Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat özür diledi - Futbol Haberleri

        Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Yahudi halkından ve kamuoyundan özür diledi.

        Süper Lig'de dün Demir Grup Sivasspor ile oynadıkları maçta taraftarların tepki gösterdiği teknik direktör Özat, karşılaşmanın sonunda kullandığı bazı ifadelerden dolayı üzüntülerini bildiren yazılı açıklama yaptı. Özat, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Yaptığım açıklamalardan anlaşılanların hümanist yapımı yansıtmadığını, insanı insan olduğu için seven aile kültüründen geldiğimi belirtmek isterim. İnsanı seviyorum, hiçbir ayrım gözetmeden. Bazen üzüntünün yarattığı kızgınlık nedeniyle konuşma sırasında çoğu zaman kullanılan kelimeler ve anlamları, söylenmek istenenin dışında algılanmasına neden oluyor. Irk ayrımının bütün biçimlerine karşı olan biri olarak, böyle bir cümle sarf etmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyor; Yahudi halkından ve kamuoyundan özür diliyorum. Barış içerden gelir, kalbimde barış var."

        Özat, Demir Grup Sivasspor ile yapılan maçın ardından "Ben asla, bırakın Ankaragücü'nü, Yahudi takımı olsa ekmeğini yediğim yere laf etmem. Ben Ankaragücü'nün ekmeğini yedim, beni teknik direktörlüğe başlatan kulüptür." ifadelerini kullanmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ