Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da Sneijder skandalı! (Galatasaray haberleri) - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray'ın eski yönetiminin bonkörlüğü, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” dedirtti...

        2

        Yeni Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi, göreve gelir gelmez kendilerini büyük bir mali krizin içerisinde bulmuş, eski başkan Dursun Özbek döneminde yapılan ödemelerle ilgili başlatılan incelemeler sırasındaki karşılaşılan tablo nedeniyle de adeta dumura uğramıştı.

        3

        NDİAYE SKANDALINI DA HABERTÜRK GÜNDEME TAŞIMIŞTI

        Yapılan incelemeler sırasında Stoke City’ye satılan Ndiaye için Osmanlıspor’a ödenen bonservis bedelinin 7,5 milyon Euro değil, aslında 12 milyon Euro olduğu ortaya çıkmış, bunu da ilk olarak HABERTÜRK duyurmuştu.

        4

        Gazete Habertürk'ten Erhan Telli'nin haberine göre Cengiz ve ekibi, eski defterleri müfettiş titizliğiyle incelerken, yapılan skandal ödemelerden biri daha ortaya çıktı.

        5

        Sezon başında Galatasaray’dan ayrılan Wesley Sneijder’ın babası Barry Sneijder’a 2015 yılında sözleşme uzatırken anlaşmaya katkısı nedeniyle 200 bin Euro (Şu andaki kurla 935 bin TL) ödendiği ortaya çıktı.

        6

        İMZA PARASI 1.3 MİLYON EURO'YDU

        Yenilenen sözleşme nedeniyle Hollandalı yıldızın temsilcisi Albers’e zaten menajerlik ücreti ödeyen Özbek yönetiminin, Sneijder’ın isteğiyle bu komisyonu da babasına ödediği öğrenildi.

        7

        Sneijder, 2015’te 1.3 milyon Euro imza parası ve senelik 3.2’şer milyon Euro karşılığında kontrat uzatmış, bu sezon başında anlaşamayıp ayrılmak zorunda kalmıştı.

        8

        DURSUN ÖZBEK YALANLAMIŞTI!

        Sözleşme uzatıldıktan sonra Sneijder’ın babasına dışarıdan para verildiği iddiaları gündeme gelmiş, ancak Mali Genel Kurul’da konuşan Dursun Özbek bunların gerçeği yansıtmadığını savunmuştu.

        9

        Üyelerin karşısına çıkan Özbek, “Bizim Sneijder’ın babasına komisyon verme, para ödeme gibi bir durumumuz söz konusu değil” demişti.

        10

        Ancak çıkan ödeme belgesi bunun tam aksini ortaya koymuş oldu.

        11

        BADOU NDIAYE TRANSFERİNDE NE OLMUŞTU?

        Sezon başında Dursun Özbek yönetimi tarafından 7,5 Milyon Euro bedelle Osmanlıspor’dan transfer edildiği açıklanan ve devre arası transfer döneminde Premier Lig ekiplerinden Stoke City'ye transfer olan Badou Ndiaye için kulübün kasasından tam 12 Milyon Euro ödeme yapıldığı belgelerle ortaya çıkmıştı.

        12

        Gazete Habertürk'ten Erhan Telli'nin haberine göre eski yönetim, tepki çekmemek için, bonservis bedelini düşük göstermek amacıyla inanılmaz bir operasyon yapmıştı. Ndiaye için 7,5 Milyon Euro tazminat fesih bedeli ödenmişti. Bonus olarak da 25’er maçlık dilimler halinde 1,5 Milyon Euro ödeneceği açıklanmıştı.

        13

        Aslında bu rakamın menajerlik ücreti adı altında verildiği, üstelik 4 yıllık anlaşma karşılığında yılda 2 Milyon 750 Bin Euro ücret alacağı açıklanan Ndiaye’nin bu ücretinden her yıl 750 Bin Euro’yu Osmanlıspor’a ödenmek üzere ileri tarihlere çekler yazıldığı ortaya çıkmıştı.

        14

        Bu yolla Osmanlıspor’a 3 milyon Euro daha ödeneceği ve toplam bonservis rakamının 7,5+1,5+3 milyon Euro bedelle, toplam 12 Milyon Euro olduğu ortaya çıkmıştı.

        15

        Galatasaray'da 17 maça çıkan 27 yaşındaki Badou Ndiaye’nin KAP’a bildirilen sözleşmesinde 25 müsabaka oynaması halinde 750 bin, 50 maçı oynaması halinde ise 1.5 milyon Euro bonus alacağı belirtilmişti.

        16

        Ancak bu ödemeler menajer payı çıkarken, oyuncunun 2 milyon 750 yıllık alacağının da her sene 750’si Osmanlı’ya verilmişti.

        17

        OSMANLISPOR BAŞKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

        Osmanlıspor Başkanı Sadık Dik, Ndiaye transferinin detaylarıyla ilgili olarak açıklama yapmıştı:

        “Biz futbolcuyu satmışız. Kalanı Galatasaray’ın içişlerine girer."

        18

        "Biz bu futbolcuyu İngiltere’ye daha yüksek paraya satabilirdik ancak araya kıramadığımız insanlar girince Galatasaray’a sattık. "Bana göre Galatasaray’ın yaptığı açıklama yanlıştır. Ben Galatasaray Başkanı olsam, bu konuyu önce Dursun Özbek’le görüşürdüm.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ