Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta Yıldırım Demirören için ihraç talebi! Fikret Orman'dan sert sözler! Beşiktaş son dakika - Beşiktaş Haberleri

        BJK Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kulübün 2017 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısında sportif ve organizasyon çalışmalarıyla ilgili üyelere bilgi veren Orman, "Ya siyah olduk ya beyaz. Net olduk. Beşiktaş hiçbir zaman gücü yetenin kulübü olmadı, Hakkı Yetenlerin kulübü olmuştur. Bize kimsenin gücü yetmez." dedi.

        Zaman zaman barkovizyon görüntüleri eşliğinde konuşmasını sürdüren Fikret Orman, bu sezon 500 binin üzerinde forma sattıklarını dile getirdi.

        Projeler konusunda görüşlerini aktaran Orman, şunları aktardı:

        "Ümraniye'deki tesislerimizin yanında bulunan arazi için son aşamaya geldik. Nevzat Demir BJK Futbol Akademisi'ni buraya taşımak istiyoruz. Ümraniye'deki davaları kazandık. Beşiktaş'ın altyapısını oraya taşıyacağız. İmza aşamasında. Gençlik ve Spor Bakanlığından geçtikten sonra bize devri olacak. Bütün projeleri çizdik, bir sene içinde yapmak istiyoruz."

        REKLAM

        Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile federasyonda yöneticilik yapan Hüsnü Güreli, Mete Düren, Cengiz Zülfikaroğlu, Alaattin Aykaç ve Erhan Kamışlı'nın Beşiktaş üyeliğinden ihracı yönünde 500 imzayla hazırlanan önerge, kongre divan başkanlığına verildi. Divan başkanlığı, önergenin kulüp yönetim kuruluna aktarılacağını bildirdi.

        Bu konu hakkında görüşmeler yapılırken, toplantıya katılan üyeler "İhraç etsene, ihraç etsene, Demirören'i ihraç etsene" şeklinde tezahürat yaparak ellerindeki kırmızı kartları gösterdi.

        Genel kurula saat 12.00 itibarıyla bin 501 üyenin katıldığı açıklandı.

        FİKRET ORMAN KÜRSÜDE SERT SÖZLER SÖYLEDİ

        Fikret Orman kürsüde yaptığı konuşmada sinirlendi. Fikret Orman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        "Beşiktaş'ı sattırmayız, Allah, Allah! Kim satıyor? Arap sermayesi geliyor, Allah, Allah! Kim konuşmuş, nerede görülmüş? Popülarite için konuşacaksak güzel laflar. 'Beşiktaş'ı sattırmam' diyorlar! Kim satıyor?"

        "Ben kimseye kötülük yapmadım. Yaptığım tek kötülük varsa o da Seyit Ateş'i yönetici yapmak. Bir şey bilip de konuşmayan namerttir. Beşiktaş'ta ne vardı da kim neyi götürecek? 450 dava vardı, UEFA'ya iki sene gidemedik. UEFA'da 19'un üzerinde dava vardı."

        "İddiası olan varsa, dosyalar hazır, parasını da kulübe ödetmem, öderim, araştırın ne yapmışız.Hata yapılmış olabiliriz ama stat yaptık, suçlu mu olduk? Antalya Stadı 7 bin ton demirle yapılmış. Biz stadı 24 bin ton demirle yaptık. VIP'deki zeminlere 65 € verdik"

        "Bu kadar emek verdik, herkesin göğsünün kabardığı haldeyiz ama ben ve arkadaşlarım çimciyle muhattap oluyoruz. Ben ne yapacağım yani, çimciye gidip 3 metre çim mi isteyeceğim? Ayıptır yahu."

        "Mario Gomez'den 3,5 milyon euro gelecek diyorlar, kim diyor? Böyle bir anlaşma mı var? Fiorentina ile Wolfsburg kulüpleri var. Wolfsburg (Volkswagen) aynı zamanda Fiorentina'nın sponsoru, satış işlemini sponsorluk üzerinden yaparlarsa, biz onu nasıl bulacağız?"

        "Biz bu kadar onursuz, şerefsiz insanlar mıyız! Biz böyle şeylerin içerisine girer miyiz? Ayıptır! Yıldırım Demirören döneminden kalma bir hastalık var, salladığın zaman yönetici olursun. Ancak biz de öyle şey olmaz, herkes işine baksın."

        Fikret Orman'dan Sinan Vardar'a: "Menajerlik ücretleri sizin olduğunuz dönemde yüzde 22 oranındaydı, şimdi yüzde 7 civarında. Yıldırım Demirören döneminde neden istifa etmediniz o zaman? Altyapıdan neden adam çıkaramadınız? Menajer ücretleri dünyanın sorunu, bu sistemi yıkamazsınız. Bununla ilgili belgesi, duyumu olan varsa gelsin, konuşalım."

        ŞENOL GÜNEŞ'LE İLGİLİ:"HOCAMIZ DÜNYANIN EN İYİSİDİR, NAMUSLU ADAMDIR"

        "Bizim hocamız dünyanın en iyisidir. Namuslu adamdır, bir kötü huyu var, bir konuya takıldı mı.... O takılmasın diye Olağanüstü Divan Kurulu kararı aldık. Karar verip, önümüze bakmak istedik."

        "Devre arası transferleri en başarısız olduğumuz konu. Geçen sene devre arası Ryan Babel iyi bir transferdi ama şanssızlık olabilir. Art niyetli yaptığımız bir şey yok."

        YILDIRIM DEMİRÖREN İÇİN İHRAÇ TALEBİ ÜZERİNE

        "SEÇİLMİŞ BAŞKANIMIZI İHRAÇ EDEN KULÜP OLMAMIZI İSTEMİYORUM"

        "Yıldırım Demirören'in ihraç edilmesi isteniyor. Yıldırım Demirören gökten gelmedi, ihtilalle gelmedi, genel kurulla geldi. İçinizde inkar etseniz bile ona oy verenleriniz var. Yıldırım Demirören ile Beşiktaş konusunda hiç anlaşamadık, çok farklarımız var."

        "Seçilmiş başkanımızı, yönetimimizi ihraç eden kulüp olmamızı istemiyorum. Bu oylanacak bir şey değil. Bize ulaşılan dilekçe var, yönetim kurulunda bunu tartışacağız. Siyasi bir sorumluluksa da onu üstümüze alırız. Biz buraya Beşiktaş'ın borcunu ödemek için gelmedik. Çünkü bu borcu biz yapmadık. 'Biz de şampiyon olmak istiyoruz, çoluğumuzla çocuğumuzla hoplayıp, zıplamak istiyoruz' dedik."

        YÖNETİM İBRA EDİLDİ

        Beşiktaş Kulübü'nün yıllık olağan idari ve mali genel kurulunda, Fikret Orman yönetiminin 2017 faaliyetleri, mali ve idari yönden ayrı ayrı ibra edildi.

        BJK Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongrede, kulüp yönetim kurulunun 2017 yılı faaliyetleri ibraya sunuldu.

        Üyeler, Orman yönetimini hem mali hem de idari yönden ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ