Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Başakşehir Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? - İlk 11 heyecanı! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasının kritik maçında lider Medipol Başakşehir ile zirvede tutunmaya çalışan Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Başakşehir, zirvedeki yerini korumak isterken Kanarya da yarıştan kopmamanın peşinde! Nefesler tutuldu, gözler bu maça çevrildi!

        2

        Medipol Başakşehir'in 4 maçlık galibiyet serisi, geçen hafta Atiker Konyaspor deplasmanında alınan beraberlikle sona erdi. 43 puanlı turuncu-lacivertliler, maça en yakın rakibi Galatasaray'ın 2 puan önünde lider giriyor. Fenerbahçe ise Başakşehir'in 5 puan gerisinde 4. sırada bulunuyor. Peki iki takımın son durumları ne? İşte maçın muhtemel 11'leri cezalı, sakat futbolcular ve tüm detaylar...

        3

        Medipol Başakşehir'de Fenerbahçe'yle oynanacak kritik maçta Konyaspor mücadelesinin son anlarında kırmızı kart gören Emre Belözoğlu, kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

        4

        Gazete Habertürk'ün haberine göre Abdullah Avcı, kırmızı kart cezalısı olan Emre Belözoğlu'nun yerine bugünkü maçta Arda Turan'a yer verecek!

        5

        Öte yandan aynı müsabakada sakatlanan Brezilyalı orta saha Marcio Mossoro'nun forma giyip giyemeyeceği ise bugün netlik kazanacak.

        6

        Abdullah Avcı'nın sakatlığı geçen ve hafta içerisinde antrenmanlara başlayan Eljero Elia'ya ise tam hazır olmadığı için kadroda yer vermesi beklenmiyor.

        7

        PRİM SİSTEMİ YENİDEN DEVREDE!
        Öte yandan Milliyet'te yer alan habere göre Fenerbahçe yönetimi Medipol Başakşehir maçı ile başlayacak olan yeni süreçte takıma özel prim verme kararı aldı.

        8

        3 maç için belirlenen prim sistemine göre 9 ya da 7 puan alınması halinde sarı-lacivertli futbolcular prim almaya hak kazanacak.

        9

        Maksimum primin toplamda 1 milyon Dolar olduğu öğrenildi. Lig yarışında önemli görülen Başakşehir, Alanya ve Beşiktaş maçları için geçerli olacak bu sistemin daha sonraki maçlar için de uygulanması gündemde.

        10

        Sarı-lacivertli yönetim, ilk yarının sonlarına doğru da prim sistemi getirmiş ve Fenerbahçe çıkışa geçmişti. Kanarya, üst üste 5 maçtan galip ayrıldıktan sonra Konyaspor'la berabere kalmıştı.

        11

        Ligde ikinci yarıdaki ilk maçı olan Göztepe mücadelesinde sakatlanan ve omzu çıkan Brezilyalı yıldız Giuliano sakatlığını atlattı.

        12

        İzmir ekibiyle olan mücadelede sakatlanan yıldız, hafta içerisinde takımal çalışmalara başladı.

        13

        Teknik direktör Aykut Kocaman, takımda önemli role sahip olan Giuliano'yu ilk 11'de oynatmayı düşünüyor.

        14

        Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında hafta içindeki Akın Çorap Giresunspor mücadelesinde sakatlığını atlatarak sahalara dönen Portekizli stoper Luis Neto ile Şener Özbayraklı da teknik direktör Kocaman’ın şans vermesi durumunda forma giyebilecek.

        15

        Neto’nun sahada olması beklenirken, Şener yedek olarak soyunacak.

        16

        MUHTEMEL 11'LER!

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan, Caiçara, Attamah, Epureanu, Clichy, İrfan Can, Mahmut, Visca, Arda, Napoleoni, Adebayor

        17

        FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Neustadter, Neto, Hasan Ali, Josef, Mehmet Topal, Dirar, Giuliano, Alper, Fernandao

        18

        SAKATLAR: Mossoro, Elia (Medipol Başakşehir) Janssen, Skrtel, Yiğithan (Fenerbahçe)

        CEZALI: Emre Belözoğlu

        19

        BAŞAKŞEHİR'İN MÜTHİŞ SERİSİ!

        Medipol Başakşehir, "Üç büyükler" ile oynadığı maçlarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor. Turuncu-lacivertli takım, 2016'dan bu yana Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda, "Üç büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı son 15 maçta yalnızca 1 yenilgi yaşadı.

        20

        Abdullah Avcı'nın ekibi, söz konusu müsabakalarda 8 galibiyet alırken, 6 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Medipol Başakşehir, tek yenilgisini geçen sezonun ikinci yarısında Kadıköy'de oynanan mücadelede Fenerbahçe'ye karşı 1-0'lık sonuçla almıştı.

        21

        TEK YENİLGİ FENERBAHÇE'YE KARŞI

        Abdullah Avcı'nın öğrencileri, bu süreçte tek yenilgisini bugün karşılaşacağı Fenerbahçe karşısında yaşadı.

        22

        Medipol Başakşehir, Süper Lig'de 4, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 kez karşılaştığı rakibi karşısında 3 galibiyet, 2 beraberlik ve bir yenilgi aldı. Turuncu-lacivertliler, bu maçlarda rakip kaleye 10 gol gönderirken, kalesinde ise 8 gol gördü.

        23

        KABUS GİBİ DEPLASMAN!

        Fenerbahçe için Başakşehir adeta kabus gibi. Sarı-Lacivertliler, rakibi karşısında ligdeki son deplasman galibiyetini 27 Kasım 2010’da 1-0’lık skorla almıştı.

        24

        Bu karşılaşmadan sonra deplasmanda oynanan 5 müsabakadan Fenerbahçe, 4 yenilgi ve 1 beraberlikle ayrıldı, galibiyete hasret kaldı.

        25

        Kanarya, Medipol Başakşehir’in yeni stadında oynadığı 4 resmi maçı da kazanamadı. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda bugüne dek iki takım Süper Lig’de 3, kupada 1 kez karşılaştı. Bu maçlarda Başakşehir 2 galibiyet alırken, 2 maç da berabere bitti.

        26

        KOCAMAN, AVCI'YI 7 MAÇTIR YENEMİYOR!

        Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda oynanacak zorlu maçta iki tecrübeli teknik adamın birbirleriyle olan rekabeti dikkati çekiyor. Tecrübeli teknik adam Aykut Kocaman, deneyimli meslektaşına karşı son yıllarda üstünlük kurmakta zorlanıyor.

        27

        Avcı'nın takımına (o dönemki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor) karşı son galibiyetini 1 Ekim 2011'de Fenerbahçe'nin başında 4-2'lik sonuçla alan Kocaman, daha sonra meslektaşına üstünlük kurmakta zorlandı.

        28

        İki teknik adam bu maçta sonra 7 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu son 7 maçta Avcı, Kocaman karşısında 4 galibiyet, 3 beraberlik alırken, hiç kaybetmedi.

        29

        13. RANDEVU

        İki teknik adam kariyerlerinde birbirlerine 13. kez rakip oluyor. Kocaman ve Avcı, bu rekabette 4'er kez takımlarına galibiyet sevinci yaşatırken, 4 müsabakada beraberlikle sonuçlandı.

        30

        İki tecrübeli teknik adam arasında oynanan ilk maçta Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Ankaraspor, 14 Eylül 2008'de Abdullah Avcı'nın takımı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup etmişti.

        31

        ADEBAYOR, KANARYA'NIN GOLLERİNİ 3'E KATLADI!

        Başakşehir’in Fenerbahçe karşısındaki en önemli silahı hiç kuşkusuz Emmanuel Adebayor olacak. Ligde geride kalan 20 mücadelenin 18’inde görev alan başarılı futbolcu, bu müsabakalarda 10 gol atarken, 1 de asist yaptı.

        32

        Fenerbahçe’nin golcüleri ise bu sezon bekleneni veremedi. Soldado 3, Janssen 2, Fernandao 1 gol attı. Kısacası Adebayor 18 golle Fenerbahçe’nin 3 forvetinin 6 golünü ikiye katladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ