Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Gerard Butler Geostrom

        2017’nin enakıldakalanolaylarından biri kuşkusuzAtlantik’in kasırga sezonuydu.Harvey, Irma, Maria ve Nate,Amerika’yı ele geçirdikten sonra Ofelya, Britanya’yı etkisi altınaaldı.

        HT Cumartesi'den Arda Işık'ın haberine göre, hayatı boyunca defalarcakasırgalarla karşı karşıya kalan,ülkesi Ofelya Kasırgası’nınetkisi altına giren İskoç oyuncuGerard Butler, dünyayı uzaydangelen kasırgalara karşı korumaya çalıştığıGeostorm filminin perde arkasını anlattı...

        Karakterin Jake Lawson’labağdaştın mı?

        Aksiyon filmlerinde, savaşçı ruhluve fiziksel olan karakterleri çok kezoynadım. Geostorm’da ineklik eklenmişbir bilim insanını oynamak keyifliydi.Jake aynı zamanda biraz tuhaf, diğerinsanlarla arası pek iyi değil, tek fikirli,inatçı ve kibirli. Jake’in rolü uzayistasyonundaki diğer bilim insanlarıylanasıl anlaşacağını öğrenmesiyle ilgili...Özellikle kardeşiyle bağlantı kuruyor.Jake kardeşiyle birlikte dünyayıgeostorm’lardan kurtarmak içinsavaşmak zorunda.

        Meteoroloji ya da uzayistasyonlarıyla ilgili araştırma yaptınızmı?

        NASA’da bazı astronotve bilim insanlarıylatanıştım. YönetmenimizDean Devlin senaryodakibilimin, gerçekten çok uzakolmasından endişeliydi,bu yüzden NASA’danbirilerini çağırıp “Bakın,ben dünyanın etrafındakikalkan inşası, uydu sistemive uzay istasyonuyla ilgilibir şeyler yazıyorum.Ne kadar çılgınca değilmi?” dedi. Ve biliminsanları “Aslına bakarsak pek deçılgınca değil. Biz bunun gibi şeylerkonuşmuştuk ve kendimize bir gün hava durumunu kontrol etmenin mümkünolup olamayacağını sorduk” diye karşılıkverdiler. Büyüleyici bir konu.

        Seyahatleriniz esnasında filmdekigibi çılgın hava koşullarıyla karşılaştınızmı?

        Evet, birçok kez. Unutulmaz SandyKasırgası’nda New York’taydım.Dairemde birkaç gün kapalı kaldım.Çekim için İzlanda’dayken 1 ayda 4kasırga yaşadım. Bir gün yanımızdakiotelin çatısı uçmuştu. 3 kez kampımızokyanusa uçtu. Geçtiğimiz günlerdeUtah’ta binlerce mil bisiklet sürdüm ve birkaç tane fırtınaya benzertornado yaşadım. Saatte yaklaşık60 mil gidiyorduk, daha önce hiçkarşılaşmadığım kör edici fırtınalarüstümüze geliyordu. Havalanacağınısanmıştım.

        Filmdeki setler yaşadıklarınızabenziyor muydu? Muazzam setlerdeçalışmak nasıl bir deneyim oldu?

        Setlerimiz olağanüstüydü. Böylesetlerde hiç çalışmamıştım ve yapımtasarımcımız Kirk Petrucelli müthişiş çıkardı. Setlerde dolaşırkenfarklı yerlere geçiş yapıyordum.Çeyrek mil koridorlar ve tünellervardı, hatta aylar sonra bile oradakayboldum. Setlerin ayrıntıları,özellikle Uluslararası Uzayİstasyonu’ndaki tersane veNASA Yer Kontrol Merkeziolağanüstüydü. Çalışmakve kaybolmak için inanılmaz biryer. Kimi zaman gerçekten bir uzayistasyonunda gibi hissediyordum. Uzaymekiğinde otururken bu seyahati Jake’leyapıyormuşum gibiydi. Jake’in kız kardeşi Hannah’ıoynayan Talitha Bateman’le bazıduygusal sahnelerimiz var.O sahneler favorilerim. Beni şaşırttılar.Talitha harikaydı, bana oyunculuğuöğretiyordu! Onla olan sahnelerimizgüzelce yazılmıştı,

        Jake’in, Jim Sturgess tarafındancanlandırılan kardeşi Max’la ilişkisinasıl?

        Duygusal bir ilişki ama Jim ve beneğlendik. İki kardeş de fazlasıyla hırslıve genelde birbirlerine kızgınlar. Jake,hayatında ters giden her şey için haksızcaMax’ı suçluyor. Burada Jake, küçükkardeş gibi, büyümeli ve ağabey olmayıöğrenmeli. Bu durum, onları çılgınaçeviren eğlenceli etkileşimlere yolaçıyor.

        Uzay istasyonundaJake, uluslararası aktörtopluluklarının canlandırdığıbilim insanları ve astronotlardankurulu takıma liderlik yapıyor.Onlarla çalışmak nasıldı?

        Tam bir cümbüştü. Uluslararasıekip, filmin küresel ölçeğiniyansıtıyor. Her ne kadar farklıülkelerden ve kültürlerden gelsekve bazen farklı şekillerde düşünsekde her zaman karşılıklı saygı vardı ve çokeğlendik. Herkes bu film için hazırdı veego yoktu. Birlikte güzelce harmanladık.Hepimiz büyük, eğlenceli bir filmyapacağımızı biliyorduk.

        Seyircilerin Geostorm’dan nealmasını umut ediyorsunuz?

        Bu filmden alınacak çok şey. Özündeinsanların bir araya gelmesiyle ilgili.Özellikle afet filmlerinde bu her zamanilham verici bir mesaj. Ardından, keyif aldığınız komplo hikâyesi var. Filmeğlenceli, içten ve heyecanlı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ