Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 52,5 ile Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 87,5 oy oranı ile Giresun’da en fazla desteği veren ilçe Çamoluk oldu.

        Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) temellerinin atıldığı ilçe olarak bilinen ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin de ilçesi olan Alucra ilçesi ise yüzde 85,3 ile en fazla oy oranına sahip ikinci ilçe oldu.

        Çamoluk ve Alucra ilçelerini ise, yüzde 81, 5 ile Dereli, yüzde 79, 3 ile Yağlıdere, yüzde 79, 1 ile Şebinkarahisar ve yüzde 78, 4 ile Güce ilçesi takip etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ise Giresun’da en az oy oranı yüzde 53,4 ile merkez ilçeden çıkarken, bu oranı yüzde 60, 5 ile Görele ilçesi takip etti.

        Milletvekilliğinde ise Giresun’da Cumhur İttifakına en fazla oyu veren ilçe yüzde 87,7 ile Çamoluk olurken, onu izleyenler ise, yüzde 86,3 ile Alucra, yüzde 79,7 ile Çanakçı, yüzde 79, 5 ile Dereli, yüzde 79, 3 ile Yağlıdere ve yüzde 79, 1 ile Şebinkarahisar oldu. Cumhur ittifakına en az desteği verenler ise, yüzde 53, 3 ile merkez ilçe, yüzde 60, 8 ile Piraziz ve yüzde 61, 5 ile Görele ilçesi oldu.

        Giresun geneli ise yüzde 64, 4 ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler