Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Google Play’de indirme sayısı rekoru kırıldı - Teknoloji Haberleri

        Akıllı telefon piyasasına hakim iki mobil işletim sisteminden Android'i Samsung, LG, HTC, Huawei, Xaiomi gibi markalar kullanırken iOS'u ise Apple'ın akıllı cihazlarıkullanıyor.

        İki taraf arasındaki bu eşit olmayan dağılım, uygulama mağazalarından indirilen uygulamaların sayılarında da Android lehine bariz bir üstünlük yaratıyor. Yapılan bir araştırmaya göre Android'in uygulama mağazası Google Play’de, 2017'nin son çeyreğinde uygulama indirilme sayısında rekor kırıldı.

        2017'nin son çeyreğinde tam 19 milyar defa uygulama indirilen mağaza, busayıyla iOS'un App Store’una da büyük bir fark attı. App Store'un %145'i kadar daha fazla ziyaret edilen Google Play, yıllık ortalama %10 gibi bir büyüme trendi gösteriyor.

        Her ne kadar indirilme sayılarında Google Play önde olsa da, iş yapılan harcamaya geldiğinde bu defa App Store'un çarpıcı üstünlüğü görünüyor. Öyle ki, iOS kullanıcıları aynı dönemde 11,5 milyar dolar gibi bir harcama yaparken, Google Play'de yapılan harcama 6 milyar dolar bandının biraz üzerinde kaldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ