Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'den son dakika transfer haberleri - Gemileri yaktı: "Beni satın!" - Fenerbahçe Haberleri
        1

        JORGE JESUS BOMBASI

        Fenerbahçe'deki başkanlık seçimi nedeniyle bugün "nezaket gereği" istifasını vermesi beklenen Aykut Kocaman'la yeni dönemde devam edilmeyebileceği belirtildi. Bu iddianın yankısı sürerken, Portekiz'den gelen haber ise yeni bir heyecan uyandırdı.

        2

        Sporting Lizbon'un 63 yaşındaki çalıştırıcısı Jorge Jesus'un menajeri Jorge Mendes, ortağı Pedro Moreira dos Santos'u hafta sonunda İstanbul'a gönderdi.

        Jesus için Fenerbahçeli yetkililerle görüşen Moreira, Portekiz'e döndükten sonra bu ziyaretle ilgili çok önemli bilgiler verdi.

        3

        Radio Rennasança'ya konuşan Moreira, "İstanbul'da güzel bir hafta sonu geçirdik. Bazı görüşemeler yaptık" dedi. Spikerin, "İstanbul seyahatinizin Jorge Jesus için olduğu doğru mu?" sorusuna ise Moreira, "Evet doğru! Don Jorge için en iyisini düşünüyoruz" yanıtını verdi.

        4

        Jorge Jesus, şimdiye kadar çalıştırdığı Portekiz takımlarıyla toplamda 11 kupa kazandı. Benfica'nın başında 2009 - 2010, 2013 - 2014 ve 2014 - 2015 sezonunu şampiyon tamamlayan Jesus, yine Benfica'nın başında geçirdiği 2009 - 2010, 2010 - 2011, 2011 - 2012, 2013 - 2014 ve 2014 - 2015 sezonlarında Portekiz Kupası'nı kazandı. Jesus, yine Benfica'nın başında 2014 - 2015 sezonunda Portekiz Süper Kupası'nı kazandı.

        5

        Jesus, Sporting Lizbon'un başına geçtikten sonra ise 2015 - 2016 sezonunda Portekiz Süper Kupası'nı, bu sezon ise Portekiz Kupası'nı kazandı. Jesus, Benfica'nın başında geçirdiği 6 sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde bir çeyrek final, bir yarı final, iki final, Şampiyonlar Ligi'nde ise bir çeyrek final oynadı. (Fotomaç)

        6

        FERREYRA İÇİN RESMİ TEMAS

        Son iki sezonda yaşadığı forvet sıkıntısına artık son vermek isteyen Fenerbahçe transferde bombayı patlatıyor... Sarı-Lacivertliler bir süredir çok yakından takip ettiği Facundo Ferreyra için resmi temaslara başladı. Yöneticiler, Shakhtar Donetsk'la haziran ayı sonunda bitecek sözleşmesini uzatmama kararı alan Arjantinli forvet ile masaya oturdu.

        7

        Sarı-Lacivertliler, Shakhtar'dan ayrıldığını açıklayan Arjantinli forvet için resmi teklif yaptı. Geçtiğimiz sezon Ukrayna Ligi'nde 17 gol atan Ferreyra ile G.Saray da yakından ilgileniyor Bu sezon Shakhtar formasıyla 42 resmi maçta 30 gole imzasını atan 27 yaşındaki Ferreyra'yı aylar öncesinden gözüne kestiren Fenerbahçe, Ukrayna kulübü ile görüşmelerin neticelenmesini bekliyordu.

        8

        Arjantinli yıldızın ayrılık kararı sonrası hemen harekete geçen Sarı-Lacivertliler, menajer aracılığıyla 4 yıllık resmi teklifini sundu. Teklifin ekonomik koşullarının da bir hayli iyi olduğu ifade edildi. Başta Galatasaray olmak üzere Avrupa'dan birçok kulübün kanca attığı Facundo Ferreyra kısa süre içinde kararını açıklayacak. Fakat en iyi teklifin Fenerbahçe'den olduğu gelen bilgiler arasında. (Fotomaç)

        9

        SKRTEL RANGERS'A PAHALI GELDİ

        Steven Gerrard’ın Martin Skrtel aşkı karşılıksız kaldı. Slovak yıldız, Glasgow Rangers’ta kariyerini devam ettirebileceğini söylese de ekonomik koşulları İskoç ekibine ağır geldi.

        10

        Skrtel’in menaceri Csanto’nun, “Finansal anlamda arada uçurum var” açıklaması sonrası, Rangers geri adım attı. İskoçya’da Celtic hegamonyasına son vermek için Gerrard’la yeni bir oluşuma giden Lacivert-Beyazlılar, savunmaya takviye yapmak için farklı isimlere yönelme kararı aldı.

        11

        MANGALA VE MARCANO

        Fenerbahçe'de yeni sezon transfer döneminde öncelik savunmada olacak. Teknik direktör Aykut Kocaman, Sarı-Lacivertli yönetimle yaptığı görüşmede, "Fenerbahçe'nin hücumda problemi yok. Ligin en çok gol atan takımıyız. Problem savunmada. Bireysel hatalar, canımızı çok yaktı" demişti.

        12

        Fener yönetimi de bu sözler üzerine takımın savunmasına liderlik edebilecek isim üzerinde yoğunlaştı. M.City'nin kadrosunda bulunan Mangala ile Porto'da söşleşmesi biten Ivan Marcano üzerine yoğunlaştı. Mangala ile görüşmeler daha eski olduğu için Fransız stoper transfere daha yakın. Marcano için Roma ve Marsilya gibi rakipler var. Fenerbahçe imza parasını yüksek tutmak zorunda. (Takvim)

        13

        VALBUENA'DAN AYRILIK CEVABI

        Tatilini ülkesi Fransa'da geçiren Fenerbahçe'nin yıldız ismi Mathieu Valbuena, Türkiye ve sarı-lacivertli takımla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Blanquefort'ta kendi adının verildiği bir sahanın açılış törenine katılan tecrübeli futbolcu, Bordeaux alt yapısında futbola başlaması ve geçtiğimiz aylarda adının Fransız ekipleriyle geçmesi üzerine gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        14

        Basın mensuplarının Türkiye'deki hayatını sorduğu 33 yaşındaki orta saha, buradaki yaşantısından memnun olduğunu dile getirirken, gelecek planları için de net ifadeler kullandı. Valbuena, "Adın Bordeaux ile geçiyor. Fransa'ya dönmeyi düşünüyor musun?" şeklindeki bir soru sonrası Türkiye'de mutlu olduğunu kaydedip, "Dönmek gibi bir durumum yok. İstanbul güzel bir şehir, orada kendimi iyi hissediyorum. Fenerbahçe'de de mutluyum" cevabını verdi.

        15

        Yıldız oyuncu, geçtiğimiz günlerde de Canal Football Plus'a verdiği röportajda yine aynı şekilde sarı-lacivertlilerde devam etmek istediğini söylemişti. Türkiye'de iyi para kazandığını ve Fenerbahçe taraftarıyla güzel bir ilişkisi olduğunu belirten Valbuena, "Havaalanına beni karşılamaya gelen taraftar sayısı maça gelenden fazlaydı" diyerek ilginç bir açıklama yapmıştı.

        16

        Tek kötü tarafın ise Fenerbahçe'de milli takıma dönme şansının azalması olduğunu belirtip bunu teknik direktör Aykut Kocaman'a bağlamıştı. Valbuena ile ilgili ayrıca geçtiğimiz günlerde flaş bir iddia ortaya atılmıştı. Tecrübeli futbolcunun, Kocaman'ın göreve devam etmesi durumunda menajerine "Hoca varsa ben yokum. Kocaman kalırsa bana takım bul" dediği iddia edilmişti.

        17

        JANSSEN'İN TALİPLERİ ARTTI

        Hollandalı yıldız yaşadığı sakatlık nedeniyle 19 resmi maça çıkabildi, 5 gol atıp 4 asist yaptı. Janssen, az sayıda karşılaşmada boy göstermesine rağmen birçok takımı peşine taktı.

        18

        Aziz Yıldırım’ın seçilmesi halinde Fenerbahçe’nin yeniden kiralık teklifi yapması bekleniyor. Ancak Alman ekibi Leverkusen, İspanya’dan Sevilla ve eski takımı Alkmaar’ın da 23 yaşındaki forvetle yakından ilgileniyor. Tottenham’ın Janssen’le ilgili vereceği karar merakla bekleniyor. (Fanatik)

        19

        JOSEF'E YENİ SÖZLEŞME

        Fenerbahçe'de sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalan Josef de Souza, sarı-lacivertli kulüpte devam etmek istediğini yönetime bildirdi. Yönetim, 3 Haziran tarihinde yapılacak olağan genel kurul nedeniyle Brezilyalı oyuncunın '3 yıllık imzaya hazırım' isteğine olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt vermedi.

        20

        Ancak 2019 Haziran ayında sözleşmesi sona erecek Brezilyalı yıldız için şimdiden harekete geçilecek. Seçimi Aziz Yıldırım kazanırsa, Souza ile erken sözleşme imzalanacak. Gösterdiği performans ve Avrupa'da piyasası olması nedeniyle sözleşme uzatmaya sıcak olan mevcut yönetim böylece Souza'nın bedelsiz olarak sezon sonunda takımdan ayrılmasının önünü kesecek ve oyuncunun kafasını rahatlatacak. (Sabah)

        21

        "BENİ SATIN YA DA KİRALAYIN"

        Fenerbahçe'nin sezon başında Malaga'dan transfer ettiği Carlos Kameni gemileri yaktı. Sarı-lacivertli takımda bulduğu şansları kullanamayan, son dönemde kulübeye hapsolan Kamerunlu file bekçisi ayrılmak istediğini bildirdi. Tatilden yönetime mesaj gönderen Kameni'nin, "Geri dönmek istemiyorum. Beni ya satın ya da kiraya verin. Oynayacağım bir takıma gideyim" dediği ifade edildi.

        22

        34 yaşındaki kaleci, Fenerbahçe'de 9'u Süper Lig'de olmak üzere 16 maçta görev alırken, kalesinde 20 gol gördü. Deneyimli isim 4 Mart'ta Kadıköy'de 3-2 kaybedilen Akhisar maçının ardından bir daha Aykut Kocaman'dan şans bulamadı. Yönetimin, bonservissiz aldığı Kameni'ye gerekli kolaylığı sağlaması bekleniyor. (Fotomaç)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ