Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google'dan sürpriz atak! Blok zinciri tabanlı bir ürün üzerinde çalışıyor - Teknoloji Haberleri

        Google, kendi bulut platformuna dahil edeceği ve şirketlerin kullanımına sunacağı bir blok zinciri geliştiriyor. Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Google ayrıca bu teknolojinin şirketlerin kendi sunucularında kullanabilecekleri bir sürümünü de geliştirmeyi planlıyor.

        Ürünün çıkış tarihiyle ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.

        Blok zinciri, içerisinde kayıtların birbirine kriptografik elementlerle bağlı olduğu sürekli büyüyen dağıtık bir veri tabanıdır. Bu teknolojinin ilk uygulama alanı Bitcoin olurken, dünyanın dört bir yanından geliştiriciler blok zincirini bulut depolamadan tedarik zinciri yönetimine kadar farklı alanlarda uygulamak için çalışıyor.

        Ortaya çıkan söylentilerüzerine bir açıklama yapan Google Kıdemli Başkan Yardımcısı Sridhar Ramaswamy, Google içerisindeki ekiplerin blok zincirinin potansiyel kullanım alanlarına dair çalışmalar yaptıklarını ancak bunların henüz erken aşamada olduklarını söyledi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ