Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fenerbahçe'nin şampiyonluk kupasını çalmaya çalışan zanlı hakkında 11 yıl hapis istemi

        Fenerbahçe'nin Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'ndaki müzesinde bulunan şampiyonluk kupasını çalmaya çalışan Halit Şahin hakkında "mala zarar verme" ve "nitelikli hırsızlığa teşebbüs" suçundan 2 yıl 3 aydan 11 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın aktardığı bilgilere göre, Fenerbahçe'nin Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'ndaki müzesine 11 Ocak 2017 günü sabah saatlerinde gelen Trabzonspor taraftarı 39 yaşındaki Halit Şahin, "Kaç senedir bu kupayı bekliyoz" diye bağırarak, kupaların muhafaza edildiği kabinin camını kırdı. Cam kabinde bulunana kupalardan birini alan Şahin, uzaklaşmaya çalışırken güvenlik görevlileri tarafından yakalandı ve polise teslim edildi.

        İfadesinde "Benim kupayı alma gibi bir düşüncem vardı. Doğrudur. Zarar verme ve hırsızlık yapma amacıyla gitmedim. Trabzonspor'a yapılan haksızlıklar ve kupa konusu kamuoyunda unutulduğu için bu şekilde bir eylem yaptım. Kupa Tarbzonspor'un hakkı. Camekanlı bölmenin kapısını zorladığımda camlar patladı. O anın coşkusu ise 'Kupa bizim' şeklinde bağırdım" diyen Şahin "Kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşya hakkında hırsızlık" suçundan tutuklandı. 8 günün sonunda ise tahliye edildi.

        CAMEKANI KIRDI, KUPAYI ALDI

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili hazırladığı iddianamesinde, halka açık müzeye girerek 2010-2011 sezonu lig şampiyonluk kupasının sergilendiği camekanı kırıp eline alarak "Kupa bizim, Trabzon" diye bağırdığı anlatıldı. Görevlilerin de şüpheliye müdahale ederek kupayı elinden aldığı belirtilen iddianamede, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği de müşteki olarak yer aldı. Halit Şahin hakkında "mala zarar verme" ve "nitelikli hırsızlığa teşebbüs" suçundan 2 yıl 3 aydan 11 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ