Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Peru Fransa: 1 - Peru: 0 (MAÇ SONUCU) - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FRANSA - PERU MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        2018 Dünya Kupası C Grubu maçında Fransa, Peru ile karşılaştı. Karşılaşmada tek gol 35. dakikada Kylian Mbappe'den geldi. Fransa, maçı 1-0 kazanarak gruptaki puanını 6'ya yükseltti, gruptan çıkmayı garantiledi ve liderlik yolunda büyük avantaj elde etti. Gruptaki ilk maçında Danimarka'ya kaybeden Peru yine puanla tanışamadı ve gruptan çıkma şansını kaybetti.

        19 yaşındaki Kylian Mbappe, Fransa formasıyla büyük turnuvalarda gol atan en genç futbolcu ünvanını ele geçirdi. Bu rekor David Trezeguet'ye aitti.

        Fransa, son maçında Danimarka ile karşılaşacak. Peru ise Avustralya ile mücadele edecek.

        FRANSA: 1 - PERU: 0

        STAT: Ekaterinburg

        HAKEMLER: Mohammed Abdulla, Mohamed Alhammadi, Hasan Almahri

        FRANSA: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Kante, Pogba (Dk. 89 N'Zonzi), Matuidi, Mbappe (Dk. 75 Dembele), Griezmann (Dk. 80 Fekir), Giroud

        PERU: Gallese - Advincula, Ramos, Rodriguez (Dk. 46 Santamaria), Trauco, Aquino, Yotun (Dk. 46 Farfan), Carrillo, Cueva (Dk. 82 Ruidiaz), Flores, Guerrero

        GOLLER: Dk. 34 Mbappe (Fransa)

        SARI KARTLAR: Matuidi, Pogba (Fransa), Guerrero, Aquino (Peru)

        MAÇTAN POZİSYONLAR

        12. dakikada Fransa gole yaklaştı. Pogba'nın uzak mesafeden kaleyi yokladığı şut kalenin sağından auta çıktı.

        16. dakikada Antoine Griezmann'ın şutunu kaleci Gallese güçlükle önledi.

        34. dakikada Fransa öne geçti. Pogba'nın pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Giroud'nun şutu kaleciden döndü. Ceza sahası içerisinde topu önünde bulan Mbappe topu ağlara gönderdi: 1-0.

        İlk yarı Fransa'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

        50.dakikada Peru gole çok yaklaştı. Jefferson Farfan'ın pasında kaleyi yoklayan Pedro Aquino'nun şutu direkten auta çıktı.

        68. dakikada gelişen Peru atağında Advincula, sağ çaprazdan içeri girerek sol ayağıyla kaleyi yokladı ancak top kalenin üstünden oyun alanını terk etti.

        74. dakikada Peru beraberlik golüne çok yaklaştı. Andre Carrillo'nun arka direğe ortasında Farfan, topa istediği gibi dokunamadı ve top yan ağlarda kaldı.

        Mücadeleyi Fransa 1-0 kazandı.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        MAÇ TAKVİMİ

        > 26 Haziran (TSİ: 17.00): Avustralya-Peru (Fisht Stadı - Soçi)

        > 26 Haziran (TSİ: 17.00): Danimarka-Fransa (Luzhniki Stadı - Moskova)

        FRANSA

        Avustralya, Peru ve Danimarka ile C Grubu'nda yer alan Fransa Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Futbolcu kökenli teknik adamlardan Fransız Didier Deschamps'ın 2012 yılından bu yana çalıştırdığı Fransa, Avrupa Elemeleri'nde Hollanda, İsveç, Bulgaristan, Lüksemburg ve Belarus ile A Grubu'nda mücadele etti.

        Fransa, elemelerde çıktığı 10 maçın 7'sinden galip, 2'sinden beraberlikle ve 1'inden mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçların ardından Fransa, A Grubu'nu 23 puanla lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki Dünya kupalarında Zinedine Zidane, Thierry Henry, Patrick Vieira, David Trezeguet ve Michel Platini gibi yıldız oyuncuların forma giydiği Fransa, Raphael Varane, Kylian Mbappe, Paul Pogba ve Antoine Griezmann gibi önemli oyuncularıyla bu turnuvada da şampiyonluk kovalayacak.

        Dünya Kupası'nın favori adayları arasında yer alan Fransa'nın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 4'er kez sarsan Olivier Giroud ve Griezmann sağladı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na çeyrek final aşamasında veda eden Fransa Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katıldı. Evinde 1998 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan Fransa, Dünya Kupası'nda iki kez üçüncülük elde ederken, bir kez de finalde kaybetti.

        Fransa'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1930 - Grup aşaması

        1934 - Birinci tur

        1938 - Çeyrek final

        1954 - Grup aşaması

        1958 - Üçüncülük

        1966 - Grup aşaması

        1978 - Grup aşaması

        1982 - Dördüncülük

        1986 - Üçüncülük

        1998 - Şampiyonluk

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Finalist

        2010 - Grup aşaması

        2014 - Çeyrek final

        PERU

        Fransa, Avustralya ve Danimarka ile C Grubu'nda yer alan Peru Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Arjantinli eski futbolcu Ricardo Gareca'nın çalıştırdığı Peru, Güney Amerika Elemeleri'nde 5. olarak kıtalararası play-off oynamaya hak kazandı.

        Güney Amerika Elemeleri'nde 18 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik, 6 mağlubiyetle 26 puan toplayan Peru, doğrudan katılım hakkı almak için ilk 4'e giremese de son hafta kıtalararası play-off'a kalmayı başardı.

        Kıtalararası play-off'ta Yeni Zelanda'ya 0-0 ve 2-0'lık skorlarla üstünlük sağlayan Peru, Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle aldığı 14 aylık men cezası İsviçre Federal Mahkemesi tarafından dondurulan 34 yaşındaki Paolo Guerrero, Dünya Kupası'nda forma giyebilecek ve takımının en önemli kozlarından biri olacak.

        Flamengo forması giyen Guerrero'nun yanı sıra takımın Lokomotiv Moskova'da görev yapan tecrübeli isimlerinden 33 yaşındaki Jefferson Farfan da Peru'nun turnuvadaki gol ayaklarından biri olacak.

        Orta sahada Aalborglu Edison Flores ve hücum hattında Watfordlu Andre Carrillo, Peru'nun güvendiği isimler arasında yer alıyor.

        Geçmiş yıllarda Teofilo Cubillas, Nolberto Solano, Roberto Palacios gibi önemli isimlerin forma giydiği Peru'nun, Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 5'er kez sarsan Guerrero ile Flores sağladı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Peru Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 4 kez katıldı. Meksika 1970'te çeyrek final oynayan, o dönem grup formatıyla oynanan Arjantin 1978'de ise son 8 takım arasına kalan Peru'nun Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1930 - Grup aşaması

        1970 - Çeyrek final

        1978 - İkinci tur

        1982 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ