Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fernando Muslera istatistikleri verileri performansı - Galatasaray Haberleri
        1

        ANALİZ | YAĞIZ SABUNCUOĞLU

        Her ne kadar Galatasaray sezona iyi başlasa da yıllardır süregelen stoperdeki sorun, zaman zaman ortaya çıkmaya devam ediyor. Aslına bakıldığında Muslera, o bölgenin en sorunsuz ismi gibi gözüküyordu.

        2

        Yıllardır da ondan çok stoperlere binen eleştiri yükü, yavaş yavaş Muslera'ya da ağır gelmeye başlayabilir çünkü Uruguaylı eldiven, artık eskisi gibi istatistiklerin zirvesinde olan bir kaleci değil.

        3

        Yenilen tüm golleri geçmiş dönemden günümüze tandemdeki eksikliğe bağlayan Galatasaraylılar ve sporseverler için artık fikir değiştirme zamanı geldi de geçiyor.

        7

        Özellikle yan toplardaki zaafiyeti yüzünden Galatasaray'ın birçok maçında benzer goller yedi.

        8

        Deplasmanlarda kritik performanslarla şampiyon olunan seneler başta olmak üzere ciddi kurtarışlar yapan Muslera, bu sezon sadece Konyaspor deplasmanını gol yemeden tamamladı.

        9

        Güney Amerikalı kalecilerde çeviklik, anlık tepki ve reaksiyon ırsidir. İlerleyen yaşından mıdır bilinmez Muslera, karşı karşıya kalınan pozisyonlarda da artık etkili bir kaleci olmaktan çıktı.

        10

        Opta verilerine göre ceza sahası içinde çekilen 13 şutun 12'sini kalesinde gol olarak gördü. Özellikle bu alanda ligin zirvesinde bulunan iki kaleci Volkan Babacan ve Fabri'nin de çok gerisinde kaldı.

        11

        Fabri kalesine ceza sahası içinden çekilen 16 şutun sadece 9'unu gol olarak kalesinde gördü. Volkan Babacan ise bire bire pozisyonların zirvesinde yer aldı ve kalesine ceza sahası içinden çekilen 24 şutta sadece 10 kez topu ağlarda gördü.

        12

        Galatasaray taraftarının belki de en güvendiği isimlerin başında gelen Muslera, bu sezon kurtarış yüzdesinde de epey geriledi.

        13

        Kurtarış yüzdesinde, Fabri ve Volkan Babacan'ın gerisinde kalan Muslera, %64 ile kariyerinin en düşük yüzdelerinden birine ulaştı.

        14

        Muslera'nın ise geçmiş yılları aratmayan tek performansı ise ceza sahasından kalesine gelen şutlarda oldu. Bu özelliğini kaybetmeyen Muslera'nın tek zirveye çıktığı alan da bu oldu.

        15

        Uruguaylı eldiven, ceza sahası dışından kurtardığı toplarda %93 kurtarma yüzdesiyle zirveye oturdu.

        19

        Kamerunlu eldiven Carlos Kameni, Fenerbahçe'ye bu sezon transfer olmasına karşın uzun yıllardır 1. bölgeden kurulan oyunlardaki etkisizliği minimalize etti.

        20

        Kamerunlu eldiven Carlos Kameni, Fenerbahçe'ye bu sezon transfer olmasına karşın uzun yıllardır 1. bölgeden kurulan oyunlardaki etkisizliği minimalize etti.

        21

        Topu oyuna sokma konusunda ciddi bir başarı oranı yakalayan Kameni, topu oyuna başarılı bir biçimde sokmada %82 oranını yakaladı ve listenin ikinci sırasına kuruldu.

        25

        Bu durum ise yavaş yavaş Galatasaraylı taraftarlarca konuşulmaya başlandı. Şu anlık bir sıkıntı yok gibi gözükebilir çünkü Galatasaray lider ama arkasından gelen takımların sayısı arttıkça ve zirvedeki yerin olası kaybedilmesinde oklar bu veriler ışığında ona dönebilir.

        26

        Çünkü Muslera'nın Galatasaray'da yıllardır oynamasının sebebi onun çok iyi bir tutan olduğu gerçeğidir. Galatasaray'ın atanı da iyi olduğu sezonlarda şampiyonluğun bir numaralı favorisi oluyor. Bu sezon da atanı iyi bir Galatasaray var ama tutanın da yaşanacak her sorun ve problem, bundan sonra Muslera'ya yazacaktır...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ