedim. Araya fitne girmesin, başkaları girmesin diye böyle bir çağrıda bulundum ama siz yanaşmadınız. Bu konularla ilgili kongre üyelerimizi daha fazla meşgul etmeyeceğim. Zira sizler de en az benim kadar bu durumdan rahatsız olmuşsunuzdur. Bu noktalara geleceğimizi hiçbir zaman tahmin etmiyordum. Ancak doğruları kimin söylediği konusunu genel kurul üyelerinin takdir ve vicdanına bırakıyorum. Ancak şunu biliyorum ki birimiz doğruları söylemiyor. Bugün camianın neden bir değişime ihtiyacı olduğunu anlatacağım” dedi.

        “SİZ DE FENERBAHÇE'DEN BÜYÜK DEĞİLSİNİZ"

        Bugüne kadar 49 etkinlikte boy gösterdiğini söyleyen Ali Koç, “Buralarda dilimiz döndüğü kadar özlediğimizFenerbahçe’yi, eski günlerimize nasıl döneceğimizi,Fenerbahçe’nin hak ettiği zirveye nasıl yerleşeceğimizi anlatmaya çalıştım. Mali konularda sürdürülemez bir durumda olduğumuzu, bu şekilde devam edemeyeceğimizi söyledik. Futbol yatırımlarıyla ilgili nasıl yeni bir felsefe getireceğimizi, en büyük transferimizin felsefe olacağını söyledik. Olimpik branşları nasıl ileriye götüreceğimizi anlatmaya çalıştık. Camiamıza bakış açımızı anlatırken de,Fenerbahçe’nin kenetlendiği zaman neler başarabileceğini anlattık. Bugün size bambaşka pencereden değişim ve dönüşüme ihtiyacımız olduğunu anlatacağım. Öncelikli eleştirilerimi finansal sıkıntılar ya da sportif konularla ilgili değil, bunlardan daha vahim olan başka bir yaramız üzerinden anlatmaya çalışacağım.Fenerbahçe’nin bütünlüğünü, yarınlarını tehdit eden yaralardan bahsedeceğim. İlk kez bu konulara değineceğim. Bu ağır yaralara baktığımız zaman taraftarlarımızın neden tepkili olduğunu, tribünlerin neden dolu olmadığını, sokaktakiFenerbahçeli’nin neden küstüğünü, kombineyi bıraktığını, hatta bazılarının maç dahi seyredemez duruma geldiğini daha iyi anlayacağınızı umuyorum. Başkanım, pek çok kez kimseFenerbahçe’den büyük değildir dediniz ve sanırım şunu unuttunuz, siz deFenerbahçe’den büyük değilsiniz. Siz bunu unuttunuz. Bugün geldiğimiz noktada kendinizi koskocaFenerbahçe’nin önüne geçirdiniz. Burada size unuttuğunuz bir konudan söz edeceğim. Her başarının, her hikayenin, her dayanışmanın ana faktörü olan insandan söz edeceğim.Fenerbahçetarihi bir bütündür. İlk başkanı Ziya Songülen’den, ilk efsane santrforumuz Zeki Rıza Sporel’e, Hooijdonk’tan Alex’e, Zico’dan Aykut Kocaman’a tüm bu isimlerFenerbahçe’nin ayrılmaz parçalarıdır” açıklamasını yaptı.

        “İŞİNİZE GELMEYENİ YOK SAYDINIZ"

        Harcanan paralara rağmen istenilen başarıların gelmediğini söyleyen Ali Koç, “İnsan faktöründe yaptığınız sayısız hatayı görünce, harcanan 100 milyonlarca Euro’ya rağmen neden istenilen başarıların gelmediğini, neden evdeki hesapların çarşıda heba edildiğini daha iyi anlayacağınızı sanıyorum. Siz kendi doğrularınız, yorumlarınız ve ilişki ile kararlarınıza göre,Fenerbahçetarihinin işinize gelmeyen kısımlarını yok saydınız. Her başarıda ‘ben’ diye söz ettiniz, başarısızlığı ise başkalarına fatura ettiniz. Bu sene kaçan şampiyonlukta da kendiniz hariç, ben dahil herkesi sorumlu tuttunuz. Hem bugün hem de genelde içinde bulunduğumuz durum hakkında neden özeleştiri yapmadığınızı, neden pişman olmadığınızı bugün daha iyi anlıyorum. Bugün mecburen yayıncı kuruluşu, eski maçlarımızı iç geçirerek izliyoruz. Kendi televizyonumuzda efsanelerimizi göremiyoruz. Başkanımız böyle yaparak kendi geçmişinizi sildiğinizi fark etmiyor musunuz?

        ALEX DE SOUZA'YLA İLGİLİ...

        Alex konusuna girmek istiyorum. Alex hiçbir zaman seçim malzemesi yapılmamalıdır. Başkanımıza katılıyorum. Alex’in gitme zamanı da gelmişti. Buna da katılıyorum. Ya hoca ya da Alex gidecekti. Buna rağmen kendisiyle veda ediş şeklimizi hiçbir zaman içime sindiremedim. Alex’e belgesel izni verilmemesi, belgesel ekibinin stada sokulmaması nasıl bir zihniyetin ürünüdür. Kim ne yaparsa yapsın Alex’i bu taraftarın gönlünden kimse silemez. Aynen Lefter gibi, Can gibi, Cemil abi gibi. Bunları yok saymak mümkün değildir. Yok saymanın da hiçbir faydası yoktur, zararı vardır. Başkanım, siz her yıl kendinize göre haklı nedenlerle futbolcuları, hocaları yollarken, silerken, bizler de başarılı olan isimlerde yıkım yaşıyoruz. Hatırlayın siziFenerbahçeli yapan değerleri. Değerlerimizle, yıldızlarımızla veda etme şeklimizle ya da veda edememe şeklimizle çocuklarımızı kırdık ve çocuklarımızı kaybettik. Onların idollerine kötü muamele yaptıktan sonra onları kazanmak çok zor. Ben de içinde bulundum 6 sene. Bu hataların bazılarının belki ben de parçasıydım” ifadelerini kullandı.

        “İNSAN KENDİSİNİ ŞAMPİYON YAPAN TEKNİK ADAMI YOLLAR MI?"

        Eski dönemlerde de yönetimlerle futbolcuların birbirlerine ters düştüğünü sözlerine ekleyen Ali Koç, “Lefter yönetimiyle hiç mi ters düşmedi? Abdullah Kiğılı gibi biri, ya da birçok yönetici ya da çalışanlar mı suçluydu? Marşında bile hiçbir kulüpte olmayan dostluk dizeleri varken, biz aramızdaki bağları ne zaman bu kadar kaybettik? Sizce normal mi bu yaşadıklarımız? Şampiyonluğu yakaladığımız her sezonda, özellikle teknik direktörlerin bu başarıdaki paylarını 'Sanki o mu bizi şampiyon yaptı?' diyerek hep küçümsediniz. Sanki kendi şahsi hesaplarınızdan ödeme yapmış gibi 'Bu parayı vermeseydik şampiyon olabilir miydik?' dediniz. İyi bir başkan elde edilen başarılardan sonra emeği geçen herkesi taçlandırır ve gurur duyar, mütevazı bir şekilde hedefe ulaşmanın gururunu yaşar. İnsan kendisini her şampiyon yapan teknik adama, kamuoyunu ikna edemeyen nedenlerden dolayı yol verir mi? Takımını şampiyon yapan hocaya, ertesi sene 2. durumdayken git denilir mi? Kendisini şampiyon yapan başka bir hocaya 'Artık kardeşin yüzünden seninle çalışamayız' denilir mi? Kendisini şampiyon yapan başka bir hoca, özel hayatıyla suçlanıp ses kaydı yayınlanır mı? Size göre herkesin uzaklaştırılması için bir neden var.Fenerbahçebu nedenlerle hiçbir başarının cezasız kalmadığı kulüp olarak hatırlanmaktadır. Biç camia olarak bunu hak etmiyoruz” dedi.

        “SAYGI GÖSTEREN VE SAYGI GÖREN OLACAĞIZ"

        Başarılarından dolayı bağırlarına basmak istedikleri kahramanlar istediklerini söyleyen Ali Koç, “Bu kampanya sürecinde bilhassa taraftarlarımıza sık sık söylediğim bir söz var. Bu sözü çocuklarıma da neredeyse her gün söylüyorum, kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi, başkasına da yapmayın. Hoşunuza gider, gitmez, lütfen demokratik haklara dikkat ederek sonuna kadar beni dinlemenizi rica ediyorum. Kötülük yarışlarından hiçbir şey kazanmadık bugüne kadar. Biz ısrarla iyilik yaparsak, topluma ve Türkiye’yeFenerbahçefarkını göstermiş oluruz. Unutmayın ki Allah her zaman doğrunun ve iyinin yanındadır. Rakip yöneticileri deplasmana geldiğinde iyi ağırlayacağız, saygı göstereceğiz. Saygı görmek istiyorsanız, saygı göstermelisiniz. Bir kucaklamanın bir fotoğraf çektirmenin hiçbir maliyeti ve külfeti yok. Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi, ahlakta, centilmenlikte, sportmenlikte hareket edeceğiz. Hiçbir rakibimize ikinci sınıf muamele yapmamalıyız. Aramızdaki gerginliklerde kan davası güder gibi kin tutmamalıyız. Türk sporu artık bu nefret diliyle, hep kendi içinde kavga ederek hak ettiği yere gelmiyor. Bindiğimiz dalı kesiyoruz. Sponsorlar 1 markaya üye olmaya korkuyor. Olursa 3 markaya birden oluyor, ya da kaçıyor. Seçildiğimiz takdirde biz bunuFenerbahçeolarak tek taraflı başaramayız” diye konuştu.

        “TARAFTAR HANCI, GERİYE KALAN YOLCUDUR"

        Statlarda küfre karşı olduklarını ifade eden Ali Koç, “Bunun da ilk savaşını yıllar önce başkanımız verdi. Yönetime yapılan küfürleri baştan aşağıya kınıyorum, bu bize yakışmıyor. Ancak lütfen şunu bilelim ki hiçbir yöneticinin de seyirciye küfür ve hakaret etme hakkı yoktur. Bir kulübü taraftarları taşır ve yüceltir. Bu kulübün de sahibi taraftarıdır. Kongre üyeleri, taraftar oldukları için üye olmuşlardır. Onlar kulübün resmi temsilcileridir. Taraftarlar hancı, geri kalan her şey yolcudur. Taraftarı bu denli dizayn etme çabasının, kontrol etme çabasının tahribatını görüyoruz. Tribünler kapatıldı, kombineler satışa çıkarılmadı. Hala bu durumdayken ve taraftar mühendisliğinin zararlarını yaşarken, önümüzdeki sezon için tribünlerle ben ilgileneceğim, taraftar gelmezse yenilerini getireceğim dediniz. İnanamadım kulaklarıma. Hangi yenilerini getireceksiniz. Son yıllarda uğradığımız mali zararlar arasında neredeyse sistematik olarak gecikmeli yapılan yanlış transferler başı çekiyor. Takıma uyum sağlaması, yanlış transferler ya da suçu oyuncularda arama refleksiyle 2-3 yılda bir iskeleti değiştirilen takımımızda başarı yakalanamamaktadır. İlk 11’e aday oyuncularımızı zaten kendimiz yetiştirmek zorundayız. Özkaynağımızdan futbolcu yetiştirmek, sporcu fabrikası olmak zorundayız. Altyapıda en iyi imkanlarla 10 yaşından itibaren futbolu öğrenmiş, kanı sarı-lacivert akan sporcular yetiştirmeliyiz. Seçilirsek en büyük hedefimiz bu olacak. Son 20 yılda A takımımızda sürekli oynayan genç oyuncumuz hiç olmadı. Belki gençken İzmir’den gelen Semih’i sayabiliriz” diye konuştu.

        “TERRANAO'YA NEDEN HAKA MAAŞ ÖDÜYORUZ"

        Barcelona’nın herkesin dünyanın en iyi takımlarından birisi olarak kabul edildiğini söyleyen Ali Koç, “Kaç yıl boyunca takımın kadrosunu ezbere saydık. Ana iskeleti koruyup her zaman üst düzey performans sergilediler. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Biz ne yaptık? Terranao isimli takımı hiç tanımayan kişiye tüm yetkileri verdik. Ben sporcu satmaya geldiğini söyledim ama siz böyle olmadığını ifade ettiniz. Yanlış biliyorsam, özür dilerim. Bütün yetkiyi verdiğinizi söylediniz, takımın en ateşli futbolcularını 1 günde harcadı ve 8, 9 yen oyuncu aldı. Sportif başarısızlığın yanı sıra, tarihimizin en pahalı transferi olan Van Persie transferini gerçekleştirdi. Dünyanın parasının verildiği Van Persie sorulduğu zaman suçu Terranao’ya attınız. Hal böyleyken neden hala bu oyuncuya 78 bin Euro maaş ödüyoruz. Ben 2 senedir futbolla ilgilenmedim dediniz. O zaman ilgilenseydiniz başkanım. Bu kulübün amiral gemisi futbol değil mi? Şayet bu kutsal göreve bizleri layık gördüğünüz takdirde bu yönetim mantalitesinden çok daha farklı, ortak aklın hakim olduğu, şeffaf, tutarlı bir anlayış göstereceğiz. O yüzden en büyük transferimiz felsefe değişikliği diyoruz. Biz sürekliliği sağlayamadık. Taraftarların sevdiği oyuncuları, adeta infaz edercesine gönderip, ne takımda ne de teknik direktörde istikrarı yakalayamadık. Genç takımdan gelip, A takıma yükselip, kaptanlık yapıp yıllarca üst düzey anlamda hizmet eden Serkan Acar abinin anısı adına sizlerden alkış rica ediyorum” açıklamasında bulundu.

        “FETÖ'CÜ OLANLAR SİZE YAKIN DURUYOR"

        Şeffaf bir yönetim olacaklarını söyleyen Ali Koç, “Bütün bu hatırlattığım çizgiler üzerinde size artık kendi içinde her zerresi barışçıl, kendi içinde huzurla yaşayan şeffaf bir kulüp vadediyoruz. 3 Temmuz, bizim kırmızı çizgimizdir. BenFenerbahçeli’yim diyen kimse bu durumu inkar edemez. Bundan sonraki süreçte arzulamadığımız bir sonuç çıktığı takdirde aynı refleksi sergileyeceğimizden zerre kadar şüpheniz olmasın. Ancak Yargıtay kararının çıkmamasını benim adaylığıma bağlamanız, yüce Türk adaletine saygısızlıktır. Bu kalleş saldırıyı Allah kimseye bir daha göstermesin. Ağızları sulanarak, büyük keyif alarak, zevk içinde televizyonlarda bizi linç eden insanlar hala aynı yerlerde, en büyük FETÖ düşmanı olarak görünüyor. Ama bazıları size yakın duruyor. Başkanım şu konuda içiniz rahat olsun, zerre şüpheniz olmasın, sizin başkanlık döneminde değil de, başkasının başkanlık döneminde tazminat savaşı verilmesi gerekiyorsa, başta sizin kılavuzluğunuzda,Fenerbahçe’deki herkes bu işe el atacaktır” dedi.

        "BENİ KAÇMAKLA İTHAM ETTİNİZ"

        Kızmadığını ama çok kırıldığını söyleyen Ali Koç, “Beni kaçmakla itham ettiniz. Sonra yanımdaydı dediniz. Ama vicdanı olan, o günleri hatırlayan kimse beni bu şekilde suçlayamaz. Ben, her şey 3 Temmuz’a bağlanamaz derken neyi ifade ettiğimi söyleyeyim. Konuşmamın başından beri 3 Temmuz noktasına gelene kadar ki yönetim şeklinden bahsediyorum. Ben nasıl 3 Temmuz’u hafife alabilirim. Samimi olan kimse de bunlara inanmıyor. Şimdi, artık beyaz bir sayfa açmanın tam zamanı. Sizlere ve büyükFenerbahçetaraftarına sonuna kadar güveniyorum. Ben size inanarak yola çıktım. Belki ilk başta inanmadınız. Kazanamaz ve beceremez dediler. Süre ilerledikçe sizler de bana inandınız. Güçlenerek, birbirimize inanarak yürüdük ve buraya kadar geldik. Sayenizde bir hayal gerçekleşmek üzere. Seçilip seçilmeme korkusunda olmadım. Adaylığımı koyarken de önce Allah’ın takdiri, sonra da sizlerin desteği demiştim. Ama en büyük korkum, ben ve arkadaşlarımın bu teveccühe layık olabilmek. Bize güvendiniz. Sizin bu kutsal görev için ben ve arkadaşlarıma güvenmenize layık olmak için elimizden geleni yapacağız. Hatalarımız olabilir, en büyük tecrübeler hata yaparak elde edilir. Ama sizin güveniniz hiçbir zaman suistimal edilmeyecektir. İnşallah hep beraber çok güzel günler göreceğiz. Belki yarın, belki yarından da yakın. Biz sizlere hayal vaat etmiyoruz. Ben bilmez miyim kulağınıza güzel gelecek cümleler kurmayı” ifadelerini kullandı.

        "SEÇİM ÖNCESİNDE FARKLI, SONRASINDA FARKLI KONUŞUYORSUNUZ"

        Aziz Yıldırım’a hitaben sözlerini sürdüren Ali Koç, “Başkan belki birazdan 3 Temmuz başta olmak üzere, beni silmeye, itibarsızlaştırmaya çalışacaksınız. Ne yaparsanız yapın, bunu başaramayacağınızı düşünüyorum. Şunu bilmelisiniz ki artık herkes çok daha bilinçli, hiçbir şeyi unutmuyor, hiçbir şeyi yutmuyor, satır aralarını gayet iyi biliyor, seçim sonucu ne olursa olsun, taraftarla aramdaki gönül bağını hiçbir şekilde koparamayacaksınız. Ocak ayında yaptığım konuşmada kazanmak için her şeyin mubah olmadığı bir seçim olmasını, herkesin kıskanacağı bir seçim olmasını çok arzu ettim, çok uğraştım. Titizlikle davrandım. Her adımımı, her sözümü itinayla seçtim. En büyük tenkiti de burada gördüm. Üzülerek söylemek istiyorum, insan sevdiğinden, saydığından, sıkı sıkıya tutkulu olduğundan zarar gördüğü zaman inciniyor ve kırılıyor. Tanımadığı bir insan ne kadar zarar verebilir. Üzülerek söylüyorum, seçimi kazanmak için her türlü yola başvurdunuz, FETÖ’cü dediniz, etrafındaki bazıları aileme neler söylediniz. Siz seçim öncesi farklı, seçim zamanı farklı davranıyorsunuz. Açık ortamlarda farklı, kapalı ortamlarda farklı konuşuyorsunuz. Kırıldığımı, üzüldüğümü, kalbimin bir parçasının koptuğunu bilmenizi istiyorum. Çünkü Allah korusun bir gün size bir şey olursa, yanınızda ilk beni göreceksiniz. Sizin yanınızda bana bu süreçte kötülük yapmış insanlar var. Belki bilmediğiniz kişiler var. Bu noktaya geldiğimiz için üzülüyorum. Mecbur olduğum için açıklama yapmak istiyorum” diye konuştu.

        OLAYLAR ÇIKTI

        Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda başkan adayı Ali Koç'un konuşması sırasında büyük gerginlik yaşandı. Ülker Stadı'nda yapılan kongrede Ali Koç'un konuşması sırasında mevcut başkan Aziz Yıldırım ile Koç'u destekleyen üyeler arasında tartışmalar çıktı.

        Koç, konuşmasının sonuna doğru Aziz Yıldırım'ın yanına gitti. Aziz Yıldırım'ın, "Beni konuşma. Kimsenin elini sıkmadın." demesi üzerine Ali Koç, tekrar kürsüye dönerek, "Başkanımız haklı bir serzenişte bulunuyor. 'Bir arkadaşımın elini sıkmadın.' diyor. İşler öyle noktaya geldi ki kimin elini sıkıp sıkmayacağını bilemiyorsun başkanım. Sizin yanınızda bana kötülük yapmış bazı insanlar var." ifadelerini kullandı.

        Bunun üzerine kürsünün önünde büyük bir kalabalık oldu. Bu kalabalığı gören Ali Koç'u destekleyen kongre üyeleri buna tepki gösterdi. Bunun üzerine ilk önce asbaşkanlardan Ali Yıldırım, bu kalabalığı dağıtmak üzere oraya gitti. Daha sonra başkan Aziz Yıldırım da oturduğu yerden kalkarak kürsünün önünde bulunan kalabalığa sinirli bir şekilde yöneldi. Ali Koç da o bölgeye giderek kendisini destekleyen üyelerden sakin olmalarını istedi.

        Ali Koç, kendisini destekleyen kongre üyelerine yaşanan olaylardan sonra, "Haksızlık yapıyorsunuz. Maçta değiliz, genel kuruldayız. Kendinize gelin lütfen. Derbi maçına çıkıyormuşuz gibi güvenlik önlemleriyle geldik buraya. İnsanın içini acıtıyor bu. Yapmayın böyle." diyerek uyarılarda bulundu.

        KONUŞMASINI TAMAMLAMADI

        Ali Koç, konuşmasının kalan bölümünü tamamlamadan sözlerine son verdi.Daha sonra kürsüye gelen Aziz Yıldırım ise Ali Koç'u destekleyenler tarafından ıslıklandı. Koç, bunun üzerine üyelerin yanına giderek sakin olmalarını istedi.

        AZİZ YILDIRIM'IN KONUŞMASI

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, başkan adayı Ali Koç'a hitaben, “Sen futboldan çok iyi anladığını söylüyorsun. Gel futbolu sen al yönet. Ben amatör şubeleri yöneteyim. Gel ne sen ne kazan ne de ben. Kulüp kazansın” ifadelerini kullandı.

        Fenerbahçe Ülker Stadı’nda yapılan seçimli genel kurulda kongre üyelerine hitap eden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Muhalefetin en çok vurgu yaptığı şey bir değişim diye sözlerine başlayarak, “Elbette değişim kaçınılmazdır. Doğru zamanda doğru yönde yapılıp bir akılla yönetiliyorsa gerekir. Yöneticilerin değişmesi olsa gerek. Sanki ben ve arkadaşlarımız başkan ve yönetim kurulu değişirse sihirli bir dokunuş gerçekleşmiş olacak. Bunları sizlere bırakıyorum. Değişimden anlaşılması gereken Fenerbahçe için neyin değişeceği olmalıydı. Ben ve arkadaşlarımın yönetimi bırakmasıyla yararlı bir değişime inansam bir an bile tenezzül etmeden yerine getiririm. Ali beye ve bana yapılan saygısızlığı kabul etmiyorum. Bunu affetmem. Yeni kuşaklar Fenerbahçe’de görevi devralacak. Fenerbahçe’nin 3 temmuzdaki hukuki şeyi tescil edilmesinden sonra olacak. Şimdi uğradığımız haksızlığın durumu ortada. Hala Yargıtay Fenerbahçe sen masumsun demedi. Bize bu zulmü yapanların yakasına yapışamıyoruz. Yargı kararı olmaksızın yapacağımız her şey zorbalık olur. Bunun için Yargıtay meselesi önemli. Ali Koç diyor ki Aziz başkan merak etmesin biz takipçisiyiz. Ali Koç yanlış anlamış. Benim korkum falan yok. Ali kardeşim bu davanın takipçisi olacağını söylüyor. 101 kişi bir dilekçeyle ali koçu şikayet etmiş ve kendisi ve ailesini töhmet altında bırakan şeyler varmış. Bunu her yerde gitti televizyonlarda anlattı. Şimdi ben Fenerbahçe Spor Kulübünün genel kurulu önünde soruyorum. Her gün o dilekçeden benim önüme binlercesi yazıyor. Ali Koç gerçekten bu durumun hesabını sorabilir mi” diye konuştu.

        “ALİ KOÇ BU HESAPLAŞMAYI BU KORKUYLA YAPABİLİR Mİ?"

        "3 temmuz ile ilgili hesaplaşmayı Ali Koç bu korku ve endişelerle yapabilir mi?" diyen Yıldırım, “Sadece bir dilekçeyle korkan Ali Koç bunu yapabilir mi. Fenerbahçelilik duruşu bu mu olmalı. Son derece yakışıksız bir ima ile biz sorumlu tutulduk bu dilekçeden. Ne biz buna tenezzül ederiz ne de böyle bir itibar olmasına göz yumarız. Ali Koç'a gelecek her şeyde her zaman kale gibi dururuz” açıklamasında bulundu.

        “3 TEMMUZ DEPREM ETKİSİ OLUŞTURDU"

        "3 Temmuz bir deprem etkisi oluşturdu" diyen Aziz Yıldırım, “Şikeci damgası yediniz işyerlerinde. Çocuklar okula gitmek istemedi. Herkes bu davadan vazgeçse ben vazgeçemem. Bu masum çocukların hatırı için susamam. Her buluşmada biber gazı yediniz. Köprüye yürüdünüz. Üzerinize gerçek mermi attılar. Bugünlerde devam eden etkileri var bunları küçümseyemezsiniz. Real Madrid’i düşünelim. Bir operasyon yapılıyor başkanı yöneticileri içeri girip en iyi oyuncuları ayrılıyor ve prestijleri düşüyor. Kendilerine kumpas yapan polislerin saçma sapan iddialarıyla UEFA’dan ve Şampiyonlar Ligi’nden men edilip sezon gelirlerinden mahrum kalıyor. Ronaldo, Marcelo, Ramos gibi oyuncular olur muydu orada. Ya da bugün Şampiyonlar Ligi’ni alabilir miydi. Bizler camiamızın psikolojisini düzeltmek için bazı durumlarda hızlı ve radikal kararlar almak durumunda kaldık. Bazıları başarılı bazıları başarısız oldu. Bunlara bizi zorlayan 3 temmuzdur. Kim özür diledi Fenerbahçe’den. Fenerbahçe devlet eliyle mağdur edildi. Herkesle iyi geçinmek için biz mi özür dileyelim. Karşımızda medya vardı. Yalan yanlış propagandalar vardır karşımızda. Sadece hapiste geçen günlerin hesabını soruyorum. Ne öneriyorsunuz unutalım mı bunları” şeklinde konuştu.

        “HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK"

        Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

        “Aziz Yıldırım herkesle Fenerbahçe’yi kavgalı hale getirdi değil mi? Bunun sebebi hep Aziz Yıldırım. Hırsızın hiç mi suçu yok. Hiç birisiyle kavgamız benim şahsımla değildir. Maddi manevi bu kulüpten haklarını alan bu sporcular hak ettikleri muameleyi gördüler. Sezonun ortasında rakip kulüplerle sözleşme imzalayan adamlar var. Ben Fenerbahçe’nin hukukunun hakkını savundum. Başka kulüplerle kötü olmak için biz ne yaptık. Her zaman büyük taraftarıyla ezici bir gücüz. Bu gücü aşağı çekmek isteyenlerin olmasından daha doğal ne olabilir. Biz her zaman iyi niyetli rakiplerimize iyi niyetle karşılık verdik. Tam da bu neden hukuku sonuna kadar savunacak olduğumuzu düşündüğümüz için bu göreve talip oluyorum. Ali Koç defalarca televizyonlarda bu seçimde kazanamazsam bir daha aday olmayacağım. Bu durumun camiada ikilik oluşturacağını camiaya zarar vereceğini söyledi. Ben bu tutumuna saygı gösterebilirdim. Çünkü az önce söylediğiniz gibi camianın aynı hedefe odaklanması çok önemli. Sevgili kardeşim Ali neden bunları 19 ay önce dile getirmedin. Neden camianın odaklanmasını bozdun. Bu sene tribününde yaşadığımız isteksizliğin seçim yarışıyla hiç mi ilgisi yok. Aziz Yıldırım Fenerbahçe’ye, Fenerbahçe Türkiye’ye futbolu kurumsallıkla tanıştırdı. Bizimle yarışamadıkları her zaman devlete sığındılar. Asıl şike işte budur. Bize karşı haksız rekabet yaptılar. Fenerbahçe’ye yapılan 3 temmuz kumpası bütün hasetçilere yağ sürdü ve diğerleri hak etmedikleri ödülleri paylaştılar.”

        "3 TEMMUZ'DA MARUZ KALDIĞIMIZ DARBE BİZİ ÇİZGİDEN UZAKLAŞTIRDI"

        "3 Temmuz'da maruz kaldığımız darbe bizi çizgiden uzaklaştırdı" diye konuşan Yıldırım, “Maddi manevi büyük bedellere mal oldu. Bu dönemde hem kurumsallaşmaya hem profesyonelleşmeye verdiğimiz önem doğrultusunda çöken moralleri yükseltmek için ani kararlar verdik. Bazıları olumsuz oldu bunu kabul ediyorum. Ali Koç sen ne veriyorsan aynısını ben ve yönetimim koyacak. Sen futboldan çok iyi anladığını söylüyorsun gel futbolu sen al yönet gel ben amatör şubeleri yöneteyim. Gel ne sen ne kazan ne ben. Gel kulüp kazansın” ifadelerini kullandı.

        "FENERBAHÇE BAŞKANLIĞINI YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

        Fenerbahçe başkanlığını 20 yıldır yapmaktan gurur duyduğunu belirten Yıldırım, “Madem böyle yarış başladı kazanan Fenerbahçe olsun. Ben bugüne kadar bu rakamları verdim. 1998 yılında 99 yılında verdim. Herhangi bir şey talep etmiyorum. Gelin sorunu çözelim. Siz futbolu kurumsallaştırın biz de hak hukuk mücadelesini sürdürelim. Kim Fenerbahçe için var görelim. Şimdi kim Fenerbahçeli kim kendisi için Fenerbahçeli görmek için son fırsat. 3 Temmuz'un yargılama süreci bitmedi. Ben ve arkadaşlarım hala sanık sıfatında yargılanıyoruz” şeklinde konuştu.

        "GİDENLERE NEDEN MÜDAHALE ETMEDİN"

        "Neden Santos gitti, Lugano gitti müdahale etmedin" diyen Yıldırım, “Aranızda toplayıp para verseydiniz de 2011-2012’de Fenerbahçe şampiyon olsa olmaz mıydı. Ben Fenerbahçe’yi daha çok seviyorum. Unutmayın. Ben tek başıma kaldım herkese rağmen. Ben herkese rağmen alkışladım. Bugün olsa onun gibi birisi gene gönderirim. Ümit Özat Denizli maçında kırmızı kart gördü ve senin locana geldi. Siz oyuncuya kötü bir kelime söylediniz ve onu odanızdan attırdınız mı? Kardeşimle beraber oturup federasyona salladınız. Terrenao’yu direktör yaptığımda 7-8 sene önceden tanıyordum. Onu bilerek getirdim. Yabancı olsun o antrenörü seçsin olsun dedik ama başaramadı hatalı olduk. Ayrıca onun tazminatını ödüyoruz. Sana içeriden bilgi verenler yanlış söylüyor. Aylara böldük tazminat ödüyoruz” şeklinde belirtti.

        "AZİZ YILDIRIM BİLEREK BUNLARI YAPMAZ"

        1 milyon üye projesi yaptıklarını hatırlatan Aziz Yıldırım, “Senin yerlerin yardımcı olsun dedik hiçbir şekilde yardımcı olmadın. Senin yönetimde 2 arkadaş bana sürekli sallıyor. Galatasaray ve Beşiktaşlıları bu kulübe ben üye yapıyorum diye. Aziz Yıldırım bilerek bunları ye yapmaz. Bilmeden yapmışımdır. Ama oda bir gün herkes Fenerbahçeli olacak diye. Ben 1998’de geldiğimde bir gün herkes Fenerbahçeli olacak diye sloganım vardı. Ondan sonra yıllar geçti 1 milyon üye projesini yaptık. Bunu Fenerbahçe halka insin diye 2006’da düşündüm. Bunları Şekip beylere verdik ve çalışmalar yaptık. Bir kişi ben Fenerbahçeliyim diyorsa zaten problem yok o üye olur. Ama ben onun geçmişini bilemem. Hatalar yapmış olabilirim” diye konuştu.

        ALİ KOÇ, AZİZ YILDIRIM'A CEVAP VERMEK İÇİN KÜRSÜDE: NE OLDU DA BURADA GELİP KÜKRÜYORSUNUZ?

        Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç, Başkan Aziz Yıldırım’ın konuşmasının ardından cevap niteliğinde tekrar söz hakkı istedi. Aziz Yıldırım’ın çok rahat yalan söylediğini ifade eden Koç, “Selim Soydan’a benim FETÖ projesi olduğumu söylediniz” dedi.

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın açıklamalarının ardından Başkan Adayı Ali Koç söz aldı. İstedikleri noktaya geldiklerini söyleyerek sözlerine başlayan Koç, “Ben bu noktayı uzun zamandır istiyordum. Televizyona çıkalım dedik tenezzül etmediniz. Kavga etmek istiyorsanız hadi yapalım. Küçükken ebelemece oynardık. Dedim ki başkan, çıkalım konuşalım, defterleri açalım. Her şeye laf yetiştirdiniz. Ne oldu da buraya gelip kükrüyorsunuz. Son dakika atarsınız topu, kimsenin imkanı kalmaz. Olaylarla başlayalım.

        "ÇOK RAHAT YALAN SÖYLÜYORSUNUZ"

        Başkanım çok rahat yalan söylüyorsunuz. O kadar rahat yalan söylüyorsunuz ki, ben üzülüyorum bir Fenerbahçe Başkanı olarak bunları söylediğinizde. Ümit Özat isterse bağlansın. Murat Özaydınlı burada mı? 2004 yılı Rize maçının ardından Ümit Özat kaptandı. Kırmızı kart görmüştü. Ben de locada maç seyrediyordum. Ümit Özat da, Murat Özaydınlı bizim locada diye, locaya gelmişti. Ben maçı seyrediyorum ve Ümit Özat’ın içeride olduğunu bilmiyordum. Bir pozisyon oldu ve gayriihtiyari, 'Allah belanı versin' gibisinden konuştum. Bir baktım arkamda kaptan, sen ne yapıyorsun falan gibisinden konuştu. Murat Özaydınlı da kendisini çıkardı. Benim korumalarımın kendisini çıkardığını söyledi ama benim o dönemde korumam yoktu. Bir kürekçi arkadaşımla Murat Özaydınlı kendisini çıkardı dışarı. Yakışıyor mu Fenerbahçe Başkanı’na böyle laflar” açıklamasını yaptı.

        “RAHMETLİ AĞABEYİM DE GALATASARAY ÜYESİ OLMAK ZORUNDA KALMIŞTI"

        Aziz Yıldırım’ın, Ali Koç’un listesinde bulunan Burhan Karaçam’ın Galatasaray’a üye olduğunu açıklamasıyla ilgili olarak da konuşan Koç, “Fenerbahçe Başkanlığı’nı resmen açık artırmaya çıkarmışsınız. Değerlerden, anlatmak istediklerimizden, felsefeden anlamıyorsunuz. Hakikaten bunları verebiliyorsanız, niye veremiyorsunuz. Fenerbahçe’ye katkı sağlamak için sizin dopinginiz olabiliyorsam, bu da bana yeter. Helal olsun. Burhan Karaçam konusu, doğrudur. Ben bilmiyor muyum yönetime alacağım kişiyi. Fenerbank’ı incelesin diye yolladığınız, o zaman sevdiğiniz, şimdi işinize gelmeyince sevmediğiniz Burhan Karaçam. Aynen bana yaptığınız gibi kendisini itibarsızlaştırmak istiyorsunuz. Kendisi Ulus’ta oturmaktadır. Galatasaray Adası’nın tesislerini kullanabilmek için üye olmak zorunda kalmıştır, sonrasında üyeliğini iptal ettirmiştir. Rahmetli abim Mustafa Koç, ata çok meraklı bir insandı. Mecburen bu sporu yapabilmek için Galatasaray Binicilik Şubesi’ne üye olmuştu. Benim abim böyle durumda Galatasaraylı mı oldu?” diye konuştu.

        "MEDYA KURULUŞLARINI ARAYIP, SORU GÖNDERİYORSUNUZ"

        Aziz Yıldırım’ın insanları kulübe ücretsiz üye yaptığını ifade eden Ali Koç, “Siz bilabedel üye yapıyorsunuz insanları. Başkalarının ücretlerini ödeyerek yapıyorsunuz. Mehmet Ali Erbil, Kıbrıs’tan '2000 yılından beri aidat ödemiyorum ama oy kullanabilecekmişim' dedi. Yalan ya da doğru, kendi açıklaması. Size soruyorum, binlerce insanın aidatını ödüyor musunuz, ödemiyor musunuz?

        "TOPUNUZ GELİN!"

        Ben kimsenin aidatını ödemiyorum. Karımın, kayınvalidemin aidatlarını ödüyorum. Ne isterseniz getirin, topunuz gelin, neyiniz varsa getirin. Gelelim daha ciddi konulara. Geçen gün, bir radyoya çıktım. Bir soru sordular ve çok garibime gitti. Bu soruyu başka medya kuruluşunda da sordular. Dediler ki, kulüpten arıyorlar, şu soruyu soruyorlar, 'Madem Ali Koç’tun, neden o takımın dağılmasına engel olmadın' diye soruyorlar. Aziz Yıldırım arayıp, soru sorduruyor. Ali Yıldırım şahidimdir. Aykut hoca, Nihat Özbağı, Nihat Özdemir, sen, ben vardık. 'Biz bu takımı şampiyon yapmalıyız, pamuk eller cebe, her birimiz 10’ar milyon Euro verelim' dedim mi, demedim mi? Vicdanınla söyle, dedim mi, demedim mi?” ifadelerini kullandı.

        "BENİM FETÖ PROJESİ OLDUĞUMU SÖYLEDİNİZ"

        Aziz Yıldırım’ın korkup kaçtığını iddia ettiği Ali Koç, “Gelelim çok daha ciddi bir konuya. Cimer-Bimer konusu. Yapılan bir suç duyurusundan korkan bir adam Fenerbahçe’nin haklarını nasıl savunacakmış. Başkan, bugün yarın size bir otobüs çarpsa, Fenerbahçe’nin haklarını sizden başka kimse koruyamaz mı? Bimer-Cimer konusu ciddidir. İnsanların gözüne bakarak doğruları çarpıtıyorsunuz diyordum, net yalan söylüyormuşsunuz. Selim Soydan bana, benim FETÖ projesi olduğumu söylediğinizi söyledi. Siz sinirliyken doğruları söylersiniz. Bunu pek çok yerde söylüyorsunuz. Öyle noktaya geldik ki, yalan makineleriyle konuşacağız neredeyse. Burada kupa kaldırma konusu. Mahmut Uslu da o kupayı kaldırtmazdım dedi. Ben o gün gaz yedim. Benden dolayı mı Galatasaray o kupayı burada kaldırdı? Mali konulara gelince de, o kadar değerler ve ilkeler düştü ki. 1 fazlasını vereceğiz ne demek? Lütfen verin. Siz ne vereceğinizi söyleyin, ben 1 fazlasını vereceğim” diyerek sözlerini tamamladı.

        SON SÖZ YILDIRIM'DAN:

        "150 MİLYON EURO VERİYORUM"

        Ali Koç’un sözlerinin ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Aziz Yıldırım, “Yalan söylüyor! Burada Ümit Özat telefonda, cevap veremiyor. Ben sponsorluklarla beraber 150 milyon Euro veriyorum bu kulübe. O da gelsin parayı koysun. Kulübün parası olsun. Ben artırdım, sen artırdın yok. 150 milyon veriyorum sponsorlarla beraber. Yaşasın Fenerbahçe” dedi.

        Aziz Yıldırım’ın konuşmasının ardından kongrenin ilk günü tamamlandı.

        PUSULA RENKLERİ BELLİ OLDU

        Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda pusula renkleri belli oldu. Aziz Yıldırım için "sarı", Ali Koç için "beyaz" renk kullanılacak.

        Mosturoğlu, renk seçimi öncesinde, "Biz zaten daha önce Semih Bey'le renk konusunda anlaşmaya varmıştık. Biz sarı rengi alıyoruz" ifadelerini kullandı. Yarın yapılacak olan oy verme işlemlerinde Aziz Yıldırım sarı, Ali Koç ise beyaz oy pusulalarıyla seçime girecek.

        KONGREDE GERGİNLİK

        Fenerbahçe Kongresi'nde yapılan konuşmalar üyelerin tepkilerine neden oldu. Suat Müftüoğlu, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu'nun okuduğu faaliyet raporunu eleştirerek, "Sanki faaliyet raporu değil, seçim konuşması" ifadelerini kullandı.

        Müftüoğlu'nun yönetimi eleştirmesinin ardından tribünlerde bulunan üyeler arasında tartışma çıktı ancak yaşanan gerginlik çok büyümeden yatıştırıldı.

        Suat Müftüoğlu'nun ardından konuşmak için sahneye gelen Haluk Burcuoğlu da, "Kendi futbolcuna küfür eden güruh" açıklamasında bulununca, bu kez Ali Koç'a destek verenler sinirlerine hakim olamadı ve Burcuoğlu'nu yuhaladı.

        Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, tarafları sakinleştirmeye çalışsa da bu pek mümkün olmadı. Tribünde bulunan Başkan Adayı Ali Koç da, gerginleşen tribüne gelerek sakin olmalarını istedi.

        ORTAM YİNE GERİLDİ

        Kongre üyesi Kaya Enişte’nin “Bu kulüpte başkanı biz seçeriz, tribünler değil. Tribünler sadece yeniçeridir” diyince yuhlandı.

        İBRA EDİLDİ

        Fenerbahçe'de yönetim kurulu yapılan oylama sonucunda ibra edildi.

        KONGREDE ŞOKE EDEN AN!

        Fenerbahçe Kulübünün seçimli olağan genel kurulunda gerginlik yaşandı.

        Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen kongrede yarışan iki başkan adayı Aziz Yıldırım ile Ali Koç'u destekleyenler arasında sık sık tartışmalar çıktı. Tartışmalar, kongre üyesi Zeki İzci'nin konuşmasının ardından tavan yaptı. Aziz Yıldırım'ı eleştiren ve "Yüzde 70 oyla başkan Ali Koç olacak." açıklaması yapan İzci'ye sarı-lacivertli kulübün mevcut yönetim kurulundan büyük tepki geldi.

        Konuşmasının ardından kürsüden inmek üzereyken İzci'ye ilk tepkiyi Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu gösterdi. Sinirli bir şekilde İzci'nin üzerine doğru gelen Ekşioğlu, bağırarak tepkide bulundu. Daha sonra yönetim kurulu üyesi Ali Cenk Başak da Zeki İzci'nin üzerine yürüdü. Bu sırada iki başkan adayının destekçileri de olaya dahil olunca tezahüratlarla gerginlik arttı.

        Başkan adayı Ali Koç, kendisini destekleyen üyelere doğru dönerek, "Lütfen sakin olun, provokasyonlara gelmeyin." uyarısında bulundu.

        Tartışmaya giren tarafları kongre divan başkanı Vefa Küçük ile araya girenler sakinleştirmeye çalıştı.

        Öte yandan iki başkan adayını destekleyen üyeler tribünde farklı bölümde oturdu. İki tarafın arasında özel güvenlik ekipleri yer aldı.

        YÖNETİM KURULU LİSTELERİ

        Aziz Yıldırım'ın listesi:Mithat Yenigün, Mehmet Kocadon, Nihat Özbağı, Mahmut Uslu, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Ömer Temelli, Önder Fırat, Ozan Balaban, Ahmet Özokur, Fatih Öztürk, Selim Kosif, Ahmet Ketenci, Metin Doğan.

        Ali Koç'un listesi: Semih Özsoy, Nevres Erol Bilecik, Mehmet Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Şaban Erdikler, Mustafa Tankut Turnaoğlu, Fethi Pekin, Metin Şen, Turhan Şahin, Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komşuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ömer Okan, Burak Çağlan Kızılhan.

        SINAV UYARISI

        Öte yandan kongreyle aynı andan stadın yanındaki okulda LGS olduğu için Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ten defalarca uyarı geldi. Küçük "Yan okulda sınav var. Öğrencilerin velileri bizleri protesto etmeye başlamışlar. Lütfen sınav bitene kadar sessiz olalım" dedi.

        İKİ BAŞKANIN DESTEKÇİLERİ AYRI TRİBÜNLERDE

        Bu arada Ali Koç'u destekleyen üyeler Fenerium alt tribününde sağ tarafta yer alırken, Aziz Yıldırım'ı destekleyenlerin Fenerium alt tribünü orta kısmında oturdukları görüldü.

        DİVAN BAŞKANLIĞINA VEFA KÜÇÜK SEÇİLDİ

        Fenerbahçe'nin Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Divan Başkanlığına oy birliği ile Vefa Küçük seçildi. Küçük, ''Hayırlı bir günde Ramazan Ayı'da yönetime talip olanların yarışını yönetmek, sandıklarda emniyeti sağlamak için Fenerbahçe tarihinin en geniş katılımlı Genel Kurulu'nda bizi göreve seçtiğiniz için teşekkür ediyorum'' dedi.

        Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Şekip Mosturoğlu kürsüde konuşma yaptı ve kongrenin camiaya hayırlı olmasını diledi. Mosturoğlu'nun konuşmasınadn sonra kürsüye Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük çıktı. Küçük"Bugün hem Fenerbahçe hem de Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Başkan adaylarımız, ilk defa stadyumumuzda üyelere hitap edecek, projelerini anlatacak." ifadelerini kullanırken başkan adaylarının konuşmalarında süre sınırlaması olmadığını, diledikleri kadar konuşabileceklerini, ancak sataşmaların olması durumunda, buna müdahale edeceğini hatırlattı.

        Küçük,konuşmasının ardından hazirunu Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

        ASBAŞKAN ŞEKİP MOSTUROĞLU, FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

        Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, faaliyet raporunu açıkladı. Mosturoğlu'nunaçıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        "Şampiyonlar Ligi'nde yeni statüye göre Fenerbahçe Futbol Takımı'nın gruplara kalacağına inancımız tamdır. Avrupalı bir futbol adamı ile birlikte altyapı konusunda Türkiye'nin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz.Bu projeyle birlikte 3 Temmuz Akademisi'nden yetişecek futbolcularımız A Takımda yer alacaktır. Proje, ilk meyvesini 2 yıl içerisinde verecek."

        "Fenerbahçe Kulübü hiçbir zaman bir sermaye grubuna ait olmayacaktır."

        "3 Temmuz kumpas davasında sorumluların ceza alması için gereken davalar açılacaktır."

        "Önümüzdeki dönem, 2011 yılının ardından çıkış sezonumuz olacaktır. Mali kaybımızın karşılığını bilmek mümkün değildir. Tazminat davalarıyla hesaplaşmayı yapacağız. Kumpas davaları kulübümüze yakışır kararlılıkla takip edilmiştir. Fenerbahçe Üniversitesi son hazırlıklarını tamamladı ve önümüzdeki dönem ilk kayıtlarını alacaktır. Tematik bir içerikte olacak üniversitemiz ülkemize katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki dönemde mali, idari ve altyapı çalışmalarımızla rakiplerimizin üzerinde yer alacağız."

        Fenerbahçe'nin son yıl gelirinin 148 milyon TL, giderinin ise 397 milyon TL olduğu açıklandı.

        ALİ KOÇ TEZAHÜRATLARLA KARŞILANDI

        Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç, kongre alanına girişinde tezahüratlarla karşılandı. Fenerbahçe’de bugün yapılan seçimli genel kurulda başkan adaylarından Ali Koç stada giriş yaptığında üyeler tarafından coşkuyla karşılandı. Uzun süre yapılan tezahüratlara el sallayarak cevap veren Koç, daha sonrasında tribündeki yerini aldı.

        AZİZ YILDIRIM, ÜLKER STADI'NA GELDİ

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ülker Stadı’nda yapılan seçimli genel kurula giriş yaptı. Tribünlerden tezahüratlarla yönetim kurulu kürsüsüne ilerleyen Yıldırım, stadın yanında bulunan okulda sınav yapılmasından dolayı tribünlere sessiz olmasını rica etti.

        SANDIK SAYISI 38

        Rekor katılımın beklendiği ve kulüp tarihinde ilk kez statta düzenlenecek olan genel kurulda, aidatını yatıran 26 bin 2 üye oy kullanabilecek. Yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunması, adayların son konuşmalarını yapmasının ardından söz almak isteyen üyeler de kürsüye çıkıp açıklamalarda bulunacak. Yarın ise üyeler sandığa gidecek. Oy verme işlemi 10.00-17.00 saatlerinde 38 sandıkta gerçekleştirilecek. Sandıklar oy verme işlemi bittikten sonra toplu olarak açılacak ve genel kurul divan başkanının öncülüğünde oylar sayılacak. Günün sonunda genel kurul divan başkanı, Sarı-Lacivertli kulübün başkanını açıklayacak.

         AZİZ YILDIRIM:
        AZİZ YILDIRIM: "Vefa duyguları varsa, 3 Temmuz’da çektikleri acıları unutmamışlarsa ve tüm engellemelere rağmen intikam almak istiyorlarsa, bana oy vereceklerdir"
         ALİ KOÇ:
        ALİ KOÇ: "Bu yola bana inanıldığı için çıktım. İnşallah hep beraber bir hayali gerçekleştirebiliriz. Sizden ricam kabine girince vicdanınızı dinleyin. En büyük vefayı Fenerbahçe hak ediyor. Hiçbir zaman büyük konuşmam ama gittiğimiz her yerde gördüğüme göre bizim bu seçimi kaybetmemiz çok zor."

        20 BİN KATILIM BEKLENİYOR!

        Seçimli olağan genel kurulun rekor katılımla kulüp tarihine geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kongrede 20 binin üzerinde üyenin oy kullanması bekleniyor. Kulüp tarihindeki önceki katılım rekoru 2-3 Haziran 2013’te gerçekleşen kongrede kırılmıştı. Aziz Yıldırım’ın Mehmet Ali Aydınlar’ı geçerek yeniden başkan olduğu kongrede 9 bin 380 oy kullanılmıştı. Yarın başlayacak kongrede, 2013 yılındaki rekor katılımın iki katına ulaşılması tahmin ediliyor. Ayrıca bu seçimde Sarı-Lacivertli kulübün en fazla oy alan başkanı da belli olacak. Önceki rekor, 2013’te 6 bin 821 oy alan Yıldırım’a aitti.

        ÜLKER STADI'NDA HAZIRLIKLAR TAMAM!

        Daha önce birçok tesiste gerçekleşen Sarı-Lacivertli kulübün genel kurulu, bu kez rekor katılım sayısı nedeniyle Ülker Stadı’na alındı. Kulüp tarihinde ilk kez stadyum F.Bahçe’nin kongresine ev sahipliği yapacak. Öte yandan Kadıköy’de zeminin bozulmaması için hummalı bir çalışma gerçekleştirildi. Çarşamba akşamı başlayan çalışmalar 2 günde tamamlanırken, yarı saha özel malzemeyle kaplandı. Zeminin üzerine konuşmaların yapılacağı platform kuruldu. Sahaya da platformun yanı sıra sandıklar ve kabinler yerleştirildi. Üyelerin seçimi iyi takip edebilmesi için platforma 2 büyük dev ekran kurulurken, oy verme işleminin hızlı bir şekilde bitmesi için de her sandığa 3 oy kullanma kabini yerleştirildi.

        İNCELEMELER YAPILDI!

        Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, başkan adaylarının temsilcileriyle birlikte kongrenin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Aziz Yıldırım’ın ekibinden olan Şekip Mosturoğlu ile Ali Koç’un ekibinden Semih Özsoy, stat müdürü Ayhan Bak ile Ülker Stadı’nda tarihi kongre öncesinde dün son incelemeleri yaptılar.

        ÜYELER BUNLARA DİKKAT ETMELİ!

        ■ Ülker Stadı Fenerium Tribünü’nde gerçekleşecek Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılacak olan kongre üyeleri, her genel kurulda olduğu gibi kulüp üyelik kimliği ya da resmi kimliklerini (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport gibi) giriş sırasında ibraz ederek Genel Kurul Toplantısı’nı stattan takip edebilecekler.

        ■ Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda bugün katılım sağlayamayacak üyeler, herhangi bir hak kaybına uğramadan yarın oy kullanma işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

        ■ Genel Kurula katılım hakkı olan üyeler, genel kurula giriş kartlarını alabilecekleri masa ve sıra numaraları ile oy kullanabilecekleri sandık ve sıra numaraları kendilerine bildirildi.

        ■ Buna göre Genel Kurul üyeler, kendilerine SMS olarak gönderilen masa ve sıra numaraları ile bugün ve yarın toplantı bitimine kadar 10.00-17.00 saatleri arasında genel kurul giriş kartlarını temin edebilecekleri gibi yarın da 10.00-17.00 saatleri arasında kendilerine bildirilen sandık ve sıra numarası ile 38 sandıkta oylarını kullanabilecekler.

        ■ Kongrede bugün genel görüşmeler yarın ise başkan, yönetim kurulu ve kurulların seçimi yapılacak.

        ■ Bedensel Engelli ve Gazi üyeler, müsabakalarda olduğu gibi Bedensel Engelli ve Gazi kapısından refakatçileriyle birlikte girişlerini gerçekleştirecek.

        ■ Stadın Fenerium Tribünü arkasında bulunan Recep Peker Caddesi; sezon içerisindeki müsabakalarda olduğu gibi, Yoğurtçu Parkı’ndan Kenan Evren Lisesi’ne kadar trafiğe kapatılacak ve güvenlik önlemleri alınacak. Genel Kurul’a katılım gösterecek olan üyeler araçlarını, stat otoparklarının kapalı olması sebebiyle civarda bulunan otopark veya uygun alanlara park edebilecekler.

        ■ Genel Kurul alanına, taşıma belgesi olsa dahi silah, keskin-delici, yaralayıcı alet veya patlayıcı madde gibi nesneler kesinlikle alınmayacak.

        İLK KEZ STATTA OLACAK

        Sarı-lacivertli kulübün kongresine ilk kez bir stat ev sahipliği yapacak. Daha önce birçok tesiste kongresi gerçekleşen sarı-lacivertli kulübün bu genel kurulu, geniş katılım sayısı nedeniyle Ülker Stadı'na alındı.

        Sahanın içine konuşmaların yapılması için kürsü kurulacak, ayrıca oy verme işlemi için sandıklar da saha içine konulacak. Üyeler Ülker Stadı'nda Fenerium Tribünü'ne giriş yapacak. Bu tribüne sığılmaması durumunda ise kale arkası tribünlerine de genel kurul üyeleri alınacak.

        NOTLAR

        > Rekor katılımla sarı-lacivertli kulübün en fazla oy alan başkanı da belli olacak. Önceki rekor, 2013 yılında yapılan kongrede 6 bin 821 oy alan Aziz Yıldırım'a aitti.

        > Sarı-lacivertli kulübün kongresine ilk kez bir stat ev sahipliği yapacak. Daha önce birçok tesiste kongresi gerçekleşen sarı-lacivertli kulübün bu genel kurulu, geniş katılım sayısı nedeniyle Ülker Stadı'na alındı.

        > Başkan, yönetim kurulu ve diğer kurulların belli olacağı 3 Haziran Pazar günü ise üyeler oy kullanacak. Oy verme işlemi 10.00-17.00 saatlerinde, 38 sandıkta gerçekleştirilecek.

        > Sandıklar oy verme işlemi bittikten sonra toplu olarak açılacak ve genel kurul divan başkanının öncülüğünde oylar sayılacak. Günün sonunda genel kurul divan başkanı, sarı-lacivertli kulübün başkanını açıklayacak.

        NEW YORK TIMES, TARİHİ KONGREYİ MANŞET YAPTI!

        ABD’nin dünyaca ünlü The New York Times gazetesi, seçime çok kısa süre kala Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanlık seçimiyle ilgili bir haber hazırladı. Patrick Keddie imzalı haberde, “Avrupa’nın tarihi en büyük kulüplerinden birini kaderi önümüzdeki pazar günü bir seçimle değişebilir, muhalefetin adayı tüm taraftarların desteğini almış durumda. Sarı ve lacivert atkılarla tezahüratlar yapıyorlar, gelecek adamın tüm organizasyonu tepeye taşıyacağını ve durumu düzelteceğini umuyorlar” denildi.

        Taraftarın Süperman’e benzettiği Ali Koç’a geniş yer ayıran gazete, kulübün önemli bir dönüm noktasında olduğunu vurguladı. 51 yaşındaki Koç’un çok iyi bir eğitim aldığı ve Türkiye’nin en zengin ailesinin bir ferdi olduğu belirtildi. Haberde, Koç’un Fortune 500 dergisi tarafından takdir edildiği ve Kemalizm’in bir sembolü olarak gösterildiği vurgulanırken 2006-2012 arasında yönetici olarak görev yapan Koç’un kulübü mali açıdan düzlüğe çıkaracağı ifade edildi. Taraftarların büyük çoğunluğunun Ali Koç’a destek verdiği belirtilirken, pazar günkü seçimin çok büyük bir mücadeleye sahne olacağı yazıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ