Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İşte akıllı şehir: Her gün İstanbul nüfusunun 2 katını taşıyor - Teknoloji Haberleri
        1

        2017 yılında akıllı şehir olmanın tanımı, yalnızca hızlı internet bağlantısı sağlamaktan öteye taşındı. Uzmanlar trafik, kirlilik, enerji ve sürdürülebilirlik gibi çeşitli verileri analiz ederek, şehirleri daha akıllı, güvenli ve sağlıklı hale getirmeyi amaçlıyor.

        2

        Akıllı şehir kavramının kapsamı, son dönemde çevresel sürdürülebilirlik, makul fiyatlar, yerel ekonomi, eğitim ve ulaşım gibi yeni kategorilerle genişledi.

        3

        EasyPark Group tarafından tüm bu kategoriler göz önünde bulundurularak hazırlanan ‘2017 Smart Cities Index’, geleceğe en hazır şehirleri sıraladı.

        4

        Oluşturulan rapora göre, bir şehrin ilk dijitalleşme adımları 4G, Wi-Fi ve yüksek akıllı telefon kullanımıyla sağlanıyor.

        5

        Ulaşım ağının bilgi tabanlı kurulmasının gerekliliğine dikkat çekilirken, akıllı park sistemleri, trafik sensörleri ve araç paylaşım uygulamaları geleceğin şehirlerinde olmazsa olmaz görülüyor.

        6

        Raporda, dünyanın geleceğe en hazır şehirleri şöyle sıralandı:

        10

        Enerji tasarrufu odaklı şehircilik altyapısıyla dikkat çeken Cenevre, 2020 yılında karbondioksit salınımını yüzde 21’e düşürmeyi hedefliyor. Şehir en son 2005 yılında bu kadar karbondioksit salınımı yapıyordu.

        11

        8. Amsterdam, Hollanda

        12

        Olgunlaşmış bir girişimcilik ekosistemine sahip olan Amsterdam, StartupDelta ve StartupAmsterdam gibi hızlandırma programlarıyla başarılı girişimler yetiştiriyor.

        22

        Şehirdeki otobüs ve trenlerin büyük bir bölümü temiz enerjiyle çalışıyor. Yenilenebilir enerji kaynakları ülkenin enerji üretiminin yüzde 52’sini sağlıyor.

        23

        2. Singapur

        24

        Bir ada ülkesi olan Singapur, Siemens tarafından yapılan bir araştırmaya göre dünyanın en çevreci ulaşım ağlarına sahip.