Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Yeni Malatyaspor Fenerbahçe Yeni Malatyaspor maçı yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: YILLAR SONRA İLK KEZ KEYİFLİ GECE

        Fenerbahçeli taraftarlar, herhalde derbiler ve zaferle biten Avrupa maçları dışında uzun zamandır ilk defa bu jadar keyifli bir lig maçı izlemişlerdir. Hele hele ilk 30 dakika sonunda “Fenerbahçe işte böyle oynar..” demişlerdir muhakkak. Önde baskı, kapılan topların ardından şok pres, araya koşular, DİKEY paslar, öne doğru koşu ve pas isteği hepsi ama hepsi vardı. Ama en önemlisi şuydu: Ozan, tam bir 8 numaranın yapması gerektiği gibi arka direkte gol vuruşunu yaparken ceza sahasında toplam 5 Fenerli vardı. Aynı sahneyi Hasan Ali’nin golünde de gördük; “hücumda çoğalma” uzun süredir Fenerbahçe’de görülmüş şey değildi. Dün yeterince çoğaldılar. Giuliano’nun golünde ise presle kapılan topun şahane bir hücum koşusu yapan forvete verilmesi ile geldi. Gol atamayan santrfor Soldado’nun rakibi açmaya yönelik koşuları; Giuliano ve Ozan’ın penetreleri tam anlamıyla Avrupaiydi.

         SERDAR ALİ ÇELİKLER
        SERDAR ALİ ÇELİKLER Dünkü maçla ilgili eleştirebilecek tek şey ilk devre 2 duran topta ciddi karambol pozisyonlar verilmesiydi

        Kocaman’ın maç öncesi BeIN Sports’a verdiği röportajda da söylediği gibi belli ki takım milli arada çok iyi çalışmış. Rakip topu aldığında 4-3(Josef-Sağ iç Dirar Sol iç Ozan) 3 (Sol iç Valbuena sağ iç Giuliano) duran takım hücuma geçtiğinde 4-1-4-1’e dönüyor. Giuliano hemen santrfor arkasına geçiyor Dirar da sağ açığa evriliyor. Isla da çizgiye ayağını basınca rakip enden de genişletiliyor.

        Bu diziliş ve yerleşim planlarının başarılı olması bir yana ÇİZİLMİŞ atak başlangıçları gördük. Ozan, Isla’yı bir iki kez ters toplarla kaçırdı misal.. Tüm bunlar bize şunu anlatıyor; Aykut Kocaman ve talebeleri diziliş ve yerleşim konusunda iyi çalışmışlar.

        Koşu kaliteleri zaten iyiydi ama ÇABUK ve DİKEY pasa dayalı mantığı da oturtmaya çalışıyorlar. 3-1’den sonra düşen konstantrasyon ve geriye yaslanma hali haftaya derbi olduğundan anlaşılabilir. Dünkü maçla ilgili eleştirilebilcek tek şey ilk devre 2 duran topta ciddi karambol pozisyonlar verilmesiydi. Fenerbahçe haftaya derbi öncesi ümit verdi. Ben G.Saray’a karşı iyi oynayacaklarını düşünüyorum. Ama topu Fenerbahçe’ye bırakıp iyi kapanan takımlara karşı ne yapacakları, deplasmanlarda sinip sinmeyecekleri bundan sonraki yolculuğun temel göstergeleir olacak. Kocaman’ı ve oyuncularını kutluyorum.

        GIULINAO:

        Çok iyi bir maç çıkardı. Sadece attığı gol için değil, tüm hücum aksiyonlarındaki akışkanlığı sağladığı için.

        MEHMET EKİCİ:

        ‘Ne zaman oynadın ki ne zaman sakatlandın?’ dedirten bir görüntüsü var.

        FAİK ÇETİNER: SADECE MORAL

        Yeni Malatya, Kadıköy’e gelen ‘amatör’ görünümlü profesyonel takımdı. Ne savunma yapmasını beceriyordu ne de hücum... Fenerbahçe karşısında böyle bir takım bulunca biraz istekli, biraz hareketli oynayınca ilk 5 dakikada gol buluverdi. Önce Dirar kesti, Ozan kafayı vurdu, sonra da Soldado’nun asistiyle Giuliano farkı ikiye çıkardı. İki golden önce de rakipten çalınan toplarla sonuca gidildi. Kendi alanından çıkamayan, orta alanda rakibe baskı yapamayan, golü de şansa bırakan misafir takım karşısında 30 dakika dolmadan fark 3’e çıktı. Bu gol de sahaya kaptan olarak çıkan Hasan Ali’den geldi. Yani, acımasızca eleştirilen Hasan Ali’den...F.Bahçe’de Valbuena yine etkili, Giuliano bu defa biraz daha hareketli, Dirar da istekliydi. Janssen’den formayı kapan Soldado’nun ilk 45 dakikada bir asisti vardı, o da 2. golle sonuçlandı. F.Bahçe’de aradığı santrfor muydu, tartışılır.

        İlk yarı 3 farkla bitince maçın ikinci bölümü ‘idman oyununa’ döner dedik... Çünkü rakibin görüntüsü de gücü maça heyecan getirecek gibi değildi. F.Bahçe yarıda da yanılttı. Ne farkı artıracak pozisyonlar buldu ne de tribünleri memnun edecek futbol oynadı. F.Bahçe’den gol beklerken Yeni Malatya ancak çift kale idman maçlarında atılacak bir gol buldu. Aykut Kocaman son 30 dakika girilirken Soldado’nun yerine Janssen’i değil, Fernandao’yu oyuna aldı. Sakatlıktan yeni kurtulan Fernandao, sahalara yine bildiğimiz görüntüsüyle dönmüşYine ağırdı. Yine beceriksizdi. Boş kaleye bir gol kaçırdı, inanılır gibi değil.

         FAİK ÇETİNER
        FAİK ÇETİNER F.bahçe ikinci yarıda ne farkı artıracak pozisyonlar buldu ne de tribünleri memnun edecek futbol oynadı.

        Son 20 dakikaya girilirken Valbuena çıktı, diğer santfor Janssen oyuna girdi. Valbuena çıkınca da F.Bahçe’nin hücum gücü iyice sıfırlandı. Sahada gözükmeyen misafir takım da cesaretlenip F.Bahçe kalesi önünde gözükmeye başladı. Ancak onların da maçı döndürecek ne güçleri ne de silahları... 90 dakika bittiğinde ise kazanan F.Bahçe, sadece moral buldu. Tribünler ise oynanan futboldan şüphesiz yine keyif almamıştır. Şimdi haftaya önemli bir maç var. F.Bahçe’nin dünkü görüntüsü ezeli rakibi Galatasaray’a kafa tutmaya yeter mi? Bu soruya hemen “Evet” demek çok zor, haksız mıyım?

        VALBUENA

        Aykut Kocaman da takım arkadaşları da Valbuena’ya gözü gibi baksınlar. Çünkü Valbuena olmadan, F.Bahçe’nin oyunu beceremez.

        SEYİRCİ BEKLİYOR

        Sarı-Lacivertli taraftarlar dünkü maça da ilgi göstermediler. Sanırım onlar da G.Saray maçını bekliyor. Bu doksan dakikadan sona Kadıköy ya yine dolar ya da uzun süre tenha kalır.

        BÜLENT YAVUZ: HAKEM İÇİN KOLAY MAÇTI

        Fenerbahçe, Yeni Malatya maçı hakem açısından gayet iyi geçti. Skor, bir takım lehine farklı bir şekilde gelişince hakem rahatlar ve daha kontrollü bir şekilde maçı yönetme şansına sahip olur. Çünkü, maç tek taraflı oynanıyor durumdadır, çok agresif mücadeleler olmaz ve hakeme itirazlar da yok denecek kadar azdır. Hakem Alper Ulusoy, buna rağmen dikkatliydi, doğru yerlerde bulundu ve önemli bir hata yapmadı. Birkaç faul yanlışını yazmak mümkün ancak bunlar her hakemin 90 dakika boyunca yaşayacağı normal pozisyonlardır. Önemli olan, kritik hatalara imza atmamaktır. Bu açıdan dün akşam Alper Ulusoy, hem ceza alanı içi yorumlarında hem maçı kontrol etmekte hem de oyuncular ile iletişimde gayet başarılıydı. Bu da mücadeleyi pozitif anlamda daha da güzelleştirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ