Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Güliz Ayla: 2018’de hakkımı almak istiyorum

        Güliz Ayla, HT Magazin’den Arif Hür’ün sorularını yanıtladı.

        2015 yılında ‘En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı’ ödülünü alan Güliz Ayla, şu sıralar ‘Parla’ albümüyle gündemde. ‘Olmazsan Olmaz’ adlı şarkısıyla geniş çevrelerce tanınmayı başaran popçu ile yeni albümünü, 2018’den beklentilerini ve hakkında merak edilenleri konuştuk...

        ‘Parla’ albümü nasıl ortaya çıktı?

        Yaklaşık iki yıldır bu albüm üzerinde çalışmalar yapıyordum. Tüm şarkıların sözü ve bestesi bana ait. Hem benim hem de sokaktaki insanların hikâyeleri var. Gönlü bizim için atan insanları etrafımıza topladık ve bu albümü ortaya çıkardık.

        ‘EGOLU İNSANLARI SEVMİYORUM’

        Albümünüzde yer alan ‘Bilirkişi’ şarkınızdaki, “Neden geçersin hep uzaktan, bizimki can değil mi? Bıktık kapıda nöbetten, içimiz şişti...” dizeleri ile neyi vurguluyorsunuz?

        Günümüzde herkes çok havalı, egolar önden gidiyor. Biz insanlar olarak galiba biraz çıtayı aşıyoruz. Dünyanın merkezinde hissediyoruz kimi zaman kendimizi. Dünyayı biz yaratmadık, hepimizin bunun farkında olup takılması gerekiyor. O yüzden egolu insanları hiç sevmiyorum. Herkes kendini bilmeli.

        Günümüz şarkıcılarının çoğunun parlama derdinin kalıcı olma derdinden daha ağır bastığını görüyoruz. Parladıktan sonra nasıl kalıcı olunabilir?

        Kalıcı olmanın yolu çok çalışmaktan, egoları kontrol altında tutabilmekten geçiyor. Her şeyi ben bilirim diyerek bir yere varamazsınız. Yaptığım her single’da, her albümde başkalarının yorumlarına önem veriyorum, dış sesler çok önemli.

        REKLAM

        Albüm kapağında yer alan, “Yalnız değilsin unutma! Tuttuğun eli bırakma, sev, sarıl, öp, paylaş, gül, ağla...” önsözü dış sese bir mesaj mı?

        Memleketçe biraz üzgün insanlarız. Başımıza gelen şeylerle baş edebilmek için bu mesajı verdim. Hayatta her şey çok kötü değil. Benim de hayatımda kötü dönemlerim oldu, herkes kadar üzüldüm, ağladım ama mücadeleci bir tipim. Mücadeleyi bırakmamak lazım. Pozitif insan olduğum için önsöze böyle bir şey yazmak istedim.

        İnsanların çoğu sürü psikolojisine katılarak, içindeki ışığı gün yüzüne çıkaramıyor sanki, yanılıyor muyum?

        İnsanlar içindeki ışığı keşfedemiyor, çünkü başkalarının söylediklerine çok kulak asıyoruz, başkaları gibi olmaya çalışıyoruz. Benmerkezci olmamak lazım. Önce insanlar kendini sevmeli!

        Şöhret sizi ne kadar alakadar ediyor?

        Şöhret çok komik bir şey. Bir gün kimse senin suratına bakmıyor, sonra sen bir şarkı seslendiriyorsun milyonlar seni tanımaya başlıyor. Şöhret bir o kadar da zor. Hiç tanımadığım biri fotoğrafımı çekip sosyal medyada paylaşabiliyor. İnsanlara karşı sorumluluğunuz oluşuyor. Bir bedeli var, baskı yaratıyor.

        REKLAM

        ‘2018 iyi gelecek’

        2017 sizin açınızdan nasıl geçti? Yeni yıldan beklentileriniz neler?

        Geçtiğimiz yıl benim için çok duygusaldı. 2018 de iyi geldi ama her şey daha güzel olacak. Yeni yılda daha çok çalışarak, müzik üzerine kafa yorarak hak ettiğimi almak istiyorum. Umarım illerden illere konser için koştururum.

        ‘Hayatımın dönüm noktası oldu’

        2015 yılında “En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı”, “En İyi Çıkış Yapan Şarkı” ve “En İyi Çıkış Yapan Albüm” ödüllerine layık görüldünüz. “Olmazsan Olmaz” şarkısı birçok dizide yer aldı. Ayrıca Youtube Vevo kanalında 100 milyon izlenmeye ulaşan ilk klip oldu. O günden beri çizdiğiniz çizgiyi nasıl buluyorsunuz?

        REKLAM

        2015’ten sonra kariyerimde sorumluluklarım arttı. Zaten 16 yaşından beri sahneye çıkıp müzik yapıyordum ama o zaman sadece kendime karşı sorumluluklarım vardı. Şimdi yapım şirketim, menajerim, benimle çalan insanlar var. Verilecek hesabım arttı. ‘Olmazsan Olmaz’ hayatımın dönüm noktasıdır, her yere ulaşan bir şarkı oldu.

        Ayla, “Beni buhayatta en çok özgürolmak mutlu eder,özgürlüğüne düşkünbir kadınım” diyor.

        ‘Mutfakta iddialıyım’

        Tipik bir Boğa burcu kadını mısınız?

        Fazlasıyla! Açlıkla sınanmayı hiç sevmem. Keyfime düşkün, sadık, mutfakta iddialı biriyim.

        Neler yaparsınız?

        Çok güzel soğan çorbası yaparım, dolma, envaiçeşit makarna ve kek yaparım.

        ‘Yalnız öleceğiz’

        Aşkı nasıl tanımlarsın?

        Aşk, şahane bir şey. İnsanların özel hayatımla çok ilgilendiğini düşünmediğim için özel hayatım hakkında konuşmayı pek sevmiyorum. Hayatımda biri olursa illaki görürsünüz. Ama şunu açıkça belirtebilirim, ülkede aşksızlık sendromu var.

        REKLAM

        Nasıl yani?

        İnsanlar çok yalnız. Kimse kendine göre bir şey bulamıyor. Kimse memnun değil, insanların beklentileri yükseldi, kimsenin kimseye tahammülü kalmadı. Yalnız öleceğiz resmen, ötesi yok.

        Yeni albümü için imaj değişikliğine giderek saçlarını beyaza boyatan Güliz Ayla, “Saç rengimi değiştirmek benim için rutin. Arkadaşlarım da yakıştırınca bu renge boyattım” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ