Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig İstanbulspor Fenerbahçe: 2 - İstanbulspor: 0 | MAÇ SONUCU Fenerbahçe İstanbulspor maçı özeti - İstanbulspor Haberleri

        Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda TFF 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor'la 13 yıl sonra ilk kez karşılaştı. Sarı-lacivertliler, Roberto Soldado'nun attığı gollerle mücadeleden 2-0'lık galibiyetle ayrıldı ve rövanş maçı öncesinde avantajı elde etti.

        ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI HEYECANI HT SPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - İSTANBULSPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Fenerbahçe, Süper Lig'in 17. haftasında oynanan ve 1-1 berabere tamamlanan Atiker Konyaspor maçının ilk 11'ine göre 7 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-lacivertlilerde Konya'daki maçta oynayan Volkan Demirel, Mauricio Isla, Luis Neto, Nabil Dirar, Oğuz Kağan Güçtekin, Aatıf Chahechouhe ve Giuliano'nun yerine İstanbulspor maçında Carlos Kameni, Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, Samed Karakoç, Alper Potuk ve Jose Fernandao forma giydi. Kamerunlu file bekçisi Carlos Kameni, 9 maç sonra ilk kez ilk 11'de şans buldu. Kameni, en son Fenerbahçe'nin ligin 10. haftasında Kayserispor ile oynadığı karşılaşmada ilk 11'de görev yapmıştı.

        REKLAM

        Fenerbahçe ile İstanbulspor, 13 yıl aranın ardından karşılaştı. İki ekip, en son sarı-siyahlıların Süper Lig'de yer aldığı 2004-2005 sezonunun şubat ayında karşı karşıya gelmişti. Sarı-lacivertli ekip, o sezon oynanan iki mücadeleden de galibiyetle ayrılmıştı. Öte yandan Aykut Kocaman, teknik direktörlük kariyerine başladığı sarı-siyahlı ekibe karşı Fenerbahçe'nin başında ilk kez sahaya çıktı.

        Maçın 5. dakikasında Aldin Cajic, Şener Özbayraklı'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. İstanbulspor, 10. dakikada gole yaklaştı. Mehmet Zeki Çelik'in pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Halil Çolak son çizgiye inerek doğrudan kaleyi düşündü ancak kaleci Carlos Kameni bu topu çıkartmayı başardı.

        13. dakikada Fenerbahçe'de Martin Skrtel rakibi Mehmet Zeki Çelik'e yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

        REKLAM

        Sarı-lacivertliler, mücadelenin 35. dakikasında gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Fernandao ceza sahasına girdive ortasını ön direğe doğru gönderdi. Savunmanın kafa ile karşıladığı top penaltı noktası gerisinde Alper Potuk'un önünde kaldı. Alper'in ilk şutu savunmadan sekerek tekar önünde kaldı. İkinci kez topla buluşan tecrübeli oyuncu yerden vuruşunu yaptı ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

        Fenerbahçe 39. dakikada gole bir kez daha yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mathieu Valbuena ortasını ön direğe doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Martin Skrtel kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü. Karşılaşmanın ilk yarısında gol olmadı.

        Sarı-lacivertlilerde ilk oyuncu değişikliği 60. dakikada geldi. Fenerbahçe'de Alper oyundan çıkarken yerine Brezilyalı Giuliano dahil oldu. Bu dakikalarda iki takım da rakip kalede gol aradı. 62. dakikada ceza yayı sağ tarafında topla buluşan İbrahim Yılmaz doğrudan kaleyi düşündü ancak kaleci Carlos Kameni sol köşeye uzanarak gole izin vermedi.

        64. dakikada topla birlikte ceza yayı sağ tarafına sokulan Mathieu Valbuena ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Giuliano kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Okan Koçuk sol köşeye uzanarak bu topu çıkartmayı başardı.

        REKLAM

        Sarı-lacivertlilerde 68. dakikada ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşti. Fernandao saha kenarına gelirken yerine Roberto Soldado dahil oldu. Fenerbahçe tribünlerinden Brezilyalı oyuncuya tepki gösterildi.

        Fenerbahçe, aradığı golü 78. dakikada buldu. Ceza yayı gerisinde topla buluşan Giuliano havadan pasını savunma arkasına sarkan arkadaşı Roberto Soldado'ya gönderdi. Golcü oyuncu bu topa hareketlendi ve altıpas sol çaprazı çizgisine kayarak vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu.

        İspanyol golcü 89. dakikada bir gol daha buldu.Giuliano'nun pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Hasan Ali Kaldırım bekletmeden kaleyi düşündü. Savunmaya çarpan top yükseklik kazandı ve altıpas sağ çaprazına doğru yöneldi. Bu noktaya hareketlenen Roberto Soldado vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu.

        Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe maçı 2-0 kazanmayı başardı. Sarı-lacivertliler, bu galibiyetle birlikte tüm organizasyonlardaki yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı. Fenerbahçe son olarak 29 Eylül 2017'deki Teleset Mobilya Akhisarspor mücadelesinden yenilgiyle ayrılmıştı. İki takım rövanş mücadelesinde 16 Ocak 2018'de karşı karşıya gelecek.

        REKLAM

        FENERBAHÇE: 2 - İSTANBULSPOR: 0

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Arda Kardeşler, Kerem Ersoy, Osman Gökhan Bilir

        FENERBAHÇE: Kameni, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Samed Karakoç, Mehmet Topal, De Souza, Valbuena, Alper Potuk (Dk. 60 Giuliano), Fernandao (Dk. 68 Soldado)

        İSTANBULSPOR: Okan Koçuk, Kubilay Aktaş, Wellington, Yalçın Kılınç, Mehmet Zeki Çelik, Onur Kolay, Onur Ergün, Oğuzhan Berber, Cajic (Dk. 80 Eslem Öztürk), Halil İbrahim Çolak (Dk. 76 Zafer Şensoy), İbrahim Yılmaz (Dk. 84 Bougouhi)

        GOLLER: Dk. 78 ve 88 Soldado (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 5 Cajic, Dk. 75 Mehmet Zeki Çelik (İstanbulspor) Dk. 12 Skrtel (Fenerbahçe)

        MAÇTAN POZİSYONLAR

        39. dakikada Valbuena'nın sol kanattan kullandığı korner atışında, altıpasın önünde Skrtel'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

        42. dakikada Alper Potuk'un sol kanattan yerden ortasında ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Samed Karakoç'un şutunda, meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

        58. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Valbuena'nın sağ kanattan ortasında ön direkte topla buluşan Alper Potuk'un kafa vuruşunda, kaleci Okan Koçuk meşin yuvarlağı iki hamlede çizgide tuttu.

        64. dakikada Valbuena'nın sağ kanattan ortasında altı pas üzerinde Giuliano'nun kafa vuruşunda, kaleci Okan Koçuk meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

        78. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Giuliano'nun derinlemesine pasında ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Soldado, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

        88. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahası dışından şutunda savunmaya çarpan top altıpas sağ çaprazında Soldado'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun gelişine vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-0.

        MAÇTAN NOTLAR

        VAN PERSIE YİNE KADRODA YOK

        Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Robin van Persie, İstanbulspor karşısında da 21 kişilik kadroya giremedi. Teknik direktör Kocaman, İstanbulspor karşısında 21 kişilik kadroya 10 yabancı oyuncuyu aldı. Sarı-lacivertlilerin 21 kişilik kadrosunda genç futbolcular yer alırken, Kocaman Hollandalı futbolcuya şans tanımadı. Sakatlıkları bulunan Vincent Janssen, Nabil Dirar ve Mehmet Ekici de maç kadrosunda yer almadı.

        TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ

        Fenerbahçeli taraftarlar, İstanbulspor maçına ilgi göstermedi. Stadın her iki kale arkası tribününde az sayıda taraftar maçı takip etti. Az sayıdaki İstanbulspor taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden takımlarını destekledi.

        PENALTI İTİRAZI

        Karşılaşmanın 37. dakikasında yaşanan bir pozisyonda sarı-lacivertli futbolcular, uzun süre hakeme itirazda bulundu. Ceza yayı dışında topla buluşan Mathieu Valbuena'nın meşin yuvarlağı düzelttikten sonra yaptığı vuruşta, top savunmadan geri döndü. Bu pozisyonda topun rakibinin eline çarptığını savunan Valbuena ve takım arkadaşları, uzun süre hakem Arda Kardeşler'e itiraz etti.

        GİULİANO VE SOLDADO KUPADA İLK KEZ SAHADA

        Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Brezilyalı futbolcu Giuliano ile İspanyol golcü Soldado, ilk kez bir Ziraat Türkiye Kupası maçında forma giydi. İstanbulspor karşısında oyuna sonradan dahil olan bu iki futbolcu, oyunu hareketlendirdi. Fenerbahçe'yi 78. dakikada öne geçiren gol pozisyonu da bu iki futbolcunun iş birliğiyle geldi.

        SOLDADO'DAN ÖNEMLİ KATKI

        Sarı-lacivertlilerin İspanyol futbolcusu Soldado, İstanbulspor karşısında takımına galibiyeti getiren golleri kaydetti. Maçın 68. dakikasında Jose Fernandao'nun yerine oyuna giren Soldado, 78. dakikada takımını öne geçiren golü attı. Soldado, 88. dakikada farkı ikiye çıkartan golü de kaydederek, takımına avantajı getiren isim oldu.

        FERNANDAO'YA TEPKİ, SOLDADO'YA DESTEK

        Sarı-lacivertli taraftarlar, Brezilyalı golcü Fernandao'ya tepki gösterdi. Karşılaşmada 68 dakika oyunda kalan ve etkisiz bir performans ortaya koyan Fernandao, yerini Soldado'ya bıraktı. Brezilyalı futbolcu oyundan çıkarken tribünlerin ıslıklı protestosuna maruz kalırken, yerine oyunda dahil olan Soldado ise alkışlar eşliğinde sahaya girdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ