Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Fransa Fransa Avustralya MAÇ ÖZETİ - Fransa'da Griezmann ve Pogba VAR! - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        Son Avrupa Şampiyonası finalisti Fransa, 2018 Dünya Kupası'na da galibiyetle başladı! Fransa, ikinci yarıda bulduğu 2 golle sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı.

        Fransa maça hızlı başladı! Henüz 2. dakikada Benjamin Pavard'ın pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda buluşan Kylian Mbappe'nin çektiği şutu kaleci Mathew Ryan, kornere çeldi.

        Avustralya, 17. dakikada gole çok yaklaştı: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Aaron Mooy geçiyor. Aaron Mooy'un ortası ile ön direkte buluşan Matthew Leckie'nin kafa vuruşunu kaleci Hugo Lloris, kornere uzaklaştırıyor.

        2018 DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FRANSA - AVUSTRALYA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...
        REKLAM

        Oldukça düşük tempoda geçen ilk yarıda gol sesi çıkmadı ve iki takım da devre arasında soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

        İLK DEFA VAR KULLANILDI!

        56. dakikada bir ilk yaşandı! Sol taraftan ceza sahası içerisine hareketlenen Antoine Griezmann, Joshua Risdon'ın arkadan yaptığı müdahale sonrasında yerde kaldı. Maçın hakemi Andres Cunha, VAR teknolojisine başvurarak bu pozisyonda Fransa lehine penaltı kararı verdi. Bu karar, Dünya Kupaları'nda VAR ile verilen ilk penaltı oldu ve hakem Andres Cunha tarihe geçti.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        Penaltı vuruşunda topun başına geçen Griezmann hata yapmadı ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu gol, Griezmann'ın Dünya Kupası kariyerindeki ilk golü oldu.

        REKLAM

        BU KEZ AVUSTRALYA KAZANDI

        Karşılaşmanın 61. dakikası oynanırken sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Aaron Mooy geçti. Aaron Mooy'un ortasını uzaklaştırmak isteyen Samuel Umtiti, ceza sahası içerisinde topa eliyle müdahale etti. Bu pozisyonda hakem Andres Cunha, Avustralya lehine penaltı kararı verdi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Mile Jedinak geçti. Jedinak, topu kaleci Hugo Lloris'in solundan ağlarla buluşturdu ve skora dengeyi getirdi.

        DESCHAMPS'I POGBA RAHATLATTI!

        Fransa, aradığı golü 81. dakikada buldu! Olivier Giroud ile duvar pasına giren Paul Pogba, ceza sahasının hemen içerisinden şutunu çekti, Aziz Behich'ten de seken top üst direğe çarparak kale çizgisini geçti! Hakem Cunha, kısa süre bekledikten sonra orta noktayı işaret etti ve golü verdi.

        REKLAM

        Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fransa 2-1'lik galibiyetle 2018 Dünya Kupası'na 3 puanla başladı. Danimarka ve Peru'nun bulunduğu grupta liderliğe yükseldi. Grubun diğer karşılaşmasında Peru ile Danimarka 19:00'da karşılaşacak.

        DÜN NELER OLDU?

        2018 FIFA Dünya Kupası heyecanı tam gaz devam ediyor! Açılış maçında ev sahibi Rusya, Suudi Arabistan'ı farklı geçerken turnuvanın ikinci günü de geride kaldı. İkinci günün ilk maçında Mısır ile Uruguay karşı karşıya geldi. Mohamed Salah'ın tedbir gerekçesiyle oynamadığı mücadelede Kasımpaşalı Trezeguet sahne aldı. Maç 0-0 devam ederken Jose Gimenez'in kafası, Uruguay'a kritik 3 puan getirdi. Günün ikinci maçında Galatasaraylı Younes Belhanda'nın da forma giydiği Fas, İran ile karşı karşıya geldi. Mısır - Uruguay maçı gibi İran da son dakika golüyle 3 puana ulaştı.Günün son maçında turnuvanın favorilerinden gösterilen iki takım karşı karşıya geldi.Son Avrupa şampiyonu Portekiz, maçın henüz başında Cristiano Ronaldo'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti, turnuvanın başlamasından saatler önce Julen Lopetegui'nin görevine son verilen İspanya'da Diego Costa skoru eşitledi. Cristiano Ronaldo, ilk yarının sonlarında bir kez dahasahne aldı ve David De Gea'nın büyük hatasının da yardımıyla skoru 2-1'e getirdi. İspanya, Diego Costa ile skoru bir kez daha eşitledi ve Nacho'nun harika golüyle bu kez öne geçti! İspanya, 3 puana ulaşacakken Ronaldo bir kez daha sahne aldı! Yıldız futbolcu, maçın bitiminedakikalar kala attığı harika frikik golüylehat-trick yaptı ve takımına 1 puanı kazandırdı. Portekizli yıldız,üst üste 4 Dünya Kupası'nda da gol atmayı başaran dördüncü futbolcu olurken bir Dünya Kupası'nda hat-trick yapan en yaşlı futbolcu oldu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ