Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransa'da rehine krizi! Bir kişi hayatını kaybetti!

        Fransa'nın güneybatısındaki Trebes kentinde silahlı bir kişinin süpermarkettekileri rehin aldığı bildirdi.

        Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Trebes kentinde silahlı bir kişinin Super U isimli süpermarkettekileri rehin aldığı kaydedildi.

        Saldırgan, polisin düzenlediği operasyonla öldürüldü.

        MACRON'DAN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Carcassonne ve Trebes kentlerinde düzenlenen saldırılarda 3 kişinin yaşamının yitirdiğini, 2'si ağır olmak üzere 16 kişinin de yaralandığını belirtti.

        Macron, İçişleri Bakanlığında, Başbakan Edouard Philippe ile düzenlendiği kriz toplantısının ardından, Carcassonne ve Trebes kentlerinde meydan gelen terör saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Bunun bir terör saldırısı olduğunu ifade eden Emmanuel Macron, saldırılarda 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2'si ağır olmak üzere 16 kişinin yaralandığını kaydetti.

        Paris Savcısı François Molins de Carcassonne Mahkemesinde düzenlediği basın toplantısında, saldırıları gerçekleştiren saldırgan ile beraber yaşayan kişinin gözaltına alındığını söyledi.

        Bu saldırıların ülkede terör tehdidin seviyesinin azalmadığını gösterdiğini ifade eden Molins, saldırganın 26 yaşında Fas kökenli Radouane Lakdim'in olduğu bilgisini teyit ederek, saldırıda kullandığı silahı nasıl ve nereden aldığına yönelik soruşturma yürütüldüğünü anlattı.

        Savcı Molins, saldırganın 2014'ten bu yana "Fiş S" olarak bilinen ve takip edilen kişiler arasında yer aldığı bilgisini de paylaştı.

        Saldırganın 2016 ve 2017'te Fransız istihbaratınca izlendiğini ancak terör saldırısı gerçekleştireceğine dair belirtiye rastlanmadığını kaydeden François Molins, saldırganın 2016'da adi suçlardan dolayı cezaevinde yattığını belirtti.

        TÜRKİYE'DEN FRANSA'DAKİ TERÖR SALDIRILARINA KINAMA

        Dışişleri Bakanlığı, Fransa'daki terör saldırılarını kınadı.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin iki kentinde düzenlenen terör saldırılarında ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilendi.

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Fransa'nın Carcassonne ve Trebes kentlerinde 23 Mart 2018'de gerçekleştirilen terör saldırılarını kınıyoruz. Bu menfur saldırılar neticesinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz."

        OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

        Fransa İçişleri Bakanlığı, olayda3 kişinin öldüğünü, biri ağır 3 kişinin yaralandığını duyurdu. Bakanlık saldırganın daha önce terör şüphelisi olarak değerlendirilmediğini ve olayda tek başına hareket ettiğini açıkladı.

        BFM TV'nin haberine göre, saldırgan 2015'te Paris'te düzenlenen ve 130 kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarının baş şüphelisiSalah Abdeslam'ın serbest bırakılmasını talep etti.

        Kamu yayıncısı France Info kanalı da savcılığa dayandırdığı haberinde, süpermarketteki silahlı kişinin saldırıyı terör örgütü DEAŞ adına gerçekleştirdiğini yazdı.

        REKLAM
        Harita

        Öte yandan RTL radyosu, Trebes şehrinin yakınında bulunan Carcassonne'da bir araçtan, yol kenarındaki polislere ateş açıldığını ve 1 polisin yaralandığını duyurdu. Yaralı polislerin hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

        Fransa Başbakanı Edouard Philippe "Durum ciddi" derken, bir polis yetkilisinin yaralandığını, bunun bir terör saldırısı olduğunu söyledi. LCI TV de, saldırganın markete girerken, "Hepinizi öldüreceğim" diye bağırdığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ