Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos G.O.R.A adını Kosova’daki Gora Türklerinden almış

        HT Magazin'den Mehmet Çalışkan'ın haberine göre, NATO Barış Gücü’ndeki Türk askerlerinin moral gecesi için stand-up gösterisi yapmak üzere Kosova’ya giden ünlü komedyen, Gora Türkleri hakkında edindiği bilgiden oldukça etkilenerek filmin adını ‘G.O.R.A’ olarak belirledi.Dillerinde 3 bine yakın Türkçe kelime bulunan Gora Türkleri, Şar Dağları’nın etiklerinde yaşıyor.

        GORA'DAN BEYKOZ'A

        REKLAM

        Cem Yılmaz’ın devamını ‘Arif V 216’ olarak çektiği 2004 yapımı G.O.R.A, adını bir sandviç türünden değil Kosova’daki Gora Türklerinden aldı.

        ‘G.O.R.A’nın adını Cem Yılmaz’ın çok sevdiği bir sandviç çeşidi olan goralıdan aldığı sanılmıştı. Oysaki ‘G.O.R.A’, adını goralı sandviçten değil Kosova’daki Gora Bölgesi’nden aldı.

        Yılmaz’ın Şar Dağları’nın eteklerine yaşayan 20 bin Goralı Türk’ün varlığından askerlik görevi sırasında haberi oldu. NATO Barış Gücü’ndeki Türk askerlerinin moral gecesi için stand-up gösterisi yapmak üzere Kosova’ya giden Cem Yılmaz, Gora Türkleri hakkında edindiği bilgiden oldukça etkilenerek senaryosunu yazdığı ilk filmin adını ‘G.O.R.A’ olarak belirledi.

        UZAY'DAN İSTANBUL'A İNDİLER

        Goralı Türklerin adına ilham kaynağı olduğu G.O.R.A’nın devamı niteliğindeki ‘Arif V 216’nın çoğu sahnesi Beykoz’daki eski kundura fabrikasında çekildi. İzleyiciyle 5 Ocak’ta buluşacak Cem Yılmaz’ın yeni filmi ‘Arif V 216’da halıcı ‘Arif’ ile robot ‘216’ uzaydan İstanbul’a inerek heyecanlı maceraların içine sürüklenecekler.

        GORA TÜRKLERİ HAKKINDA

        Diğer ülkelerde yaşayanlarla birlikte toplam nüfusu 45 bin. Dillerinde 3 bine yakın Türkçe kelime bulunuyor. Yemekleriyle, gelenekleriyle ve giyimleriyle Balkanlar’daki Türkler ile oldukça benzerlik gösteriyorlar.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ