Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe İşte Fenerbahçe'nin yeni forveti - En son Fenerbahçe haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'de 5-0'lık Kayserispor galibiyetinin ardından tekrar şampiyonluk hesapları yapılmaya başlandı.

        2

        Aykut Kocaman ise olası bir forvet sorununu takım içinden çözmeye karar verdi.

        3

        Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; 60. dakikadan itibaren forvetsiz bir yapıya döndüğü düşünülen Aykut Kocaman’ın tam aksi olarak farklı bir planı bulunuyor.

        4

        Kayserispor maçında Roberto Soldado’yu oyundan alan Aykut Kocaman’ın, İspanyol yıldızın yerine soktuğu Alper Potuk’un dripling, son vuruş ve pas yeteneğini kullanmaya çalıştığı, öğrencisini aslında bir forvet gibi düşündüğü belirtildi.

        5

        Sarı-lacivertlilerde 5-0 kazanılan Kayserispor deplasmanında Soldado-Alper Potuk değişikliği maçın en fazla konuşulan konularından olmuştu.

        6

        Alper Potuk’un dripling, son vuruş ve pas yeteneğini iyi bilen Kocaman, kalan haftalarda öğrencisini adeta bir forvet gibi değerlendirmek istiyor.

        7

        Alper’i özellikle bu tip rahat maçlarda forvet oyuncularının yerine sokmayı planlayan Aykut Kocaman, takımına alternatif bir forvet yaratmayı hedefliyor.

        8

        Alper’i bu sezon sıklıkla ya 2. forvet ya da yardımcı forvet görevlerinde kullanmaya çaba gösteren Kocaman için milat ise 14. haftada oynanan Kasımpaşa maçı oldu.

        9

        Kasımpaşa’ya karşı iç sahada elde edilen 4-2’lik maçta forvet hattında görev alan Alper Potuk, dinamizmi, hareketliliği ve top becerisiyle dikkat çekmişti.

        10

        O dönemden sonra Konyaspor, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Başakşehir, Alanyaspor, Yeni Malatyaspor, Galatasaray ve Kayserispor maçlarında forvet bölgesinde tercih edilen Alper Potuk, sadece Trabzonspor ve Gençlerbirliği maçlarında 90’ar dakika oynamıştı.

        11

        27 yaşındaki futbolcu, forvet görevine geçtiğinden 1 gol 2 asistle oynadı. Alper toplamda da 19 lig maçında 3 gol 3 asistle süre alıyor.

        12

        Aykut Kocaman’ın Alper’e bu görevi verirken, dikine futbol stili, çalım yeteneği ve içeri kat etme özelliklerini kullanmasını istediği belirtildi.

        13

        Kocaman’ın ayrıca uzaktan şutlarda da zaman zaman parlayan yıldızından sık sık denemeler yapmasını istediği kaydedildi.

        14

        Fenerbahçe formasıyla bu sezon ligde 20 maça çıkan Alper Potuk, 3 gol 2 asistlik bir skor katkısı sağladı.

        15

        1991 doğumlu oyuncunun Fenerbahçe ile Mayıs 2021'e dek sözleşmesi bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ