Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Malatya ve Kahramanmaraş'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

        Gaziantep'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, öğrencilerle Atatürk Anıtına çelenk sundu.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

        - Şanlıurfa

        Şanlıurfa'daki törenler ramazan sıcak hava dolayısıyla Milli Eğitim Konferans Salonunda yapıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, öğrenciler şiirler okudu, türküler seslendirildi, çeşitli gösteriler sundu.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, binlerce şehit verilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet olduğunu belirterek, bu emaneti sonsuza kadar korumanın gençlerin görevi olduğunu söyledi.

        Törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, protokol üyeleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

        - Adıyaman

        Adıyaman'da valilik önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

        Vali Nurullah Naci Kalkancı, törende yaptığı konuşmada, gençlerin yarınların en büyük güvencesi olduğunu söyledi.

        Binlerce şehit verilerek ve büyük özverilerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu vurgulayan Kalkancı, "Kara Fatmaların, Nene Hatunların, 'ya istiklal ya ölüm' diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Seyit Onbaşıların, siz tarihi tarih yapan Barborosların, Ulubatlı Hasanların torunlarısınız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir." ifadelerini kullandı.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının gösterileriyle devam eden törende, Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi gösteri sundu.

        Törene, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Emniyet Müdürü Metin Alper, vali yardımcıları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

        - Kilis

        Kilis'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Buradaki törenin Beşevler Spor Salonu'nda devam eden programda, öğrenciler tarafından gösteriler sunuldu.

        Okullar arası spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediye verildi.

        Törene, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Avcı, Emniyet Müdürü Günter Şenses, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Başaklıgil ile öğrenciler katıldı.

        - Malatya

        Malatya'da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Sadi Fındıklı, programın açılışında yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadele'nin başladığını dile getirdi.

        Vatan için canlarını feda eden şehitleri minnetle yad ettiklerini ifade eden Fındıklı, şöyle konuştu:

        "Dün askerleri ve toplarıyla yurdumuzu işgal etmek isteyen düşman milletler, bugün taktik değiştirerek, taşeron örgütlerle iş birliği yaptı. 15 Temmuz'da cennet vatanımıza kast eden yurt dışı mihraklar yerli iş birlikçileri hain FETÖ ile kalleşçe saldırıya geçti. Milletin vatanına ölümüne sahip çıkma iradesi karşısında paramparça oldular."

        Fındıklı, İsrail saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden Filistinliler için Türkiye'de ilan edilen 3 günlük yastan dolayı törenin eğlence bölümünü iptal ettiklerini söyledi.

        Konuşmanın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik ve karate ekibi gösteriler sundu.

        Programda Malatya Valisi Ali Kaba, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya Büyükiehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta 2017-2018 yıllarında alanlarında başarı elde eden sporculara madalyalarını verdi.

        - Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş'ta Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Törenin ardından dev Türk bayrağı açan gençler Osman Sayın Spor Salonu'na büyükşehir belediye bandosu eşliğinde yürüdü.

        Osman Sayın Spor Salonunda devam eden programda, öğrenciler tarafından tekvando, judo, okçuluk ve jimnastik gösterileri sunuldu.

        Vali Vahdettin Özkan ve beraberindekiler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce açılan spor standlarını gezdi.

        Törene, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz ile öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler