Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci- Halkalı banliyö hatları 2018 açılacak
        1

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2013’te yenileme çalışmaları nedeniyle kapatılan İstanbul’un Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci- Halkalı banliyö hatlarının açılış tarihini 2018 olarak açıklarken Habertürk, banliyö hatlarında yaklaşık 4 yıldır süren yenileme ve inşaat çalışmalarında gelinen son aşamayı drone’la havadan görüntüledi.

        2

        Haydarpaşa-Pendik arasında 29 Mayıs 1969’dan bu yana hizmet veren tren hattı 19 Haziran 2013’teki yapılan son seferin ardından kapatılmıştı.

        3

        Hizmete açılan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesiyle entegre olarak çalışması planlanan hattaki yenilenme çalışmaları nedeniyle, raylar sökülmüş, pek çoğu tarihi eser statüsünde bulunan istasyonların da yenilenmesine karar verilmişti.

        4

        Seferlerin durmasının ardından uzun yıllardır patika yol haline gelen tren hatlarında, bugünlerde çalışmalara hız verildi.

        5

        Gazete Habertürk'ten Uzay Kesmen'in haberine göre hattın pek çok bölümünde çalışmalar eşzamanlı olarak yürütülürken, şu anda yeni istasyonların yapım ve rayların döşeneceği zeminin sağlamlaştırma işlemleri de belli noktalarda sürüyor.

        6

        Hattın bir bölümünde rayların döşenmesi işlemleri de devam ediyor. Bakanlığın ‘Gebze-Halkalı banliyö hattının iyileştirilmesi’ projesi kapsamında ise mevcut 2 demiryolu hat sayısının 3’e çıkarılarak, altyapının tamamı yenileniyor.

        7

        Bu sayede, iki hatta banliyö trenleri çalışırken diğer hat ise şehirlerarası yük ve yolcu trenleri tarafından kullanılacak.

        8

        Banliyö hatlarının Marmaray Projesi ile entegrasyonu sağlandığında, Gebze’den Halkalı’ya 105 dakika, Bakırköy’den Bostancı’ya 37 dakika ve Söğütlüçeşme-Yenikapı arası ise 12 dakikada seyahat edilebilecek.

        9
        19
        20

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ