Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Garry Rodrigues'in amatör kümeden Galatasaray'ın yıldızlığına uzanan hikayesi... Birkaç yıl önce postacıydı! - Galatasaray Haberleri
        1

        Fatih Terim önderliğinde Süper Lig'deki 21. şampiyonluğuna uzanan ve 2 yıllık hasretini dindiren Galatasaray'da şampiyonluğun mimarlarından biri şüphesiz Garry Rodrigues oldu! Yeşil Burun Adalı yıldızın hikayesi, yurtdışında da gündem oldu!

        2

        Hollanda'nın Rotterdam şehrinde dünyaya gelen ve bu ülkede büyüyen 27 yaşındaki yıldızla ilgili olarak yazılan bir yazı, Rodrigues'in hayatının dönüm noktalarını ortaya çıkardı.

        3

        Elf Voetbal'da Thijs de Brujin, bir yazı kaleme alarak 21 yaşındayken amatör kümede forma giyen Rodrigues'in geçirdiği zor yılları anlattı.

        4

        Galatasaray'ın yıldızının hayat hikayesi, amatör kümeden Premier Lig şampiyonluğuna uzanan Jamie Vardy'nin yaşamını anımsattı...

        5

        Akhisarspor maçından sonra Evkur Yeni Malatyaspor maçında da sarı-kırmızılıları galibiyete taşıyan futbolcu olduğunu vurgulayan De Brujin'in yazısı şöyle:

        6

        Feyenoord altyapısındayken gelecek vadediyordu. Hollanda futbolunda fırtına estirmeyi umuyordu. Işığı bulup parlamak olan hedefleri ise bir kararla son buldu! Feyenoord tarafından yeterli bulunmadı.

        7

        Rodrigues daha sonra postanede çalışmaya başladı ancak geleceği tabii ki burada değildi! 27 yaşındaki yıldız o günleri şöyle tarif ediyor:

        8

        "Orada çalışmaktan hiç hoşlanmadım, işe sürekli isteksizce gittim. Çalışma ortamı son derece rahatsızdı."

        9

        Amatör kümede kendisine bir takım bulan Rodrigues, postane de dahil farklı işler yaparak hayatta kalmaya çalışıyor ve para kazanmanın yollarını arıyordu.

        10

        2012 yılında bonservissiz olarak transfer olduğu ADO Den Haag'da yeniden bir fırsat yakaladı ancak bu serüveni de çok iyi olmadı. Daha sonra FC Dordrecht'e kiralandı.

        11

        Postanede çalışmaktan son derece rahatsızdı ve daha sonra Bulgaristan'ın yolunu tuttu. Levski Sofia'da harika bir yıl geçirdikten sonra İspanya'ya La Liga'ya gitti.

        12

        Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi gibi yıldızlara karşı mücadele etmek onun kariyerine yardımcı oldu, ışığı parladı. Elche'de de iyi performans gösterdikten sonra yeni bir maceraya hazırdı.

        13

        2016 olduğunda PAOK, Ajax'la Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme maçına çıktı. 23 yaşında Yeşil Burun Adaları formasını ilk kez sırtına geçirdi. PAOK, Ajax'a elemeyi kaybetmiş olsa da sahanın kazananlarından biri Rodrigues'ti.

        14

        Yıldız futbolcu yeteneklerini sergileyerek dikkatleri çekti ve Galatasaray onun için birkaç milyon Euro ödeyerek kadrosuna kattı. Türkiye'de ligin son haftasına girilirken sarı-kırmızılı kulübü sırtlamış durumda.

        15

        Garry Rodrigues'in hikayesi, Jamie Vardy'nın Leicester City'de gösterdiği performansı andırıyor. Hayat hikayesi de...

        16

        Yine ELF Voetbal Geert Beckers de Garry Rodrigues'in gelişimini şu sözlerle özetliyor:

        17

        Müthiş bir aşama kaydetti. Müthiş bir etki gösterdi. Bunun için de ne kadar güçlü bir karakteri olduğunu ve nasıl kararlılıkla ilerlediğini gösteriyor. Futbol rüyasına hep inandı. Amatör ligde oynarken bile hep inandı”

        18

        TÜRKLERLE BİRLİKTE BÜYÜMÜŞ

        Garry Rodrigues, ELF Voetbal dergisine verdiği röportajda Galatasaray’a çocukluğundan beri hayran olduğunu söyledi. Rodrigues, Rotterdam’da büyüdüğü ortamı anlatıp, “Benim büyüdüğüm mahallede birçok Türk arkadaşım vardı."

        19

        "Türk arkadaşlarım hep Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyerdi. O nedenle ben zaten Galatasaray’ı o dönemden biliyorum. O dönem Galatasaray’ın her şeyini öğrenmiş ve bir taraftarı olmuştum” dedi.

        20

        FATİH TERİM'LE ŞAHLANDI!

        Fatih Terim göreve gelmeden önce 15 maçta 1 gol, 3 asistle oynayan 27 yaşındaki oyuncu, İmparator’la birlikte şaha kalktı.

        21

        Son 18 maçta 8 gol, 7 asistlik performansıyla döktüren Rodrigues, kritik haftalarda büyük bir sorumluluk alıp şampiyonluğun en kilit isimlerinden biri oldu.

        22

        Muhteşem performansıyla Bruma’yı hiç aratmayan, transferin de gözdesi olan Rodrigues için Avrupa’nın dev kulüpleri Galatasaray yönetiminin kapısını aşındırmaya başladı.

        23

        GOMIS'LE 'KANKA'

        Bu sezon Süper Lig'de 10 asiste ulaşan Garry Rodrigues, dün Gomis'e bir kez daha asist yaptı. Opta'ya göre Rodrigues, 10 asistinin 7'sini Bafetimbi Gomis'e yaptı!

        24

        Öte yandan Garry Rodrigues, ligin ikinci yarısında forma giydiği 17 maçta 14 gole katkıda bulundu (7 gol ve 7 asist)