Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe günün transfer haberleri (17 Aralık 2017) Fenerbahçe Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Emre Mor, Emre Akbaba ve Samuel Eto'o'yu istiyor! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Osmanlıspor beraberliğinin ardından ligde çıkışa geçen ve 4 maçını da kazanan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında yeniden iddialı konuma geldi. Sarı-lacivertliler devre arasında hücumda kaliteli isimleri kadrosuna katmak istiyor. Transferde yerliye dönecek Fenerbahçe'de bir iddia da Samuel Eto'o'yla ilgili geldi! İşte sarı-lacivertlilerin transfer operasyonu!

        2

        Fenerbahçe Finansal Fair-Play'in yanı sıra takım içindeki yabancı oyuncu çokluğu nedeniyle yerliye yöneldi. Fanatik'te yer alan habere göre listede Alanyaspor'dan Emre Akbaba, Roma'dan Cengiz Ünder, Milan'dan Hakan Çalhanoğlu ve Celta Vigo'dan Emre Mor var! Hücuma zenginlik kazandırmak isteyen Aykut Kocaman'ın bu 4 isim için yönetime onay verdigi konuşuluyor.

        3

        Sport Illustrated'da yer alan haberde, "Hakan Çalhanoğlu transferi para çarçur etmekten başka bir işe yaramadı. Birçok pozisyonda oynayabilmesine rağmen Çalhanoğlu'na bir türlü kadroda yer bulunamadı" ifadelerine yer verildi.

        4

        Oyuncu da Milano'da mutsuz olduğunu ve ayrılmak istediğini AC Milan yönetimine bildirdi. Ocak ayında takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Çalhanoğlu'nun şimdilik satışının zor olduğu ancak başka bir takıma kiralanabileceği vurgulandı. Milan'ın Hakan'ı gözden çıkarması, oyuncuyu isteyen Fenerbahçe'yi harekete geçirdi.

        5

        Orta sahada ve kanatlardaki her pozisyonda oynayabilmesi, Hakan Çalhanoğlu'nu Fenerbahçe özelinde çok daha önemli bir oyuncu haline getiriyor. Aykut Kocaman'ın çok istediği 23 yaşındaki yıldız için kiralık formülü üzerinden teklif hazırlayan Fenerbahçe yönetiminin, önümüzdeki günlerde Milan'ın kapısını çalacak.

        6

        AC Milan'ın bonservisi için Leverkusen'e 22 milyon Euro ödediği Hakan Çalhanoğlu, Serie A'da aradığını bulamadı. Serie A ekibiyle 12'si lig 7'si Avrupa Ligi maçı olmak üzere 19 karşılaşmaya çıkan Türk yıldız, 2 gol ve 6 asistlik performansına rağmen Gattuso tarafından kadronun dışında kaldı.

        7

        Hakan Çalhanoğlu, Hamburg, Karlsruher ve Leverkusen'de toplam 158 maça çıkıp 56 kez fileleri sarsarken, 52 asist yapmışt. Yıldız isim Türk Milli Takımı'nda ise 31 maçta 8 gol attı.

        8

        Roma, Cengiz’i ülke içinden bir kulübe kiralamak istiyor fakat Aykut Kocaman’ın talebiyle Fenerbahçe de Cengiz için harekete geçti. Salih Uçan transferinde yakın ilişki kurulan Roma, Cengiz’i Fenerbahçe'ye kiralaması için Hasan Çetinkaya İtalya'ya gidecek.

        9

        Fenerbahçe, kanat takviyesi için Celta Vigo’da umduğunu bulamayan Emre Mor’u da istiyor fakat Fenerbahçe'nin gündemindeki tek ismin Emre Mor olmadığı öğrenildi. Fenerbahçe'nin asıl transfer hedefi ise Cengiz Ünder... Sarı-lacivertliler, sezon başında Başakşehir’den Roma’ya transfer olan genç yıldızı kiralamak istiyor.

        10

        OYNAMA GARANTİSİ İSTENİYOR

        İtalyan devi ise oyuncuyu daha fazla forma şansı bulması için ocak ayında Cengiz’i kiralık göndermeye sıcak bakıyor. Ancak Roma’nın önceliği, İtalya Serie A takımlarından biriyle anlaşmak ve oyuncuyu ülke dışına göndermemek... Fenerbahçe ise Roma'yı bu kararından vazgeçirmek için, Roma'ya baskı yapıyor. Yönetim, Cengiz için oynama garantisi vererek Roma’yı ikna etmeye çalışacak

        11

        ÖNCELİK KİRALIK!

        Alınan bilgiye göre Başkan Aziz Yıldırım ve kurmaylarının, devre arasında söz konusu futbolculardan en az 2'sini takıma kazandırmak istediği bildirildi. Ekonomik şartlardan dolayı da transfer görüşmelerinde önceliğin kiralık formülü üzerine verildiği belirtildi.

        12

        Bu arada Aykut Kocaman'ın sol bek, orta saha, forvet için de bazı taleplerinin olduğu ancak yönetime henüz istediği isimlerin listesini sunmadığı kaydedildi.

        13

        EL ALTINDAN ETO'O!

        Sarı-lacivertlilerle ilgili diğer bir iddia Antalya cephesinden geldi. Fotomaç'ta yer alan habere göre devre arasında Robin van Persie ve Fernandao ile yollarını ayırmayı planlayan yönetimin el altından Samuel Eto'o ile görüşmelere devam ettiği kaydedildi.

        14

        RVP ve Fernandao'nun gönderilip kadroda yer açılması durumunda 36 yaşındaki futbolcu için Antalyaspor'a resmi teklifin yapılacağı öğrenildi.Resmi teklifte şartlarda anlaşılması durumudna ise transferin bitirileceği kaydedildi.

        15

        Antalyaspor'la olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek Eto'o'nun Fenerbahçe'ye 'hayır' demeyeceği belirtildi. Süper Lig'de geçen sezonu 18 gol, 6 asist ile tamamlayan Eto'o bu sezon da forma giydiği 14 maçta 6 gol, 3 asistlik performans sergiledi.