Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fenerbahçe, olaylı derbi için TFF'ye gitti! - Futbol Haberleri
        1

        Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalmasının ardından gelişmeler birbiri ardına devam ediyor...

        2

        Fenerbahçe yönetimi gerilimin biraz yatışmasının ardından ilk önce asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve ardından da başkan Aziz Yıldırım’ın yaptığı açıklamalarla olayların 3 Temmuz’un uzantısı olduğunu açık ve net bir şekilde ifade ettiler.

        3

        Habertürk Spor'dan Ahmet Selim Kul'un haberine göre; hareketli geçen gecenin ardından dün de Sarı-Lacivertli kulüpte başkan Aziz Yıldırım ve kurmayları boş durmadılar.

        4

        Vakit geçirmeden yayıncı kuruluş dahil tüm görüntüler toplanarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun yolu tutuldu.

        5

        ‘HAKEM SOYUNMA ODASINA GİRMEDİ’

        Sarı-Lacivertli yöneticiler Türkiye Futbol Federasyonu’nda yetkililerle yaptıkları görüşmede görüntüleri teslim ederken şu görüşü ifade ettiler:

        6

        “Beşiktaş Teknik Direktörü ve bazı oyuncular hakem daha soyunma odasına girmeden veya bu yönde bir karar vermeden kendi istekleriyle soyunma odasına gittiler.

        7

        Yani sahayı terk ettiler. Görüntülerde de bu açık bir şekilde görünüyor. Durum böyle olduğu için de sahadan izinsiz çekilme kriterlerinin uygulanmasını istiyoruz.”

        8

        FENERBAHÇE'NİN 3 MADDELİK SAVUNMASI

        1) Görüntülerde Beşiktaş’ın hakemden önce soyunma odasına gittiği sabit. Hakem maçın tatil edildiği kararını içeride verir ama bunlar hakemi beklemeden içeri giriyorlar.

        9

        2) Hakem maçı tatil etmeye sürekli meyilli. Muadil örneklerine bakıldığında maçın oynanması gerekiyor. Çok daha ağırlarında maçlar devam etti ancak hakemin tavrı sürekli maçı kesmeye yönelik.

        10

        3) Beşiktaşlı futbolcular ve teknik direktörleri sürekli maçı oynatmamaya uğraştılar.

        11

        Medel’in kendini yere atması, Tosic’in hareketleri, Quaresma’nın en ufak bir madde atıldığında korner atmaması, Caner’in tribünlere küfürleri, Tolga ve mustafa Pektemek’in küfürleri, Şenol Güneş’in tahrikleri.

        12

        FUTBOLCULAR İSYANDA

        Yarıda kalan derbinin ardından Fenerbahçeli futbolcuların da öfkesi büyük oldu...

        19

        SOLDADO: DEVAM ETMEMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPTILAR

        Roberto Soldado, Beşiktaş derbisinin yarıda kalmasına büyük tepki gösterdi...

        20

        İspanyol yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Beşiktaş’ı suçladı...

        21

        Tecrübeli golcü, “Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Biz başka statlardan bundan daha kötü durumlar yaşadık. Ama hiçbir zaman Türk futbolunun imajını bu hale getirecek bir şekilde sahayı terk etmedik. İkinci yarının başından itibaren maça devam etmemek için her şeyi yaptılar” dedi.

        22

        JOSEF: KORKAKLIK İNSANLIĞIN EN KÖTÜ KARAKTERİ

        Fenerbahçe'de öfke büyük. Tüm futbolcular maçın yarıda kalmasına üzülürken özellikle yabancı oyuncular bu duruma en çok tepki gösterenler oldu...

        23

        Roberto Soldado gibi Josef de Souza da maçın yarıda kalmasına tepki göstererek Beşiktaş’ın tavrına isyan etti. Brezilyalı yıldız, Instagram hesabından şu ifadeleri kullandı: “Korkaklık insanlığın en kötü karakteri...”

        24

        KOÇ: BAŞKANIMIZIN ETRAFINDA KENETLENELİM

        Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç, dün Bodrum’da üyelerle bir araya geldi. Koç, Beşiktaş derbisinde yaşananların ardından seçimle ilgili her şeyin bir kenara bırakılıp F.Bahçe’nin haklarının savunmasına öncelik verilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

        25

        “Biz bugüne kadar her toplantımızda önceliğimizin hep Fenerbahçe olduğunu vurguladık ve bu düşüncemiz de hiçbir şartta asla ve asla değişmeyecektir. Bugün gelinen noktada dün yaşanan olaylar nedeniyle yapmamız gereken, başkanımız ve yönetim kurulumuz etrafında kenetlenip, kulübümüzün haklarını savunmamız lazım. Zaman camiamıza her anlamda sahip çıkma zamanıdır.

        26

        Derbide yaşananlar hepimizi derinden yaralamıştır. Şampiyonluk yolunda arka arkaya aldığımız galibiyetlerle birlikte zirveye yeniden ortak olduğumuz haftalarda, olaylar zincirinin bu şekilde yaşanmış olması biz Fenerbahçeliler için son derece düşündürücü ve manidardır. Umuyorum ki; bu kez gerekli tüm tespitler yapılacaktır ve tüm sorumlular ortaya çıkarılır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ