Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa Fransa'da Amiens-Lille maçında deplasman tribünün bariyeri yıkıldı - Futbol Haberleri

        Fransa Ligue 1'in 8. haftasında Amiens, Lille'i ağırladı. Konuk ekibin 15. dakikada attığı gol sonrası deplasman tribünün bulunduğu kısımda güvenlik bariyeri yıkıldı ve taraftarlar aşağı düştü. AFP'nin haberine göre oluşan kaza sonrasında5'i ağıren az29 kişi yaralanırken maç yarıda kaldı.Konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle devam eden karşılaşma ileri bir tarihe ertelendi.

        Bariyerin çökmesiyle bazı taraftarlar birkaç metre yükseklikten yere düşerek, bazıları da ezilerek yaralanmıştı.

        Aralarında98 kilometre mesafe bulunan iki şehrin kulüpleri arasındaki bu maç, yerel derbi olarak görülüyor. 12 bin kişi kapasiteli De la Licorne Stadı, 20 takımlık ligin en ufak stadı konumunda.

        REKLAM

        Amiens, 116 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Fransa'nın en üst düzey liginde mücadele ediyor. L'Equipe'in aktardığına göre kulüp başkanı Bernard Joannin, kazadan Lille taraftarlarını sorumlu tuttu. Başkan Joannin, "Polis bizi 200 kadar holiganın stada geldiğini belirterek uyarmıştı." dedi. Lille Başkanı Marc Ingla ise bu sözlere "Amiens Başkanı, bu durumda yapılmaması gereken sorumsuzca bir açıklama yaptı." ifadeleriyle cevap verdi.

        Ingla ayrıca "LFP (Profesyonel Futbol Ligi) yetkililerinin bu durumun sorumlularını bulmasını umuyoruz. Taraftarlarımız, daha iyi organizasyonlarla takımlarını desteklemeli. Kulübümüz de Amiens'in stadının asgari güvenlik şartlarının sağlayıp sağlayamadığını sorma hakkına sahip." dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ