Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Mersin teşkilatında 14 istifa

        Mersin'de CHP İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ile birlikte 13 parti yöneticisi görevlerinden istifa etti.

        27 kişilik yönetimde Faruk Mehmet Akar ve CHP İl Sekreteri Bünyamin Uçar'ın da arasında bulunduğu 13 yönetim kurulu üyesi, noter tasdikli istifa dilekçelerini CHP İl Başkanlığı'na sundu.

        Parti tüzüğüne göre, istifaların genel merkez tarafından onaylanması ile birlikte CHP Mersin İl yönetiminin düşmüş sayılacağını söyleyen Faruk Mehmet Akar, şunları kaydetti:

        "Parti tüzüğümüze göre, 'bir tam gün içerisinde belli sayıda çoğunluk istifa ettiği takdirde genel merkezin de onayıyla yönetim düşmüş sayılır' hükmünden düşecek gibi görünüyor. Ama bu arada istifasını çeken olur mu, olmaz mı, daha çok zaman var, bilemiyorum. İstifa eden arkadaşlarımdan bana gelip direk bir sorun aksettiren yok. Ben görev sürem boyunca CHP'yi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Partimizi başarılı bir şekilde seçime soktuk. Bu süreçte tüm etkinliklere katıldık ve Mersin'in sorunlarını gündeme getirdik. Bundan sonra bizim yerimize bir başka arkadaşa görev verilirse o arkadaş devam edecek, bize 'devam et' derlerse biz devam edeceğiz. Bir şekilde almış olduğumuz görevi layıkı ile yerine getirmeye çalıştık. İstifaları Merkez Yürütme Kurulu ele alacak. Bu istifalar büyük ihtimalle bugün Ankara'ya gitti. Yarın da Genel Merkez'in konuyu MYK'nın gündemine getireceğini tahmin ediyoruz. Sonuç bir hafta içinde belli olacak ve duruma göre rota çizeceğiz."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ