Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 99. yıl dönümü olan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları’nda coşkulu bir şekilde kutlandı.

        GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Zeynep Özharat ve Mustafa Filik’in sunuculuğunu yaptığı kutlama etkinlikleri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Öğrenciler ve öğretmenlerin tam kadro katıldığı etkinlikte; GKV Özel Liseleri Müdürü Hakan Anlıaçık, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, “Türk gençliği, dün olduğu gibi bugün de Ata’sının izindedir. Türkiye Cumhuriyeti, Türk gençleriyle birlikte ilelebet payidar kalacaktır” dedi. 19 Mayıs 1919’un Türk tarihindeki öneminin vurgulandığı kutlamada, GKV Anadolu Lisesi 9A sınıfı öğrencisi Seher Çalık, Mesut Tarcan’ın “Bandırma Vapuru” şiirini okudu. Fen Lisesi 9A sınıfı öğrencisi Beşir Efe Saraçoğlu, Atatürk’ün Samsun’a çıkışı hakkında bilgiler verirken, Anadolu Lisesi 10 A sınıfı öğrencisi Cansu Erpolat ise Cahit Külebi’nin “Bir Gemi Yanaştı Samsun’a” adlı şiirini seslendirdi.

        Fen Lisesi 9A sınıfı öğrencisi Beşir Efe Saraçoğlu, “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni okurken, GKV Özel Liseleri Anadolu 9A ve 9B sınıfı öğrencileri, Hüseyin Utku Çapan’ın liderliğinde “Gençliğin Ata’ya Cevabı”nı coşkuyla okudu.

        Atatürk’ün yaşamından kesitlerin anlatıldığı kutlama töreninde, lise öğrencileri Ali Tuna Küçükparmak, Deniz İrem Gündoğdu, Ömer Faruk Gülşen, Deniz Özaslan, Özgür İkidağ mini konser verdi.

        Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi’nin muhteşem gösterisiyle son bulan kutlamaların ardından GKV’li öğrenciler okul bahçesinde gün boyu devam eden ve eğlenceli birçok etkinliğin gerçekleştirildiği Gençlik Şöleni’ne katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler