Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son dakika: Galatasaray'dan UEFA kararı sonrası ilk açıklama - Galatasaray Haberleri

        UEFA'nın Galatasaray kararını yeniden inceleme kararı almasının ardından, Gazete Habertürk Galatasaray muhabiri Erhan Kaan Adıgüzel'in konuştuğu sarı-kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

        "Bu rutin bir uygulama. Galatasaray'ın UEFA ile kesinleşmiş olan 4 yıllık anlaşması var, bu kararın iptali ya da revize edilmesi mümkün değildir. Bazı Avrupa kulüpleri, UEFA ile yaptığı görüşmelerde Galatasaray'ın dosyasını örnek gösterdiğinden dolayı, UEFA dosyayı yeniden gözden geçirecektir. Ancak iptal ya da revize kararı söz konusu değildir. Yeniden inceleme kararı, bazı Avrupa kulüplerinin talebi doğrultusunda oluşturulmuştur.Zaten İngilizce metinde açık ve net bir şekilde belirtilmiştir ki, bu bir yargılama değildir. Denetim amaçlı gözden geçirmedir."

        REKLAM

        GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

        Sarı-Kırmızılılar'ın, internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

        "UEFA’nın Kulüp Finansal Kontrol Komitesi (CFCB) ile 13 Haziran 2018 tarihinde imzalamış olduğumuz yapılandırma sözleşmesi ile ilgili olarak bugün UEFA’nın resmi web sitesinde yayınlanan açıklamaya göre CFCB Soruşturma Kurulu (Investigatory Chamber) ile imzalamış olduğumuz yapılandırma sözleşmesi, CFCB Başkanı Jose Narciso da Cunha tarafından bir üst kurul olarak Yargı Kurulu’na (Adjudicatory Chamber) incelenmek üzere gönderilmiş olup UEFA’nın iç prosedürleri gereği gerçekleşen rutin bir işlemdir. Söz konusu Kurul ile imzalanan yapılandırma anlaşmasına herhangi bir etkisi yoktur."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ