Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ TUSKON davasında tahliye talepleri reddedildi

        FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Türkiye işadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) davasında, Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı,Faruk Güllü, Tolga Güven, Şafak Koca, Çetin Tekdemir, Ahmet Tuzlu, Mehmet Ali Göy, Suat Barış, Mehmet Zenginer ve Mustafa Zengin’in tahliye taleplerinin reddine, tutukluluk hallerini devamına karar verildi.

        YAKALAMA KARARLARI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın aktardığı bilgilere göre, Mehmet Gökdeniz ile Recep Keleş hakkında yakalama kararı çıkarılmasına, firari sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Günay ile Ceyhun Pilatin, İsmail Kınay, Muhdi Yeyrek, Semih Gayretli ve Serkan Ercan hakkındaki yakalama kararının devamı kararlaştırıldı.

        İADE TALEPNAMESİ

        Yurtdışına bulunduğu tespit edilen Rızanur Meral ile Mustafa Günay hakkında hazırlanan iade talepnamesinin Adalet Bakanlığı Uluslarası Hukuk ve Dış İlişkiler Müdürlüğü'ne gönderilmesine karar verildi.

        TEDBİR KARARI KALDIRILDI

        Mahkeme, savunması alınan Yusuf Yücel, Salih Bayram, Fatih Kır, Arzu Üre, Kezban Uyar, Süleyman Bıçak, Şahin Ergin, Ali Rıza Kızılgül, Serkan Yavaş ve Murat Atakan Kayalar hakkındaki delil durumu da dikkate alınarak banka hesapları, gayrimenkul, hak ve alacakları üzerine soruşturma aşamasında konulan tüm tedbir kararlarının kaldırılmasına karar verdi.

        ADLİ KONTROL KARARLARI

        Sanık Cavit Durmaz'ın yaşlı olması ve sürekli takibin gerektiren sağlık sorunlarından dolayı her Cuma günü imza atmak adli kontrol kararının her ayın birinci günü imza atması şeklinde değiştirilmesine karar verildi.

        Sanık Murat Abdurrahman Baltacı'nın adli kontrol kararın devamına, sanıklar Salih Zeki Azak, Özlem Rukiye Kartal Üçüncü, Emrullah Emre Topal, Selahattin Altuntaş, Yüksel Nalbant, Nihat Kurt, Ahmet Şener Gülenç, Semih Sadır, Oğuz Kaan Gündüz, Rüstem Karaoğlan, Nalan Erpolat, İlhan Karagöz, Leven Dursun Akın, Ruhi Gürer ve Harun Akca hakkında imza atma adli kontrol kararın kaldırılmasına, yurtdışına çıkış yasağı kararının ise devamına karar verildi.

        Duruşma, 4 gün kesintisiz olarak devam etmek üzere 25, 26, 27, 28 Eylül tarihine ertelendi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ