Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gaziantep'teki düğüne yönelik bombalı saldırı davasına devam edildi

        Gaziantep'te sokak düğününü hedef alan, 57 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin davanın, güvenlik gerekçesiyle nakledildiği Kayseri'de görülmesine devam edildi.

        Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi gerekirken, tutuklu ve müşteki sayısının fazlalığı nediyle adliyenin konferans salonunda yapılan duruşmada, tutuklu sanıklar Abdurrahman el-Najjar, Enes Karataş, Ahmet Köşgeroğlu Hacı Polat, Hasan Uzun, Mehmet Karakurt, Yunus Sarı ve bazı müştekiler ile avukatları hazır bulundu.

        AA'nın haberine göre; sanıklardan Mehmet Şahin Erğan, tutuklu bulunduğu Adana F Tipi Cezaevinden, Ali ve Mehmet Çalıkuşu ile Fadile Cebael tutuklu bulunduklarıGaziantepL Tipi Cezaevinden, dosyası bu dava ile birleştirilen tutuksuz sanık H.N.C. iseGaziantepAdliyesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya katıldı.

        Duruşmada dinlenen müştekilerden Faysal Kalay, olayın yaşandığı yerin üç sokak ilerisinde oturduğunu ve patlama sırasında olay yerine yakın olduğunu söyledi.

        Patlama sesini duyduktan sonra olay yerine koştuğunu belirten Kalay, "Arkadaşımı görünce aklıma oğlum Murat geldi. Olay yerine birkaç kez bakmama rağmen oğlumu bulamadım. Daha sonra yerde yattığını fark ettim. Oğlum öldü, şikayetçiyim." dedi.

        Müştekilerden Süleyman Caner de olay esnasında fabrikada çalıştığını anlattı. Patlamanın ardından kızının kendisini aradığını ve patlama meydana geldiğini söylediğini ifade eden Caner, "Kızım, düğün yerindeki oğlum Metin'in yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. Hastaneye gittim, oğlumun öldüğünü öğrendim. Şikayetçiyim." diye konuştu.

        Müştekilerden Tevfik Eryılmaz ise patlama sırasında olay yerine biraz uzakta olduğunu, eşi Kıymet ve oğlu Devran'ın ise düğünde olduklarını aktardı.

        Eşinin haber vermesi üzerine olay yerine gittiğini kaydeden Eryılmaz, "Oğlumu yerde yatarken bulup hastaneye götürdüm ama kurtaramadık. Şikayetçiyim." dedi.

        Müştekilerden Hüseyin İlter, patlamada eşi Şükran ve kardeşi Yusuf'un yaralandığını, sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade etti.

        Mahkeme heyeti, kapalı oturumda tutuksuz sanık H.N.C'nin ifadesini aldı.

        Öğleden sonra devam edilmek üzere duruşmaya ara verildi.

        NE OLMUŞTU?

        Gaziantep'te 20 Ağustos 2016'da terör örgütü DEAŞ'ın sokak düğününü hedef alan bombalı saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 57 kişi yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında 16 Ekim 2016'da hücre evine düzenlenen operasyonda örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cebael, Şehitkamil ilçesinde saklandığı evde operasyonla etkisiz hale getirilmiş, aynı gün başka bir canlı bomba ise üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 3 polis şehit olmuştu.

        "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "kasten öldürme", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından cezalandırılmaları talebiyle 11 sanık hakkında açılan dava, kamu güvenliği gerekçesiyle Kayseri'ye nakledilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ