Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aile Bakanı İslam'dan kadın cinayetleri tepkisi: Elleri kırılsın Bakan İslam'ı çıldırtan soru

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadın cinayetlerindeki artışa, “Elleri kırılsın” diye tepki gösterdi.

        TBMM’de bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Bakan İslam, şunları söyledi:

        İNSANLIK SUÇU: (“Kadın cinayetlerinde artış mı var?” sorusu üzerine) Elleri kırılsın. Bu bir insanlık suçu. Böyle bir şeyi kanıksamak mümkün değil. İnsanların aklını başına alması gerekir. İnsan kabahat işleyebilir, suç da işleyebilir ama hiçbir suçun cezası ölüm değildir. Hiç kimse tek başına böyle bir kararı veremez. Bu barbarlıktır, vandallıktır. İnsanlık dışı bir durum. Bizim yasalarımız, geleneklerimiz bunu asla uygun görmez. Bir zihniyet değişimine ihtiyacımız var. Eğitime ihtiyacımız var. Empatiye ihtiyacımız var. İnsanların birbirine karşı merhamet ve saygı duyması lazım. Herkes birbirinin varoluşuna saygı duymalı. Erkeklerin empati yapması lazım.

        SURİYELİ ÇOCUKLAR: (Suriyeli çocukların durumu) Kendi çocuklarımıza ne yapıyorsak, Suriyeli çocuklara da onları yapıyoruz. Bu çocukların kayıt altına alınması gerekir. Kayıt altına alınanları İçişleri Bakanlığı bize bildiriyor, biz de sahipsiz olanları çocuk evlerine yerleştiriyoruz.

        SOKAKTA GÖREN BAŞVURSUN: Sokakta sahipsiz Suriyeli çocuk görüldüğünde il müdürlüklerimize, İçişleri Bakanlığı’na, en yakın kolluk birimine başvurulmalı. Bu çocuklar kontrol altına alınıyor. Çocuk refakatli ise ailesine veriliyor. Aile bakamıyorsa hemen alırız ve gerekeni yaparız.

        TANIMA BELGESİ: Burada en önemli konu bu çocukların kayıt altına alınması. Bunlara, kimlik belgesine benzeyen bir belge veriliyor. Bu, nüfus cüzdanı falan değil, tanıma belgesi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ