Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa Fransız siyasetçinin paylaşmı Türk yıldızları çıldırttı! - Futbol Haberleri
        1

        Fransız Ulusal Cephe partisinden siyasetçi Yoan Gillet'nin attığı Tweet ortalığı karıştırdı!

        2

        Türk futbolcu Umut Bozok'un formasını giydiği Nimes, geçen günlerde Fransa'nın profesyonel düzeydeki en üst ligi olan Ligue 1'e yükselmişti.

        3

        Gillet, Nimes'in kutlamalarıyla ilgili bir paylaşım yaptı. Nimes'in başarısını kutlamaya gelen taraftarlardan bir kısmının Türk bayrağı açmasına tepki gösteren Gillet, "Ne yazık ki birileri, Nimes'i Türkiye'yle karıştırmış ve yetkililer de bu provokasyona izin vermiş" ifadelerini kullandı.

        4

        Hürriyet'te yer alan habere göre Gillet'nin ırkçı mesajına ilk tepki takımın yıldız ismi Umut Bozok'tan geldi.

        5

        Milli futbolcu, Gillet'ye "Sayın Gillet, sanırım bu Nimes'de oynayan bir Türk oyuncuya yapılmış bir jest. Ve sanırım o Türk oyuncu da benim." dedi.

        6

        Fransız siyasetçi Bozok'a "Yeteneğinizi tebrik ediyorum. Nimes'i gururlandırıyorsunuz. Ancak benim sözüm size değildi. Sözlerim provokasyon duygusuyla hareket edenlere yönelikti" cevap verdi.

        7

        Bozok'un ardından Gillet'ye bir sert tepki de Medipol Başakşehir'in yıldızı Mevlüt Erdinç'ten geldi. Erdinç, Bozok'un Tweet'inin altına "Onu (Gillet) tanımıyorum ama bence kendisi yüzde 1000 ırkçı." ifadeleriyle cevap verdi.

        8

        Gillet ise Erdinç'e "PSG'deki patlamanızdan sonra hala söyleyecek bir şeyiniz var mı?" şeklinde alaylı bir karşılık verdi.

        9

        Gillet'nin Mevlüt'le adeta dalga geçen mesajı sosyal medyanın gündemine oturdu ve Fransız siyasetçiye Twitter üzerinden tepki yağdı.