Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman: "Beşiktaş'a karşı güç birliği yapabilirler" - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yarın Vodafone Park'ta Leipzig'i ağırlayacakları maç öncesi Tivibu Spor'da açıklamalarda bulundu. İşte Orman'ın açıklamalarından satırbaşları:

        "Ülke açısından çok önemli bir maça çıkıyoruz. Derbiyle alakalı konuşursam yarınki maçın önüne geçecek. Leipzig maçı daha önemli, bugün konuşmama kararı aldım. Çarşamba günü derbiyle ilgili konuşmayı düşünüyorum."

        "Türk futbolu herkese lazım. Biz bunun bir paydaşıyız. Marka değerini yukarı çıkartmak, herkesin görevi. Dilimde tüy bitti. Beşiktaş başkanının tek görevi, Beşiktaş başkanlığı değil. Bu benim için olduğu gibi, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor için herkes için geçerli. Biz Türk futbolunu temsil ediyoruz. Spor adamı olarak kendini hisseden yazarlar, hakemler bunda oyuncu. Bunu aşağı çekmek kolay. Biz sorumluluklarımıza yönelik hareket etmek zorundayız. Hep böyle davrandık, böyle de devam etme kararındayız. Çarşamba günü sponsorluk anlaşmamız var, o gün konuşuruz."

        REKLAM

        "FUTBOLCULAR ÇOK TEMAS EDEN BİRİSİ DEĞİLİM"

        "Bugün teknik direktörümüzle konuştum. Maçtan sonra da konuşacak şeylerimiz olur. Ben tarz olarak da oyuncularla çok temas eden birisi değilim. Buna pek inanmıyorum da. Bunlar hepsi dünya çapında oyuncular. Negredo, Manchester City'de oynarken kulüp sahibi onlarla mı konuşuyor? Babel, Pepe, Adriano kulüplerinde böyle mi yapıyordu? Aşağı ineyim, konuşayım gibi düşünmüyorum. Onunla ilgili ben girmem. Ben bu kulübün reisiyim, babasıyım diyelim, arada konuşuruz. Ama Fenerbahçe maçı, 'Allah Allah, haydi çocuklar' bizde yoktur. Zaten dünya çapında oyuncular. Dünya standartlarında yönetilmeli kulüp. Oyuncu temasım yoktur çok."

        "CANER'LE MAÇTAN SONRA KONUŞTUM"

        "Futbolcular bilinçli. Quaresma dünyanın üst düzey liglerinde oynadı, Portekiz'le Avrupa şampiyonu oldu. Kırmızı kartı yakıştıramadım ona doğrusu. Caner'le maçtan hemen sonra konuştum. Ama bunlarla ilgili çarşamba konuşacağım. Onlar benim ailem, onlara nasıl destek vermem? Ayıp yani."

        "Leipzig, bu gruptaki en kötü kura. 4. torbadan onları çektik. Denk güçler var grupta. İyi bir takım. Beşiktaş da tecrübeli. Güzel bir müsabaka olacak. Beşiktaş camiasıyla kazanmak için çıkıyor. Maçtır, her şey olabilir. Allah bizi yarın şanslı yapsın. Taraftarımız çok önemli. İzlenen bir kulübüz. Herhangi bir olaya mahal vermemeliyiz. Herkesin kulübüne sahip çıkıp, desteklemesi lazım. Kazanacağımıza inanıyorum. Ben teknik yorum yapamam, benim işim değil, Şenol Hoca'nın işi. Ben umutluyum. 2'de 2 yapabilirsek büyük bir avantaj elde etmiş oluyoruz. Allah inşallah bunu bize göstersin. Porto'daki Beşiktaş'ı bekliyordum. Şampiyonlar Ligi'nde oyuncular kendilerini göstermek istiyorlar, daha konsantre oluyorlar. Bu maçın daha zor olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş bunu da kazanacak güçte.

        "BEŞİKTAŞ'A KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ YAPABİLİRLER"

        "Beşiktaş maalesef, iki sene üst üste şampiyon olunca artık böyle 3. sene şampiyon olmasın diye engellenmesi gereken bir kulüp olarak görülmeye başlandı. Demeçlerde görüyorum. 'Türkiye için kazanılması gereken bir maçtı' falan diyorlar. Biz Uganda takımı mıyız? Bizi kibirli göstermeye çalışıyorlar, Beşiktaş mütevazıdır. Beşiktaş'ı farklı göstermeye çalışıyorlar. Beşiktaş ligde ikinci. Daha 6 hafta oynandı. Şampiyonlar Ligi'ne de galibiyetle başladık. Bizi aşağı çekmeye çalışacaklar, güç birliği yapabilirlerbelki."

        "Beşiktaş'ın globalleşme planı var. Bunlar için Leipzig, Monaco maçları çok önem arz ediyor. Ülke puanı da getirdik. Diğer takımlar da bunu yapmalı. Niye tek kulüp var Şampiyonlar Ligi'nde? 10 milyonluk Portekiz'e bakın... Türk futboluyla alakalı konuşulacak çok şey var. Çok önemli bir maç. Telafisi mümkün olan şeylerle zedelemek istemiyorum. Yarın Beşiktaşlılar kalkınca yarınki maça konsantre olsunlar. Fenerbahçe'yle 110 senedir maç yapıyoruz, Allah nasip ederse 110 yıl daha yapacağız. Ama Leipzig'le ne zaman yapacağız, bilmiyorum. Ülkenin kısır kavgalarıyla da maalesef muhatap olmak zorunda kalıyoruz. Çarşamba bunların cevabını vereceğiz."

        "Beşiktaş tam anlamıyla vitrin kulübü. Sosa'yı Milan'a sattık, en fazla Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan takımlardan birisi. Lyon'a Marcelo'yu sattık. Gelen talepler hep Avrupa'nın önemli ülkelerinden... Bizim oyuncularımız dünya tarafından takip ediliyor. Beşiktaş'a gelenler emekliliğe gelmiyor, Premier Lig'e, Bundesliga'ya, Serie A'ya gitmek için geliyorlar. Türkiye'nin en çok konuşulan kulübüyüz Avrupa'da. En iyi Müslüman takımı Beşiktaş. Bu bir avantaj. Satışlar, alışlar iyi bir vitrin olunca oluyor. Bu seneki tüm transferlerde onlar da gelmeyi çok istediler. UEFA'yla anlaşmamız bitiyor. Onu da çok önemsiyorum. Hisse senetlerimiz var, onlara kar vermemiz lazım. UEFA kararları hariç... Daha fazla genç oyunculara gidebiliriz. Onları vitrin yapınca daha yüksek fiyatlara gönderme şansımız olacak."

        "Eylül ayındayız. Geçen sene devre arasında bütün taraftarlar yedi bitirdi beni. 'Santrafor al, santrafor al' diye... Aboubakar'ı eleştirdiler. Aboubakar, Afrika Kupası'ndan sonra inanılmaz iyi döndü. Bunun bonservisini alalım diye baskı yapmaya başladılar sonra. Negredo tartışılacak bir oyuncu değildir. 37 milyon euro'ya transfer yapmış bir futbolcu. Aboubakar için belki konuşabilir, Cenk'i konuşabiliriz ilk aldığımıza. Gomez, Ba ve Negredo konuşulacak futbolcular değil. Fenerbahçe maçında da beğendim. Biraz sabredecekler. Önünde çok önemli oyuncu var, Cenk var. Cenk'i kesmek de kolay değil. İyi bir rekabet yaşayacaklar. Biz de bu yüzden alıyoruz. Onu eleştirenleri mahcup edecektir Negredo."

        BURAK YILMAZ NEDEN TRANSFER EDİLMEDİ?

        "Cenk, çok iyi bir Beşiktaşlıdır. Çok iyi bir ailesi vardır. Bizim evladımızdır. Önemli vasıfları var. İki ayağı var, kafası var. Her geçen gün üstüne koyuyor. Porto maçında attığı golü herkes atamaz. Burak Yılmaz da kariyer olarak konuşulacak bir futbolcu değil. Trabzonspor'da attığı golleri görüyoruz. Ben sadece taraftar ile Burak arasındaki gelişmeye takıldım. Babası, bizim abimizdir. Burak, çocukluğundan beri Beşiktaşlıdır. Holosko takasında bize gelmişti. Burak'ın ismi gündeme geldiğinde inanılmaz tepkiler oluyordu. Bir Beşiktaş - Galatasaray maçında düştü, penaltı oldu. Futbolun içinde olan şeyler bunlar. Kimliğini gizlemeyip Beşiktaşlı olduğunu söyleyen birisi için olmamalı. Hiçbir zaman fikirlerimi taraftarlara karşı saklamam. Burak, Beşiktaş'a gelecek, gelmeyecek diye bir şey demedim. Burak ile bunları hiç konuşmadık bile. Trabzonspor çok istiyordu Burak'ı zaten. Çin'den sonra performansını çok yükseltmiş gördüm ama."

        VIDA TRANSFERİ

        ''Taraftarlar, Vida transferini devre arasında görürler. İlgilendiğimiz, beğendiğimiz bir futbolcu''

        "Bu yabancı değişikliği yokken, 2 sene önce Türkiye çok iyi yerdeydi de sonra mı bozuldu? Hayır. Milli Takım'ın problemlerini sadece sayıya bağlamak doğru değil. Niçin oyuncu yetiştiremiyoruz ?Nezaketle bunları konuşmadan sayıları değiştirerek çözemeyiz bunları. Çok iyi bir çalıştay yapıp bunları masaya yatırıp 5-6 senelik plan yapılmalı. Sadece yabancı kuralıyla ilgili demiyorum. Ben kural değişmeden önce de anlattım. Bu işten en karlı bizim çıkacağımızı, en çok zararı Anadolu kulüplerinin göreceğini anlattım. Sınırlamayı 5'ten 8'den 14'e çıkarmak kolay ama düşürmek kolay değil. Kontratlar var. Sayın Cumhurbaşkanı, doğru şeyleri istiyor ama avantajları ve dezavantajlarına bakılmalı. Federasyon, kulüpler, basınla birlikte bir çalıştay yapılmalı. Milli Eğitim ve Spor Bakanlığı da olmalı. Bir program yapılmalı. Almanya, çok kötü zamanlar geçirdiler... Fakir oyuncular iyi oluyordu. Ülke zenginleşince ne yapacaklarına baktılar. Sonra Dünya Kupası'nı aldılar. Bir günde olmuyor bu işler. Yoksa yabancı sınırlaması 12-13-14 olmuş... Sekizken de Milli Takım çok başarılı değildi. Olcay şimdi Trabzonspor'da oynuyor, Almanya kökenli. Kerim, Tolgay, Cenk... Gökhan Gönül gibi Caner gibi oyuncular vitrin edemiyoruz. Cengiz de Altınordu'dan çıktı. Kendini adadı, bir şeyler yapmaya çalışıyor. İşte Mehmet Bey var, Altınordu'nun başkanı. Bunlara bakmak lazım. Eskiden Türkiye bir mahalle toplumuydu. Şimdi böyle bir kültür kalmadı. Yüzde 55'i 17 şehirde yaşıyor ülkede. Şehir toplumu trafik demek. Kimse çocuğunu 1 saat yollayıp 1 saat geri alamaz. Spor kültürünü oluşturamadık. Hırvatistan'dan nasıl çıkıyor? Gidin, bir spor kültürü var. Irk itibariyle aynı ırktan gelen Almanya'daki futbolcu oluyor da burada niye olmuyor? Nürnberg maçına gitmiştim, 48 bine oynuyorlar."

        "Büyük kulüpler sponsor bulamıyor, biz geldiğimizde değiştirdik bunları. 9 bine oynuyordu takım, şimdi 39 bine oynuyor. Bu ülke açısından problem. Kötü demeçlerle kirletirseniz kaçıyor insanlar. Taraftarlar gelmiyor. Bu benim problemim mi? Ülkenin problemi. Muhteşem statlar var, devlet yaptı, biz hariç... Herkesin fıstık gibi statları var. Radikal şeyler yapılmalı."

        "El Clasico, Miami'de oynanacak... Doha'da Süper Kupa finali oynandı, Milan-Juventus. Biz niye İran'da, Doha'da maç oynamıyoruz? Müslüman ülkeler, bizle ilgili ülkeler. Niye yapmıyoruz? Samsun'da oynuyoruz. Federasyonun organize ettiği şeyler. Biz Vodafone Park'ta böyle şeyler yaşıyor muyuz? Misafir olduğumuz Samsun'da yaşıyoruz. Biz orayı bilmeyiz. Yukarı platformdan bakalım. Türk futbolu daha izlenebilir olsun. Gittik İngiltere'ye, maç var, Beşiktaş-Konyaspor maçını nerede izleyeceksin? Tanzanya'da Manchester United maçını izleyebiliyorsun. Bu kalitede derbi, çirkinlikleriyle servis edilirse nasıl satacaksın? Seviyeyi yükseltmemiz lazım. Böyle günlük şeylerle ülkeye fayda gelmez... Ortak zihniyet yok, niyet yok. Aynı lisanda değiliz. Bizim amacımız dünya kulübü olmak, lafta değil. Bunun için fikirlerimiz, icraatlarımız var. Başkalarının vizyonu ise bizi yenmek. Onu bu kısırlıkta oynuyorlar. Ölüm-kalım... Bu futbol maçı. Biz Fenerbahçe ve Galatasaray'la 100 küsür senedir maç yapıyoruz. Ben doğmadan, babam doğmadan oynuyorduk. Bunlar bizim kendi ligimiz... Bunu güzelleştirmek işimizin bir parçası. Ürün olarak görüyorum. Ben artık Premier Lig'de oynayacağım diyebiliyor musun? Bunu güzelleştirmek gerekiyor. Kötüyü emsal yapınca o işten çıkışı olmuyor. Oradan o oyuncuyu transfer ettim, 'büyük başkan'la olmuyor. Tarih doğru işler yapanları yazacaktır."

        "VİDEO HAKEM OLSAYDI DERBİNİN SONUCU FARKLI OLURDU"

        "İkimiz çocukluk arkadaşıyız, sen gittin çok önemli siyasetçi oldun, ben de gişeci oldum. Ben kendimi başarısız addetmem. Seni şu gözle görürüm, sen yalakalık yaptın, bilmem ne yaptın, ondan başarılı oldun diye bakarım. Başarısız olunca başka noktraya götürüyoruz işi. Bizim kurumlarımıza, ülkemize hizmet ediyoruz. Biz kamu görevlisiyiz, hizmet ediyoruz. Nasıl ki İstanbul Emniyet Müdürü hizmet ediyorsa ben de Beşiktaş'a hizmet ediyorum. Yöneticilere, hakemlere çok iş düşüyor. Video hakeme acilen geçmemiz lazım. Federasyonun bu kararları acilen alması gerekiyor. Video hakem olsa derbinin sonucu farklı olurdu, golümüz goldü yani. 75 cm ofsayt olmayan şey, ofsayt oldu. Video hakem olsa goldü. Fenerbahçe için de olabilirdi. Maçın sonucu belli olduğu zaman kimse izlemeye gitmez. Boks maçında kazanacak belli, kaybedecek gibi olsa ona kazandıracağını bilseniz, o maça gider misiniz? Basının da görevi var. Seviyeli programlar, doğru analizler..."

        "Biz Napoli maçını oynarken UEFA yetkilileri de geldiler. Çok fonksiyonlu bir stadımız var. Dünya da buraya gidiyor. Avrupa finali oynanabilir dediler. Yoksa bize yazı göndermediler. Biz müracaat ettik. Öyle kolay da olmadı. Servet Bey de çok destek verdi. Ülke açısından iyi bir şey. Türkiye'de bir sene evvel ki olayları hatırlayalım. Stadın yanında bomba patladı, Reina olayı, 15 Temmuz, havaalanı... Bunlardan buraya geldik. Basketbolda Avrupa Şampiyonası yapılması çok önemliydi. Güvenilir bir ülke burası. Burayı Patagonya gibi göstermeye çalıştılar. Bunu icraatlar kaldıracak. Süper Kupa finali önemli bir şey. Zamanında Şampiyonlar Ligi finalinin, UEFA finalinin oynanması önemliydi. Pepe'nin Beşiktaş'a gelmesi, dünyanın her yerinde konuşuldu. Bu çok önemlidir."

        "Barselona 100 senelik bir şehir, bütün tarihi 100 sene. 28 milyon turist alıyor. Barselona'yı Barselona yapan Barcelona kulübü. Stadın yarısı turist dolu. Bir şehir yaratıldı, futbol takımıyla. İstanbul binlerce senelik mazisi olan bir şehir. Neden olmasın? Hemen mi olur? Hayır. 10-15 sene sonra olabilir. Bugün başlarsak olabilir."

        "Bizim Türk takımları, neden Avrupa'da başarılı olamıyor, neden Avrupa Ligi'ni kazanamıyor? Bir Sevilla'nın tesislerine bakın, bir de Beşiktaş'ın Kasımpaşa'nın Başakşehir'in, Fenerbahçe'nin tesislerine bakın. Beşiktaş'ın taraftarları, Sevilla'nın taraftarlarından daha fazla. Ama Sevilla, gidip üst üste 3 sene Avrupa Ligi'ni kazanıyor. Bizim de bunu yapmamız lazım."

        "Fenerbahçe maçından önce dediklerime bakın. Fenerbahçe toparlanır, düzelir dedim. Rakipleri motive ediyorum. Türk halkı 3 tane şampiyon görmekten bıktı. Trabzonspor ve Başakşehir'e de ihtiyacımız var. Rakiplere ihtiyacımız var. Biz kalkınırken rakipleri de kaldırmamız lazım. Kimseye yukarıdan bakmıyoruz ama şampiyon sahada belli oluyor. Galatasaray'ı ve Trabzonspor'u beğeniyorum. Başakşehir'in yönetimini çok beğeniyorum. Göztepe, Tamer Tuna ile çok iyi işler yapıyor."

        "Şampiyonlar Ligi çok zevkli bir lig. Karşımızda çok büyük sermayeler var. Katarlı, Singapurlu, Çinli sahipleri olan takımlarla oynuyoruz. Futbol, artık sadece futbol değil. O yüzden kavgadan çıkıp eğlence işine girmeliyiz. Oraya doğru gitmemiz lazım. Benim çok sayıda Galatasaray ve Fenerbahçeli arkadaşlarım var. Normal hayatta iyiyiz de maç sırasında niye kavga ediyoruz? Top bu yani sonuçta."

        "Ligde son maçta 4 kırmızı kart gördük. 3 futbolcu ve Şenol Güneş. Oğuzhan yerine Tolgay var. Atiba yerine Medel var. Quaresma yerine Lens var. Kadro geniş. 4-5 futbolcu olmadığı zaman müthiş bir 11 yine çıkartabiliyoruz. Ligde de Şampiyonlar Ligi'nde de en ileriye gitmek istiyoruz."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ