Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Fenerbahçe Real Madrid'e kaybetti! Obradovic'in ilk sözleri... - Basketbol Haberleri

        Real Madrid’e 85-80 mağlup olarak THY EuroLeague’de 2. olan Fenerbahçe Doğuş’un başarılı hocası Zeljko Obradovic, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Sırp çalıştırıcı, kaybetmelerine karşın oyuncularının performansından memnun olduğunu belirterek, “Hiçbir şekilde üzülecek bir şey yok. Euroleague’de yine harika bir sezon geçirdik. Takımımla, oyuncularımla gurur duyuyorum. İki iyi maç oynadık. Bugün (dün) maçı kaybettik ancak sonucu çok küçük detaylar belirledi. Ekibimin oynadığı oyundan çok memnunum. Öncelikle savunmamız normal seviyesinde değildi, sonra da çember çevresinde çok kolay sayılar yedik. Taraftarlara büyük teşekkür ediyorum. Bu sezon aldığımız tüm iyi sonuçların parçasıydı onlar. Buraya kadar birlikte geldik. Onlara çok teşekkür ederim” dedi.

        "HAKEM KARARLARINDA SORUN YOKTU"

        Obra, sözlerini şöyle sürdürdü: “Real Madrid’i tebrik ediyorum. Sezon içinde büyük sakatlıklar yaşadılar ancak yukarı çıkmanın bir yolunu bulup Final Four’a yükseldiler. Burada da iyi oynadılar. Luka Doncic bütün ödülleri topladı, özel bir oyuncu. Hakem kararlarında bir sorun yoktu. Analizi hakem üzerinden yapmak doğru değil. Hakem kararlarıyla ilgili bir şey söylemeyeceğim.”

        KAFA KARIŞTIRAN SÖZLER: "2 YIL DAHA KONTRATIM VAR ANCAK"

        Obradovic'in basın toplantısında Kanarya’daki geleceği ile ilgili kullandığı ifadeler akıllarda soru işaretleri yarattı. Sırp antrenör şunları söyledi: “Fenerbahçe ile iki yıl daha kontratım var ama hayatın ne göstereceğini bilemeyiz. Bizim önümüzde lig var önce. Salı (yarın) gününden itibaren yeniden lige dönmemiz gerekiyor. Başka bir hedefe yönelmenin ne kadar zor olduğunu önceki yıllarda gördük. Evet, güzel bir aileyiz. Fenerbahçe’de benimle görev yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Çok iyi ilişkilerimiz var. Çok iyi insanlar hepsi.”

        3. KEZ FİNALDE KAYBETTİ

        Fenerbahçe Coachu Zeljko Obradovic, kariyerindeki 12. finalinde 3. kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Sırp hoca, doğduğu yer olan Belgrad’da mutlu sona ulaşamazken daha önce 9 kez bu kupayı müzesine götürmüştü. Obra, finallerin ikisini Kanarya’nın başındayken kaybetti.

        >Fenerbahçe Doğuş, 4. kez yer aldığı Dörtlü Final'de 3. defa Real Madrid'le karşılaştı.

        >Tarihindeki ilk kez 2014-2015'te katıldığı Dörtlü Final'de sarı-lacivertliler, ilk maçta Real Madrid'le karşılaşmış ve rakibine yenilerek finale çıkamamıştı.

        >Geçen sezon İstanbul'daki Dörtlü Final'de de bu iki takım ilk maçta karşı karşıya geldi. Bu sefer rakibini yenerek finale çıkan taraf sarı-lacivertliler olmuştu.

        >Fenerbahçe Doğuş'un rakibi Real Madrid, tarihinde 18. kez bu kulvarda finale kaldı.

        >Avrupa Ligi'ni 10 defayla en fazla kazanan takım olan Real Madrid, 1958 yılından bu yana düzenlenen Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda 1963-1964, 1964-1965, 1966-1967, 1967-1968, 1973-1974, 1977-1978, 1979-1980, 1994-1995, 2014-2015, 2018-2018 sezonlarını şampiyon tamamladı. Real Madrid, 8 final maçını ise kaybetti.

        >Obradovic'in başında olduğu takımlar, Avrupa Ligi'nde yer aldıkları 12 finalin üçünü kaybetti.

        >Toplamda 24. sezonunda 18. kez Dörtlü Final'de yer alan Obradovic, takımlarıyla 12 defa finale çıkma başarısı gösterdi.

        >Obradovic, 2001 yılında Panathinaikos'un başında Maccabi Tel Aviv'e kaybederek şampiyonluk şansını kullanamadı. Tecrübeli başantrenör 2015-2016 sezonunda ise Fenerbahçe'yle finalde Rus ekibi CSKA Moskova'ya 101-96 mağlup olmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ