Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Yeni Gmail yayınlandı! İşte e-postaya çağ atlatan özellikleri! - Teknoloji Haberleri
        1

        Google yenilenen Gmail deneyimi web üzerinden kademeli olarak kullanıcılara sunmaya başladı.

        2

        Yeni Gmail’i denemek isteyenler, ekranın sağ üst bölümündeki profil fotoğraflarının hemen altında yer alan Ayarlar (dişli) ikonuna tıklayarak, karşılarına çıkan ‘Yeni Gmail’i dene’ seçeneğine tıklayabiliyor.

        3

        Şayet bu seçenek karşınıza çıkmıyorsa, daha sonra tekrar deneyebilirsiniz çünkü Google yeni Gmail’i kademeli olarak erişime açıyor.

        4

        Yeni Gmail’e alışamazsanız, aynı menüden ‘Klasik Gmail’e dön’ diyerek mevcut sürümü kullanmaya devam edebilirsiniz.

        5

        Bugün başlayan halka açık test sürecinden sonra, Google yeni Gmail’i tüm dünyadaki kullanıcılara sunmayı planlıyor.

        6

        Yeni Gmail’in yeni özelliklerinden kimileri bugünden itibaren kullanıcılara sunulurken, bazı özelliklerin önümüzdeki haftalarda kullanıma açılacağı belirtiliyor.

        10

        Hızlı Komutlar, Sessize Al, Ekleri Gör

        11

        İmlecinizi gelen kutunuzdaki herhangi bir e-postanın üzerine tuttuğunuzda, söz konusu e-postayı arşivleme, silme, okundu olarak işaretleme, takvime ekleme seçenekleriyle karşılaşıyorsunuz. Söz konusu e-posta iletişimini sessize alma seçeneği ise en sonda beliriyor.

        12

        Ayrıca e-postalara eklenen dosyalar da içlerine girmeye gerek kalmadan ufak şekilde görüntüleniyor.

        13

        Hatırlatmalar

        14

        Yoğun e-posta trafiğine maruz kalan profesyoneller çoğunlukla her e-postaya yanıt veremiyor ve haftalarca yanıtsız kalan e-postalar olabiliyor. Gmail artık böyle durumlarda kullanıcıları uyarıyor. Bir e-postayı birkaç gün boyunca görüntülemediğinizde ve yanıtlamadığınızda Gmail bunu size hatırlatacak.

        15

        Akıllı Yanıtlar

        16

        Mobil sürümün ardından akıllı yanıtlar özelliği Gmail’in web sürümüne de geldi. Gmail, karşı tarafın gönderdiği e-postaların içeriğini anlayarak, kullanıcıların gönderebilecekleri kısa yanıt taslakları hazırlıyor.

        17

        Göze Çarpan Uyarılar

        18

        Google, istenmeyen ve tehlikeli e-postalara karşı kullanıcıları uyarırken daha kalın, büyük ve kırmızı yoğunluklu uyarı mesajları gösteriyor.

        19

        Gizli Mod

        20

        Yeni Gmail’in en heyecan verici özelliklerinin başında Gizli Mod (Confidential Mode) geliyor. Bu modu, Snapchat’in bir süre sonra kaybolan mesajlarının e-postalara uyarlanması olarak tanımlamak mümkün.

        21

        Gizli modda gönderilen e-postalar karşıdaki kişiler tarafından başkalarına yönlendirilemiyor, kopyalanamıyor, indirilemiyor ya da yazıcıdan bastırılamıyor. Ancak hâlâ bu e-postaların ekran görüntüsünün alınabilmesi mümkün.

        22

        Ayrıca göndericiler bu e-postaların belirli bir süre sonra yok olmalarını sağlayabiliyor.

        23

        Öncelikli Bildirimler (Mobil)

        Gmail’in mobil sürümü iki yeni özelliğe kavuşuyor. Bunlardan ilki, Gmail’in yalnızca önemli e-postalarda bildirimler göndererek, tanıtımlar ve bültenler gibi e-postalarda uyarı almamanızı sağlayacak.

        24

        Abonelikten Çık (Mobil)

        Mobil sürümün ikinci büyük özelliği ise istenmeyen e-postaları azaltmayı hedefliyor. Gmail, kullanıcının çok nadir olarak açtığı ancak sık sık aldığı bültenlere aboneliğini iptal etmesini önerecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ