Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fotoğrafçıların akınına uğradı!
        1

        AA'nın aktardığına göre; terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlarla huzur ve güven ortamının sağlandığı ilçede organize edilen ve 5 gün sürecek ödüllü "1. Çukurca Foto Safari" etkinliği kapsamında Türkiye'nin farklı illerinden 200'e yakın fotoğraf sanatçısı kente geldi.

        2

        İçişleri Bakanlığınca Çukurca Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Temel Ayca, yürüttüğü alt ve üst yapı ile sosyal projelerinin yanına, kentin tanıtılması ve doğa turizminin geliştirilmesine dönük projeleri de ekledi.

        3

        Fotoğrafçılar, ilk iki gün coğrafik yapısı ve iklim şartları itibariyle Karadeniz bölgesini andıran kentin doğal güzellikleri, tarihi Kale Evleri ve tahin üreten su değirmeni ile çeltik tarlalarını fotoğrafladı.

        4

        Yamaç paraşütü gösterisinin yapıldığı etkinlikte, 10 kişilik ekip iki botla Zap Suyu'nda rafting yaptı.

        5

        Bu arada belediye tarafından Narlı köyü yakınında yapılan mesire alanının açılışı, Kaymakam Ayca, 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay ve İlçe Emniyet Amiri Oktay Kapsız'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

        6

        Ayca, yaptığı açıklamada, böyle bir organizasyona imza attıkları için mutlu olduklarını ve ilçede ilk kez fotoğraf yarışmasının düzenlendiğini anlattı.