Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Gaziantepspor kapatılacak mı? - Ekonomik açıdan zor günler geçiren Gaziantepspor, bir dönem Türk futboluna transfer satışlarıyla damga vuruyordu! - Futbol Haberleri
        1

        Türk futbolunun köklü kulüplerinden Gaziantepspor, aralıksız 27 yıl mücadele ettiği Süper Lig'den geçen sezon düşmüştü. Ekonomik açıdan zor günler geçiren kırmızı-siyahlılar, bu sezon TFF 1. Lig'de 22,39 yaş ortalamasıyla mücadele ederek ligin en genç ekibi oldu.

        2

        Gaziantepspor, 2017'nin son gününde yapılan açıklamayla birlikte gündeme bomba gibi düştü. 49 yıl önce dönemin belediye başkanı Abdulkadir Batur başkanlığında 58 kurucu üyeyle kurulan kulübün 110 milyondan fazla borcu var. Kulüp başkanı Huzeyfe Durmaz, maddi kaynak olmadığı için çalışanlar ve futbolcuların antrenman ile maçlara çıkmayacağını açıkladı. Bugün kentte Gaziantepspor'a destek için kentte yöneticiler, futbolcular ve taraftarlar bir araya gelerek çağrıda bulundu. Başkan Huzeyfe Durmaz, kulübün kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.

        3

        TFF 1. Lig'in son sırasında bulunan ve iflasın eşiğine gelerek adeta yaşam savaşı veren kulüp için herkes aynı soruyu soruyor: Koskoca Gaziantepspor nasıl bu hale geldi? Uzun yıllardır üç büyükler başta olmak üzere birçok kulübe büyük meblağlara önemli oyuncular satan kulüp, nasıl ekonomik olarak darboğaza düştü? Fanatik'te yer alan habere göre işte Ayhan Akman'dan Preko'ya, Tabata'dan Olcan Adın'a kadar Gaziantepspor'un sattığı en önemli oyuncular!

        4

        GÖKHAN GÜLEÇ

        2005/2006 sezonunda Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Gaziantepspor'un 20 yaşındaki forveti Gökhan Güleç'i çok istemişti. Transfer 250 bin Euro'ya bitmişti.

        5

        OĞULCAN ÇAĞLAYAN

        Türkiye'de onlarca "geleceğin 10 numarası" olarak gösterilen ve bir türlü istenilen seviyeye gelemeyen Oğulcan Çağlayan, 2014/2015 sezonunda Gaziantepspor'dan Kayseri Erciyesspor'a 365 bin Euro'ya transfer olmuştu.

        6

        ORKAN ÇINAR

        Geçtiğimiz sezon Gaziantepspor'da iyi bir peformans sergileyen Orkan, çalışmasının karşılığını Beşiktaş'a transfer olarak aldı. Siyah Beyazlılar, Gaziantepspor'a 22 yaşındaki oyuncu için 450 bin Euro ödedi.

        7

        FATİH TEKKE

        Türk futboluna damgasını vurmuş, gol kralı oyunculardan Fatih Tekke de Gaziantepspor'da müthiş bir performans sergilemişti. Fatih Tekke, 2002-03 sezonu başında 500 bin Euro'ya Trabzonspor'un yolunu tuttu.

        8

        YAW PREKO

        Gaziantep forması altında Fenerbahçe'ye attığı gollerle hatırlanan Yaw preko, Sarı Lacivertliler'de istenilen performansı sergileyememişti. Preko, 99-2000 sezonu başında o dönem için yüksek sayılabilecek bir bonservis ücreti olan 1,5 milyon dolara Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.

        9

        EKREM DAĞ

        Beşiktaş'ta oyandığı dönemde Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde açtığı dondurmacıyla gündeme gelen Ekrem Dağ 2008-09 sezonu başında Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a 1 milyon Euro'ya transfer olmuştu.

        10

        ANTONIO DE NIGRIS

        15 Kasım 2009'da hayatını kaybeden De Nigris, attığı gollerden sonra gol sevinçlerinde yüzüne taktığı maskeyle hatırlanıyordu. O da 2007-08 sezonunda 1 milyon 100 bin Euro'ya Gaziantepspor'dan Ankaraspor'a gitmişti.

        11

        İBRAHİM ÜZÜLMEZ

        Türk futbolunun en önemli figürlerinden, belki de hiçbir zaman beğenilmeyen ama aynı zamanda vazgeçilemeyen İbrahim Üzülmez, 2000-01 sezonunda Beşitaş'ın 1,5 milyon Euro'luk bonservis ödemesiyle Siyah Beyazlılar'a gelmişti.

        12

        HAKAN BAYRAKTAR

        Gaziantepspor'da harika performansıyla göz dolduran Hakan Byaraktar, 2001-02 sezonu başında Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Sarı Lacivertliler, takımda bekleneni hiçbir zaman veremeyen Hakan Bayraktar için 1 milyon 600 bin Euro bonservis ücreti ödemişti.

        13

        BATISTA

        Brezilyalı Batista'da Gaziantep'in müthiş keşiflerindendi. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle orta sahada adeta dinamo görevi gören Batista, 1 milyon 600 bin Euro'luk bonservisle 2001-02 sezonu başında Galatasaray'a gitmişti.

        14

        SERDAR KURTULUŞ

        Gaziantepspor, formu düşen oyuncuları yeniden hayat döndürmekte de başarılı bir kulüptü. Bu tür oyunculardan bir tanesi de Bursaspor'dan Beşiktaş'a transfer olan ancak istenileni veremeyen Serdar Kurtuluş'tu. Serdar Gaziantepspor'da iyi bir performans sergiledi ve 2013-14 sezonu başında 1 milyon 750 bin Euro'luk bonservisle yeniden Beşiktaş'ın yolunu tuttu.

        15

        KEMAL ASLAN

        Gaziantespor'un yetiştirdiği en önemli futbolculardan olan Kemal Aslan, harika performansı sonucu 2 milyon Euro'luk bonservisle Fenerbahçe'nin yolunu tuttu ancak sakatlıklar her zaman ona hep engel oldu.

        16

        MUHAMMET DEMİR

        Bursaspor altyapısından yetişen Muhammet Demir, takasla 2010-11 sezonu devre arasında Gaziantespor'a transfer olmuştu. Burada uçuşa geçen Muhammet Demir, hep 4 büyüklerle anıldı ve sonunda 2 milyon 750 bin Euro'ya Trabzonspor'a gitti.

        17

        İBRAHİM TORAMAN

        Beşiktaş'ın sembol isimlerinden olan İbrahim Toraman, 2004-05 sezonu başında o dönem çok güçlü bir kadro kuran Siyah-Beyazlılar'a transfer oldu. Toraman için ödenen bonservis bedeli 3 milyon Euro'ydu.

        18

        OLCAN ADIN

        Fenerbahçe altyapısından çıkan Olcan, o dönem şampiyonluklar kazanan güçlü Fenerbahçe kadrosunda kendisine yer bulamadı ve Gaziantepspor'a gitti. Burada iyi bir performans sergileyen Olcan 2011-12 sezonunda 3 milyon 250 bin Euro'luk bonservis bedeliyle Trabzonspor'a gitti.

        19

        DANY NOUNKEU

        Galatasaray'da yaptığı ilginç ve büyük hatalarla adeta taraftarı çıldırtan Dany, Gaziantepspor'da ise çok üst düzey bir performans sergiliyordu. Kamerun asıllı Fransız stoper 2012-13 sezonu başında 3 milyon 300 bin Euro'luk bonservis bedeliyle Galatasaray'a transfer olmuştu.

        20

        ELVİR BOLİÇ

        Fenerbahçe tarihine geçen forvetlerden Elvir Boliç, kendisini Gaziantepspor'da göstermişti. Boşnak forvet 1995-96 sezonu başında o dönem için bir hayli yüksek bir meblağ olan 4 milyon dolara Sarı Lacivertliler'e gelmişti.

        21

        SAMUEL JOHNSON

        Fenerbahçe'nin Ganalı orta saha oyuncusu mücadelesiyle her zaman takdir toplardı. Taraftarın sevgilisi olan Johnson, vatandaşı Yaw Preko'yla birlikte İstanbul'un yolunu tutmuştu. Fenerbahçe, Johnson için Gaziantepspor'a tam 5 milyon dolar ödeme yapmıştı.

        22

        İSMAİL KÖYBAŞI

        Beşiktaş kariyerinde çok ciddi sakatlıklar atlatan ancak Şenol Güneş'in ilk senesinde iyi bir performans sergileyen İsmail Köybaşı, 2009/2010 sezonu başında 5,5 milyon Euro'ya Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a transfer olmuştu.

        23

        AYHAN AKMAN

        Kırmızı-Siyahlılar'daki müthiş performansı Ayhan Akman'ı o dönem en çok konuşulan oyuncularından biri yapmıştı. Ayhan, Türk futbolunun en yüksek bedellerinden biri olan, hatta bırakın 90'lı yılların sonunu bu dönem için bile bir hayli yüksek bir ücret olan 8 milyon dolara Beşiktaş'a transfer olmuştu. Sezon 1998-99'du.

        24

        RODRIGO TABATA

        Ve işte geldik en çok konuşulan isme... Bir futbolcu performansından çok onun için ödenen bonservis bedeliyle haber olur mu? Tabata için bu sorunun cevabı tabii ki evet. Hem de senelerce... Brezilyalı oyuncu, Gaziantep'teki harika performansını Beşiktaş'ta belki devam ettirecek fırsatları bulamadı ama Siyah-Beyazlılar, 2009-10 sezonu başında onun için 8 milyon Euro ödemişti. Bu transfer hiçbir zaman unutulmadı hatta Beşiktaş'ın Gaziantepspor'a yaptığı "büyük kıyak" olarak lanse edildi ve çok tartışıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ