Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Gökhan Gönül: Cenk Tosun için 100 milyon euro konuşulabilir - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş'ın tecrübeli isimlerinden Gökhan Gönül, Tivibu Spor'a özel bir röportaj verdi ve sezon hedeflerinden bahsederken, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı ile ilgili konuştu. Gökhan ayrıca, sakatlıkları ve yabancı sınırlaması ile ilgili de görüşlerini paylaştı.

        Gökhan Gönül, yaşadığı sakatlıklarla ilgili olarak "Uzun bir maç temposu vardı ve burada puan kayıpları oldu. Şampiyonlar Ligi istediğimiz gibi gidiyor ama, ligde kayıplar yaşadık. Bu dönemi en az puan kaybıyla geçirdik diye düşünüyorum. İnşallah böyle devam eder. Geçen sezon, 1 sezon neredeyse sakat oynadım. Ayağımda bir sorun vardı. Ağrılarımı en az indirgediler, maçlara öyle çıktım. Lig bitince dinlenince geçeceğini düşünüyorlardı. Dinlendim, sezon başlayınca tekrar ağrılar başladı. Sezon bitince niye ameliyat olmadın diyorlar ama, tahmin edilen, sezon bitince geçmesiydi. Sadece 1 sakatlığım vardı, bunun dinlenerek geçebileceğini düşünürken, geçmedi. Uzun bir süre bekliyordu beni ama, doktorumun söylediği de, çok kısa sürede toparlanıp başladığımdı. Onlar 3, 3,5 ay bekliyordu, ben 2 ayda başladım.Ağrıları tolere edebiliyorum. Her sakat olduğumda, Gökhan bu hafta oynamayacak dediklerinde çıktım ve oynadım. İğne olup oynadım. Sürekli Gökhan ve sakatlık yan yana geldiğinden dolayı insanlar çok sakatlandığımı düşünüyor. Son 10 seneye baktığımızda, benim ortalamam yılda 38-39 maç, bu bence hiç az bir oran değil. Geçen sene bile Gökhan çok sakattı diye konuşuluyor, 35-36 maç oynamışım. Monaco maçında, beni ameliyat etmek için gerçekleşen operasyonun ağrısıydı. Dizimden bir operasyon geçirdim, orayı kesmek için yaptıkları müdahale... 2 ayda dönünce, toparlanması için gereken süreden önce çıktığım için böyle oldu. Bu hafta her şey bitecek diye düşünüyorum" dedi.

        REKLAM

        "TÜRKİYE LİGİ DIŞARIDAN GÖRÜNDÜĞÜ KADAR KOLAY DEĞİL"

        Beşiktaş'ın Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'ndeki performansını değerlendiren Gökhan Gönül, "Oyuncuların performansı ile ilgili değerlendirme yapmam yanlış olur belki ama, Medel önemli takımlarda oynadı, yedek oyuncu olarak gelmedi. Buraya geldiğinde, önündeki oyuncular çok iyi performans sergilemiş oyuncular. Oynaması için, önce onların üzerine çıkması gerekiyor ki, 11'de şans bulsun. Yabancı oyuncular için bir uyum süreci gerektiği gerçek. Bizim Türkiye Ligi dışarıdan göründüğü kadar kolay değil. Şampiyonlar Ligi'nde daha iyiyiz, çünkü onlar da top oynamaya çalışıyorlar. Türkiye'de daha zor oluyor. Siz büyük takımsınız, rakibinizi açmak için çok fazla oyuncuyla rakip sahaya gitmek zorunda kalıyorsunuz. 10-11 kişiyle yapılan savunmayı açmak için, ligde zorlanıyorsunuz. Yeni yabancıların buna da alışması gerekiyor. Dışarıdaki gibi sadece futbol oynamaya çalışan oyuncular yok burada. Necip de abi bir an önce gel de, orada oynamak istemiyorum diyordu. Necip, 'Abi defans yapıyorum, niye ileriye çıkmıyorsun diyorlar, ileri çıkıyorum, neden defans yapmıyorsun diyorlar' diyor. Ellerinden geleni yaptılar, oynadılar da. Herkes kendi mevkisinde oynamak ister" ifadelerini kullandı.

        "TABİİ Kİ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN HAVASI BAŞKA"

        Maç seçtikleri yönündeki eleştirilere de cevap veren Gökhan Gönül "Bir oyuncunun maç seçtiğini görmedim. Tavla bile oynasa bir oyuncu, kazanmak ister. Genlerinde var bu. Türkiye Ligi'nde oyuncu kazanmamak için mi çıkıyor, daha az mı motive oluyor. Tabii ki Şampiyonlar Ligi'nin havası başka. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde herkes top oynamak istediği için, topu ayağınıza aldığınızda, daha rahat oynayabiliyorsunuz. Orada herkes sadece savunma yapmak istemiyor. Şimdi başarılısın, o yüzden öyle diyorsun diye de düşünebilirler, tamamen yanlış. Gruptan çıktıktan sonra önemli aslında, elenince bitiyor. Ligi tolere etmek için 34 hafta var, maçlar daha tolere edilebilir" diye konuştu.

        ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEKİ HEDEFLERİ...

        Gökhan Gönül "Kazanmak için çıkıyoruz her maça. Böyle bir başarıyı kimse beklemeyebilir, ama futbolcu kazanmak için sahaya çıkar. Lider çıkmaya çok yakınız, ama çıkamayabiliriz. Orası Şampiyonlar Ligi, önceden görmek imkansız. Bizim ligdeki derbiler gibi. Şampiyonların Ligi olduğu için her şey olabilir" diyerek Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak istediklerini ifade etti.

        REKLAM

        "CENK TOSUN İÇİN 50-70-100 MİLYON EURO KONUŞULABİLİR"

        Takım arkadaşı Cenk Tosun'un performansıyla ilgili de konuşan Gökhan Gönül "Cenk Tosun her maç 2-3-5 tane atsın, o attıkça takım olarak kazanıyoruz. Onun adına çok seviniyorum. Geçmişine baktığımız zaman, Antep'ten buraya bedelsiz geldi galiba. İkinci, üçüncü forvet olabilir mi diye düşündüler belki de. Şimdi 20-30 milyon euroya transfer olabilir mi düşüncesi var. Ben de diyorum ki, Cenk sen böyle devam edersen, 50-70-100 milyon euro da konuşulabilir. İnşallah böyle devam eder. Fikret Orman olsam... Olmayayım ya. Kendi evlatları gibi görüyor hepimizi. Kulübü de düşünüyor, çok değer veriyor, her şeyini verdi gördüğüm kadarıyla. Her adımı atıyor. Beşiktaş'ta onun evlatlarından biri olduğum ve bize böyle yaklaştığı için çok teşekkür ediyorum. Başkan karar versin ona" dedi.

        "SONUCUN NASIL BİTTİĞİ ÖNEMLİ"

        "Futbol çok garip. Mesela G.Birliği maçı gayet normal başlamışken, hiç beklemediğimiz bir anda gol yedik. 2. yarı tam oynamaya başladık derken, Babel istemediği bir pozisyonda kırmızı kart gördü. Bir gol yedik, yüklendik, bir 10 dakika daha olsa belki çevirecektik. Maça nasıl başladığın değil, sonucun nasıl bittiği önemli. Maçın anlık durumuna göre değişiyor. Arada bazen hafta içi maç oynuyorsunuz. Haftada bir maça çıktığınız dönemki enerji başka, 3 günde bir oynayınca başka. Türk takımları olarak 3 günde bir maça alışık olmadığımız için, sadece biz değil zamanında başka takımlar da yaşadı. Bu hafta 2 deplasman ve arada Şampiyonlar Lig oynadık. Bu sefer 2 deplasmanı kazandık, Şampiyonlar Ligi'nde berabere kaldık. Değişiyor, anlık durumlar"

        REKLAM

        MİLLİ TAKIM...

        Milli Takım'da yaşananlarla ilgili de konuşan Gökhan Gönül "Son dönem, özellikle 1-2 senede milli takım ile ilgili o kadar spekülasyonlar, olmayan, olan şeyler, abartılan o kadar çok şey var ki... Belki de biraz oluruna bırakmak lazım. Bir izlemek lazım. Hem sevinci, hem de üzüntüleri ağır yaşayan kişiler olduğumuz, ülke için duygusal insanlar olduğumuz için aşırı tepkiler veriyoruz. Bir hoca maç kaybediyor, yerden yere vuruyoruz, sonra 1 maç kazanıyor, göklere çıkarıyoruz. Milli Takım'da yaşanmamış şeyleri, yaşanmış gibi anlatan kişiler oldu. Gerçekten insanların midesi bulandı artık milli takım ve sorunlar yüzünden. Bizi de eleştiriyorlar, şu gelmesin, bu gelmesin. Tamam ben gitmeyeyim, benden daha başarılı varsa o gelsin, o başarılı olsun. Milli Takım'da geçmiş dönemdeki kimse oynamasın ve 20-21 yaşındaki çocuklar gelsin ve tüm maçları kazansın. Ben çağrılıyorsam, bunun kararını ben vermiyorum ki, seçim hocanın. Ben oynamayacağım mı diyeyim? Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bazen başarılı olursun, bazen olamayabilirsin. Selçuk'un son dakika golüyle maçı kazanıyorsun, şampiyonaya gidince çok iyi oluyorsun da, sonra elenince çok kötü oluyorsun. Benim yerime başkası oynasın, benden daha başarılı olsun ben istiyorum. Keşke beni çağırmasınlar, benden daha iyi oyuncu bulsunlar ki, başarılı olsunlar, ben de bu ülkenin vatandaşı olarak gurur duyayım. Beni çağırırlarsa da, yeri gelince canımı verecek kadar performansımı ortaya koyarım" dedi.

        REKLAM

        YABANCI SINIRI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ...

        Gökhan Gönül, yabancı sınırı hakkında ise "Yabancı sınırlaması yok, 11'i de oynayabilir. Bizde de yaşanabilir bu durum. O zaman çıksın Türk oyuncu daha iyi oynasın diyecekler. Ama bir aşama olmalı. 19-20 yaşındaki oyuncunun gelişip, görev alması gerekiyor. Büyük takımlarda kolay değil. Anlık yaşanıyor bunlar. Bir Türk oyuncuyu 11'in içine koyup, ona zaman tanıyıp, beklemek zor. Milyonlarca taraftar var ve sürekli başarılı olmak zorundasınız. Beşiktaş Allah korusun bu sene şampiyon olamasa, eleştiri başlayacak. Şartları biraz daha Türk oyuncuların oynayabileceği duruma getirmek, Milli Takım'a oyuncu kazandırmak için daha önemli olabilir" diyerek sözlerini noktaladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ