Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş 2 köpek bulundu

        Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yol ortasında silahla vurulmuş iki köpek bulundu. Ölen ikinci köpeğin hamile olduğu ortaya çıktı.

        İHA'nın haberine göre, İslahiye ilçesi Hatay Bulvarı'nda 2 köpek tabanca ile vurulmuş halde bulundu. Kanlar içerisindeki köpeklere, hayvanseverlerin girişimi ile olay yerine gelen veteriner hekim Yusuf Yıldızgil müdahale etti. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından da tabanca ile vurulduğu tespit edilen köpeklerden biri olay yerinde öldü. Ölen hayvan, olay yerindeki hayvanseverler ve vatandaşlar tarafından boş bir alana gömüldü.

        YARALI KÖPEĞİ KURTARMAYA ÇALIŞTILAR

        Yaralı köpeğin ise hamile olduğu belirlenirken, hayvanın yaşaması için olay yerindeki vatandaşlar ve görevliler büyük çaba sarf etti. Kan kaybı yaşayan köpeğin üşümemesi için üzeri örtülürken, köpek ilk müdahalesinin ardından Gaziantep'e gönderildi.

        Gaziantep Canlı Hayatı İyileştirme Derneği (CAHİDE) Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş Tosun, hayvanlara yapılan işkence ve öldürülmelerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, "Söylenecek çok şey yok. Bu bir vahşet, resmen vahşet. Ya zehirlenerek ya da silahla vurularak hayvan öldürülüyor, Ya da hayvanlara çeşitli işkenceler yapılıyor. Artık bu köpek ölümlerinden bıktık. Bunların da canı var. Nedir bu hayvanların suçu" diye konuştu.

        CAHİDE yetkilileri tarafından tedavi amacıyla Gaziantep'e götürülen hamile köpeğin de öldüğü belirtildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ