Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son dakika Fenerbahçe kapandı! Taraftarlar büyük şokta... - Fenerbahçe Haberleri
        .png
        .png

        Fenerbahçeliler bu sabah kulüpleri ve birçok farklı branştaki sportif faaliyetlerle ilgili haberlere bakmak istediğinde büyük bir şaşkınlık yaşadı. Bu şaşkınlığın nedeni, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün televizyonunun, internet sitesinin, 'Sarı Kanarya'nın ürünlerini satan Fenerium mağazalarına ait internet adresinin, Fenerbahçe radyosunun ve sosyal medya hesaplarının hepsinin kapalı olmasıydı...

        SİLAHLI SALDIRININ YILDÖNÜMÜ

        2014-2015 sezonunun 26. haftasında Fenerbahçe'nin Rize'de oynadığı deplasman maçının ardından Fenerbahçe kafilesi, Trabzon havalimanına giderken Araklı İlçesi'nin girişinde, pompalı tüfekle gerçekleştirilen bir saldırıya uğramıştı. Türk spor tarihine kara bir leke olarak geçen olayda otobüs şoförü ağır yaralanmış; Türk futbolu büyük bir şok yaşamıştı.

        Kulüp bu olayın faillerinin bulunmaması nedeniyle ve saldırının başarılı olması halinde olacakları resmetmek adına 'karartma' yöntemine gitti.

        Bilindiği üzere;Fenerbahçe Başkan Ali Koç’un “Kurtuluş Savaşı” olarak tanımladığı mali seferberlik kapsamında kulübü zor durumdan kurtaracak olan kampanya bugün başlıyor... Kulüp sabah saatlerinde 'saldırı başarılı olsaydı böyle olacaktı' mesajı verip, akşam saatlerinde 'yeniden doğuş'u simgeleyen kampanyaya start verecek.

        Camiayı ayağa kaldırmak ve Fenerbahçe'ye destek sağlamak amacıyla bugün saat: 19.07'de başlayacak olan "1 yılda 1 milyar lira" kampanyası ile birlikte tüm adreslerinin aktif hale getirileceği öğrenildi.

        FENERBAHÇE'NİN TWITTER SAYFASI

        FENERBAHÇE'NİN RESMİ İNTERNET SİTESİ

        FENERBAHÇE'NİN INSTAGRAM SAYFASI

        ALEX HEYKELİNİN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ

        "31 MAYIS'A KADAR 65 MİLYON EURO"

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, daha önce yaptığı açıklamada, 31 Mayıs tarihine kadar Finansal Fair Play (FFP) nedeniyle gelir elde etmek için kampanya başlatacaklarını belirterek, "Kitlesel kaynak yaratma projemizi başlatıyoruz. 31 Mayıs'a kadar 60-65 milyon euro gelir yaratamadığımız takdirde FFP konusunda Avrupa'ya gitme sıkıntısıyla karşı karşıyayız. Bu ne demek? Avrupa Kupası'na, Şampiyonlar Ligi'ne katılamamak söz konusu" demişti.

        REKLAM

        İŞTE KİTLESEL KAYNAK OLUŞTURMA PROJESİ

        Verilen bilgiye göre, FBSK bir önceki dönemden 3 milyar TL’yi aşan bir borç yükü devraldı. Bu borç yükünün büyük bölümünü finansal borçlar (bankalar ve factoring şirketleri) oluşturuyor.

        KURDAKİ 1 TL ARTIŞ 300 MİLYON TL

        Bu finansal borçların yaklaşık yüzde 80’i yabancı para cinsinden borçlar. Bu borçlar sonucu FBSK yaklaşık 300 milyon dolar civarında açık döviz pozisyonu taşıyor. Bu açık pozisyon ile birlikte kur artışlarındaki 1 TL artışın maliyeti mali tablolarımıza 300 milyon TL ilave yükümlülük olarak yansıyor.

        2018 yazında yaşanan mali piyasalardaki çalkantılar sonucu, kur artışları yüzde 35‘lere, TL faizler ise yüzde 20 seviyelerinden yüzde 35’lere geldi. Her iki artışın (kur + faiz) mali durum üzerindeki etkileri son derece olumsuz oldu.

        REKLAM

        Fenerbahçe’nin döviz cinsinden yabancı para borçları sadece bankalardan almış olduğu döviz kredileri değil aynı zamanda futbol, basketbol, voleybol ve diğer tüm branşlarda Fenerbahçe’yi temsil eden tüm yabancı sporculara olan yükümlülükler için de geçerli. UEFA ile 2016’da yaptığı üç yıllık anlaşma gereği Fenerbahçe Futbol AŞ'nin mayıs ayında üç yıllık gelir/gider tablosu en fazla eksi 30 milyon euro vermek zorunda.

        Stadyumun 10 yıllığına 90 milyon dolara satılan isim hakkı ilk senesinden peşin olarak harcanmış. Yayın geliri, Passolig geliri gibi birçok gelir kalemi temlik altına alındı. Önceki dönem ve yıllık giderlerin yanı sıra 100 milyon euro da uzun vadeli sporcu sözleşmeleri ile taahhüt edilmiş durumda.

        140 MİLYON DOLAR KAYNAK

        Ali Koç yönetimi kulübe 140 milyon dolar yeni kaynak temin etti. Yeni yönetim Futbol AŞ’deki sermaye artışına, FBSK Derneği’nin katkısı olarak 50 milyon dolar, borçların yeniden yapılandırılması için 50 milyon dolar, yeni reklam ve sponsorluk anlaşmalarıyla 25 milyon dolar ve diğer faaliyetlerden de 15 milyon dolar olmak üzere toplam 140 milyon dolar yeni kaynak sağladı.

        Fenerbahçe taraftarı 9 aylık süreçte 200 binin üzerinde forma satın aldı. Fenerbahçe tarihinin bir sezonda en fazla forma satılan ikinci sezonu. Fenerbahçe taraftarı ayrıca 2018-2019 sezonunda satın aldığı kombinelerle nerdeyse stadın tamamını kapattı. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün hayata geçireceği kitlesel kaynak oluşturma projesi dünyada da bir ilk olma özelliğini taşıyor.

        PROJENİN AMACI FENERBAHÇE'NİN GELECEĞİNİ YENİDEN İNŞA ETMEK

        Projenin amacı Fenerbahçe’nin geleceğini yeniden inşa etmek. Bu proje mali açıdan bağımsız bir Fenerbahçe yaratmanın ilk adımı. İlk hedef, UEFA’nın Finansal Fair Play kriterleri konusunda kulübe nefes aldırmak. Diğer adımlar ise Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek, Fenerbahçe’nin kendi öz kaynağından yetiştireceği ve keşfedeceği oyuncuları parlatıp değer yaratarak Fenerbahçe’nin geleceğini inşa etmek. Projede yer alan her taraftarın desteği aynı derecede önemli, bir lira ya da bir milyon lira fark etmiyor. Önemli olan taraftarın aktif katılımı ve katılımcı sayısının artması. Projenin başlamasıyla birlikte ilk aşamada 37 ilde binlerce gönüllü sahada destek verecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ